VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Filmrecension: Star Wars: Episod III – Mörkrets hämnd

small_652ea916297f4dcc9a717850c86c185e-star_wars_episod_iii_morkrets_hamnd_2_discDen unge Jedin Anakin Skywalker slits mellan de stridande parterna, mellan ljus och mörker, mellan det goda och det onda. Förförd och lockad av löften om makt svär han den mörka sidan trohet och lojalitet och blir Darth Vader. Sithlorderna sätter sedan sin hämnd i verket genom att utrota samtliga Jediriddare. Endast Yoda och Obi-Wan (Ewan McGregor) överlever den våldsamma attacken och måste ensamma finna och förgöra Sitherna, en jakt som leder till att Anakin och Obi-Wan möts i en kamp som kommer att avgöra framtiden för hela galaxen.

Nu snackar vi! Jag har snart sett igenom samtliga filmer i Star Wars-serien och den här blev lätt favoriten och jag ska berätta varför.

Christensen har växt in mer i sin roll som Anakin, även om han inte känns som den mest optimala skådespelaren att axla den här rollen. Tillsammans med de andra blir det dock en bra helhet. I filmen får vi fortsätta följa Anakins väg till den onda sidan och jag gillar det, trots att det verkar gå i en handvändning. Jag tycker att det blir lite för lättövertalat men samtidigt förstår jag att man inte kan dra ut på det för länge. Det ska ju fortfarande vara intressant för tittaren.

Den här filmen är för övrigt både mörkare och mer spännande än sina föregångare i prequel-trilogin. Det kanske säger sig lite självt i och för sig. Hur som helst så tilltalar det mig, likaså actionscenerna. Fighterna mellan Anakin och Obi-Wan samt Yoda och Palpatine är klart minnesvärda.

Det här blev en lite rörig filmrecension känner jag men det är lite så jag känner mig nu. Det är mycket intryck, mycket tyckande och tänkande efter att ha sett alla filmer i en rask följd. Jag tycker i alla fall att detta är ett bra avslut på den här prequel-trilogin och ser fram emot att se mer från den här världen!

Mitt betyg: 4/5

Originaltitel: Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith
År: 2005
Längd: 2 h 20 min
Genre: Action, äventyr, fantasy
Regissör: George Lucas
Skådespelare: Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor


Annons

Kommentarer


 1. Therese 2016-12-16 on 16:41 Svara

  Inget för mig, men vi alla har olika smak :)

  Svar: Japps, men det är lättare sagt än gjort för vissa..

 2. Mia 2016-12-16 on 18:02 Svara

  Jag har aldrig sett en hel star wars-film, bara ynka minuter när nått sällskap velat se eller man zappat förbi. Det är inte nån genre för mig, har väldigt svårt för rymden, sci-fi osv. :)

  Ja då är det bäst att införskaffa ett gymkort så fort som möjligt när du har träningssug! :D Annars är det lätt att det inte blir av om man väntar ;p

  Kul att du också hört gott om Skam! Jag har blivit väldigt sugen att kika om den är så bra som alla säger, men blev inte av idag.. men kanske kollar imorrn :) Hoppas ni får en trevlig fredagkväll! Har ni nått särskilt för er ikväll? :)

  • mammamalins 2016-12-17 on 15:30 Svara

   Svar till Mia:

   Nej, alla har vi ju olika smak :)
   Vi gjorde inget speciellt igår kväll, tog det bara lugnt.

 3. Yohanna af Skovde 2016-12-16 on 21:13 Svara

  Alltså älskar Star Wars! Så sugen på att se Rouge One!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!