VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hur ska jag spara till barnen?

När Charlie var mindre skrev jag ett inlägg om hur vi sparade till honom och jag tänkte göra detsamma nu för jag tycker att det är så viktigt. Självklart finns det de fall eller perioder där man helt enkelt inte kan spara och då får det vara så men förhoppningsvis har man någon gång något att lägga undan till sina barn. Jag själv hade inga sparade pengar när jag blev 18 år och det hade sina anledningar. Det är ingenting jag gnäller på mina föräldrar över men jag ska inte sticka under stolen med att det kanske hade hjälpt till ett körkort eller liknande.

Nu när vi lever på en lön och en föräldrapenning har vi valt att inte spara så mycket till barnen men hallå, många bäckar små. Det viktigaste tycker inte jag är summan utan ATT man sparar. Det spelar ingen roll om det är en tjugolapp eller en tusenlapp. Du väljer själv vad du kan spara och varje familjesituation är unik. Och kan du inte spara just nu men känner att du har en mer stabil ekonomi om fem år – börja då. Det är aldrig för sent att öppna ett sparkonto!

Hur man sparar skiljer sig en del. Vissa väljer ett helt vanligt sparkonto, andra sparar i fonder och aktier. Här tycker jag att man ska välja det man känner sig mest bekväm med, prata med folk som är kunniga och jämför lite. Det handlar ändå om ett ganska långsiktigt sparande.

Som jag skrev ovan hade jag inga sparade pengar och därför tycker jag nog att det är extra viktigt att spara till mina barn. Jag vill att de ska ha en summa när de blir vuxna att använda till till exempel körkort, lägenhetsköp eller dylikt. Det finns självklart de som festar upp alla sparpengar eller bara slösar det på skit men ett av mina mål som förälder är att få mina barn att förstå pengars värde. Det är viktigt och med det kommer man långt! Om ni vill ha fler tips på hur man kan spara till sina barn så hittade jag även den här artikeln.

Har ni sparkonto till barnen? Hur har ni tänkt angående detta?

pengar

I samarbete med Consector.

 


Annons

Kommentarer


 1. Mia 2016-12-07 on 10:52 Svara

  Bra skrivet! Jag håller med dig om det där ”många bäckar små”, det viktiga är inte att man lägger undan en stor summa utan det räcker med en liten, det man kan, varje månad :) Jag har själv alltid sparat pengar på ett sparkonto, det började redan när jag föddes och mamma började spara åt mig. Sen satte jag in pengar från kalas, jul osv dit, och när jag blev äldre la jag undan pengar dit, det är även dit jag lagt pengar från lönen osv. Så tillslut hade jag ju rätt mycket och hade råd i maj att köpa en helt splitterny bil direkt från bilhandlarn. :) Det hade ju aldrig gått om jag inte haft sparade pengar. Trots att jag är sjukskriven nu och endast har inkomst genom sjukpenning (vilket inte alls är mycket..) så försöker jag lägga undan lite pengar varje månad. Långt ifrån så mycket som när jag jobbade och hade lön, men blir nån krona varje månad iaf :)

  Ja det var verkligen kul med 90-årskalas, träffa massa släktingar och äta smörgåstårta i helgen :) Känns skoj att mommo har fyllt 90 år, ingen annan i vår släkt har blivit så gammal.

  Hoppas du får en bra onsdag!

 2. trollet 2016-12-07 on 11:25 Svara

  måste vara underbart att fylla 18 och få en slant!!

 3. moa 2016-12-07 on 11:44 Svara

  vi har inget sparkonto på Alicias namn men vi funderar starkt på att starta en till henne?
  Annars har vi ett sparkonto på min sambos bank där det kommer in 20 kr varje gång han betalar med sitt Bank kort i affären. :) jag tror att dom pengarna är till om något behövs betalas akut :)

 4. carro 2016-12-07 on 14:09 Svara

  Vi har ett sparkonto där barnbidraget sätts in automatiskt varje månad till sonen.Sen kommer det säkert att ändras med åren.Tycker att man ska göra det som passar bäst.

  Jag har en fråga till dig och undrar om du
  Möjligtvis har tipsat om en liten och smidig kamera?

 5. sara 2016-12-08 on 11:52 Svara

  Just nu sparar vi hela barnbidraget på ett sparkonto till Tuva. Men när vi var föräldralediga så sparade vi nog knappt något, får se hur det blir nu när man ska vara föräldraledig igen nästa år. Vad ekonomin säger så att säga, jag tog ut väldigt lite föräldradagar sist så då prioriterade vi det istället för att spara mycket pengar! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!