VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Filmrecension: Zootropolis

medium_66f4e036d82172d91500199180d39992-zooposterDen moderna däggdjursmetropolen Zootropolis är en stad som inte liknar någon annan. En smältdegel där världens djur, från den största elefanten till den minsta näbbmusen, lever tillsammans i stadsdelar som eleganta Sahara Square och kyliga Tundratown. Men när den alltid lika positiva poliskonstapeln Judy Hopps anländer till Zootropolis, upptäcker hon att det inte är så lätt att vara den första kaninen bland de stora och tuffa djuren i stadens polisstyrka. Fast besluten att bevisa vad hon går för bestämmer hon sig för att knäcka ett knepigt fall, trots att hon måste jobba med den snabbpratande och luriga räven Nick Wilde för att lösa mysteriet.

Jag såg en bit av den här filmen förra året på julafton och förväntningarna blev ganska höga. Det visade sig dock att de bjöd på den allra bästa scenen ur filmen och att resten inte riktigt nådde samma nivå. Det var helt enkelt något som fattades.

Vad gäller storyn så är det ju inget nytt direkt. Vi har en huvudkaraktär som mer eller mindre trycks ner på grund av sina drömmar men minsann ska visa dem hur fel de hade. Hon må vara minst i poliskåren men hon har andra talanger. Jag tycker att just det känns lite uttjatat men å andra sidan så gillar jag världen de har byggt upp och framför allt de olika stadsdelarna där djuren lever sida vid sida, oavsett storlek, bakgrund och dylikt.

Något jag verkligen saknar i filmen är humor. Det finns vissa delar som gör att man drar lite på munnen men inte alls tillräckligt. Det vi fick se på förra årets julafton utlovade ju en del komik men nja, tyvärr inte ens i närheten av vad jag hade hoppats på.

Nu låter det nästan som att jag totalsågar filmen men så är inte alls fallet. Jag tycker att den var bra men det är inte en av Disneys bästa filmer. Jag tycker dock att det är en film som man bör se om man gillar animerat.

Mitt betyg: 3/5

Originaltitel: Zootopia
År: 2016
Längd: 1 h 48 min
Genre: Animerat, äventyr, komedi
Regissör: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
Originalröster: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba


Annons

Kommentarer


  1. Marie 2016-11-11 on 23:14 Svara

    Trivd du bra här på denna portal, tycker du att du gått mer eller mindre besökare, samt är det bra bloggverktyg så?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!