VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Emmaljunga Super Viking som syskonvagn

Det är ett par av er som har undrat över hur vår vagn, Emmaljunga Super Viking, fungerar som syskonvagn. Eftersom Charlie åker vagn så lite så valde vi att inte köpa någon ”regelrätt” syskonvagn utan i stället bygga på den vi redan hade. Vi använder endast vagnen på det här viset när vi lämnar och hämtar Charlie på förskolan (han orkar gå dit men vågar inte riktigt ha honom ”lös” ännu) samt om vi behöver gå någonstans när inte pappan är hemma, t.ex till BVC. Om både jag och Kristoffer är med så går Charlie oftast, men har ju även sin egen vagn om det behövs.

För att kunna göra om Super Viking till en syskonvagn krävs en adapter och en extra sits då. Adaptern fäster man i chassit och därefter kan man sätta på både liggdel och sittdel. Liggdelen hamnar ett snäpp högre än normalt och sittdelen ett snäpp lägre än normalt.

20161130_142406 20161130_14283120161130_142827

Många undrar över platsen baktill där Charlie sitter, om det blir trångt eller om det är jobbigt för honom. Faktum är att det inte är några problem att lyfta i eller ur honom och han verkar trivas där bak. Det blir liksom lite ombonat och mysigt. Om man använder sig av två sittdelar så blir det förmodligen mer plats men det kommer vi inte att göra utan när det är dags för sittdel för Moa så köper vi till en ståbräda är det tänkt.

20161130_142440

Vagnen blir tung att häva över t.ex trottoarkanter men inte så att det blir ett problem. Den är också lite svår att styra med en hand men å andra sidan kan man kanske inte vänta sig att det ska vara lätt när man kör omkring på två barn.

I det stora hela är vi nöjda med lösningen! Jag är dock lite rädd för hur det ska bli när snön kommer. Förra året märkte jag att däcken på vagnen samlar upp snö som då gör det riktigt tungt att köra och nu med ytterligare vikt lär det inte bli lättare. Det är dock gamla däck som inte säljs längre så problemet ligger i dem, inte i vagnen. Vi får se helt enkelt!

20161130_142414


Annons

Kommentarer


  1. Marie 2016-11-30 on 21:24 Svara

    Vilken smart lösning, och ja tänkte direkt först vid första anblicken att oj ser han något där bakom, eller är det inte trångt, men sedan då du förklarar så låter det ju riktigt ombonat och mysigt

  2. sara 2016-12-01 on 12:23 Svara

    Vi har också den super viking, och jag börjar fundera på om vi har behovet av en syskonvagn? Tuva kommer vara tre år när bebis kommer så hon är ju ganska stor då, fast samtidigt så älskar hon att åka vagn och jag gillar att gå. Så jag har börjat fundera över detta alternativet, eller om man ska köpa en billigare syskonvagn så dom får sitta bredvid varandra istället för att Tuva ska behöva sitta under.. Svårt alltså!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!