VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Förlossning vs. förlossning

De båda förlossningarna som jag har upplevt har varit väldigt olika men ändå har jag varit väldigt nöjd med båda, på olika sätt. Jag tänkte att jag skulle ta upp lite likheter och skillnader här, om det är någon som är nyfiken och vill läsa.

*Starten
Båda förlossningarna startade med värkar.

*Tiden
Med Charlie räknades förlossningen från tidig morgon (tror klockan var ca 05.30) till att han var ute 22.21. Med Moa kom första värken vid 18-tiden och hon var ute 23.42. Det gick med andra ord betydligt snabbare andra gången.

*Smärtlindring
När Charlie skulle födas visste jag ju inte så mycket om smärtlindring. Jag var egentligen skeptisk till EDA men valde att ta det ändå och det var så skönt. Värkarna med Charlie var alltså ingenting jämfört med Moa, då jag tog lustgas. Det kändes betydligt mer och därför är jag också glad att det gick så mycket snabbare andra gången. Tanken var dock att jag skulle ta EDA med Moa också men vi hann helt enkelt inte med det. Utan EDAn kändes det dock som att jag hade mer kontroll och visste vad som hände.

*Värkar
På grund av olika smärtlindringar kändes det betydligt mer med Moa på alla sätt.

*Min inställning
Vid den första förlossningen visste jag ju inte riktigt vad som skulle hända eller hur det skulle kännas. Denna gången hann jag tänka ”varför har jag gett mig på det här igen?” ett par gånger men också ”äsch, har jag fixat det en gång så går det en gång till”.

*Andras inställning
Då Charlie föddes var ingen beredd på det och ingen visste om det. Denna gången var vi tvungna att ha barnvakt till Charlie och fick därmed avslöja när det var dags, på gott och ont. Dessutom märktes en tydlig skillnad på personalen på förlossningen och BB. Som omföderska kände jag att de lyssnade mer på mig och mina önskningar.

Ni som har fött flera barn, har ni upplevt några likheter och skillnader? Vilken förlossning var bäst och varför?

img_1038114599665_10154094565463237_905438571_o


Annons

Kommentarer


 1. Skoj att se hur olika det kan vara :)

 2. Miss Tosse Queen 2016-11-01 on 19:11 Svara

  Kul att läsa :D

  Svar: Ja har många andra projekt igång som kommer hålla på under nov och dec, så därför behövs det tas en paus i dessa :)

 3. Days by Johanna 2016-11-01 on 19:51 Svara

  Intressant och läsa! :)

 4. Så fantastiskt med förlossningar, var därför jag blev doula :). Tycker det är magiskt :)

 5. Lisa 2016-11-02 on 11:30 Svara

  Första var hemsk! Allt gick för fort, jag hade ingen paus mellan värkarna och hade panik, Sienna höll på att dö och akut kejsarsnitt var nära innan de stoppade förlossningen- för att nio timmar starta den och sedan höll de ändå på att missa Sienna när hon kom pga personalbrist.
  Jag var livrädd.

  Med Julie var jag asrädd innan, men sen gick allt så fort. Personal i rummet hela tiden, inga komplikationer och jag hann inte få ryggmärgsbedövning. Tyvärr. Satan vad det gör ont! Var inne 1,5 h innan hon föddes. Kände mig trygg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!