VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Filmrecension: Suicide Squad

small_152ba2c765338fef671d23b2f9bcb097-squadIt feels good to be bad… Samla ett gäng fängslade superskurkar och förse dem med de kraftfullaste vapnen regeringen kan uppbringa. Skicka sedan iväg dem på uppdrag att besegra en fiende som sägs vara oövervinnlig. Underrättelseofficeren Amanda Waller har bestämt att enda lösningen är en grupp av omaka och förkastliga individer utan något att förlora är det enda som gäller. Gruppen inser dock snart att de inte blivit utvalda för att lyckas utan för att få skulden när de misslyckas. Ska Suicide Squad bestämma sig för att dö när de försöker lösa uppgiften eller är det var man för sig som gäller?

Jag var lite nyfiken på den här filmen innan den kom ut på bio men inte tillräckligt för att läsa mer om den. Däremot hörde jag en hel del negativa åsikter om den samt läste flertalet dåliga recensioner och blev helt plötsligt lite mindre sugen. Det känns dock som en sådan film som man borde se så jag och mannen tog helt enkelt tag i det och tittade. Reaktionen blev väl ungefär att det inte hade gjort något att missa den men att det ändå var kul att ha sett den.

Vi har ju en ganska trevlig ensemble här med bland andra Margot Robbie och Jared Leto (som för övrigt verkar åta sig de knepiga rollerna nu för tiden) men vi får såklart inte glömma vår svenska Joel Kinnaman. Skådespelet är det inget fel på och själva storyn i sig hade kunnat bli riktigt bra. Tyvärr får man aldrig något djup i den och karaktärerna svischar förbi snabbt som blixten. Om man dessutom inte vet något om dem sedan tidigare blir det extra klurigt. Som tittare introduceras man väldigt snabbt för var och en men jag hade helt enkelt velat ha något mer.

Det är dock en film som bjuder på ganska snygg och lättsam action, vilket passade mig bra den här dagen.

Filmen blev alltså lite av en ”mjä-upplevelse” men jag är ändå glad att ha sett den. Eller att ha sett en film överhuvudtaget nu för tiden.

Mitt betyg: 3/5

Originaltitel:
År: 2016
Längd: 2 h 3 min
Genre: Action, äventyr, fantasy
Regissör: David Ayer
Skådespelare: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman


Annons

Kommentarer


 1. Yohanna af Skovde 2016-11-04 on 19:31 Svara

  Vill gärna sen den men har inte hunnit ännu! Har dock sett att den inte fått superbra recensioner

 2. Jag har lite svårt för Batman överlag, och det här är ju därifrån så kan tänka mig att det inte är något för mig. I och för sig var Batman vs superman helt okej. Men nja föredrar Marvel :)

 3. Får ge filmen en chans och se om det är något för mig, rätt kräsen när det kommer till film.

 4. Mia 2016-11-05 on 14:47 Svara

  Den där filmen har jag varit lite småsugen att se, mest för att Joel Kinnaman är med och för att typ alla i min omgivning har sett den, haha :) Men det har inte blivit av än..

  Jo jag misstänkte att ni hade fått snö, och igår skickade en kompis en bild från hennes balkong på Druvefors och jäklar vad snö! Ni hade mycket mer än vad vi har, haha :D Vi har bara ett litet tunt lager på marken men asfalten är bar, snön ligger på gräset, i diken osv.

  Haha jag ska erkänna att jag också var skeptisk först när jag såg nya Nocco smaken, lät inte så gott med skumtomte på burk. Men sen när jag såg och fick höra att det är jordgubb vaniljsmak så blev jag mer positiv. Ska prova den idag till middagen så får vi se vad jag tycker :)

 5. Miss Tosse Queen 2016-11-05 on 22:26 Svara

  Jag gillade verkligen den filmen :D Tror dock det kommer en tvåa..

 6. Days by Johanna 2016-11-06 on 12:53 Svara

  Känns inte som en Johanna film :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!