VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Recension: Skalkläder från Polarn O. Pyret

Vi använde oss av skalkläder från Polarn O. Pyret både i våras och nu i höst så det är väl på tiden att vi skriver en liten recension va? Jag vet att många är nyfikna på dessa plagg och kanske främst om de är värda sitt pris.

20160322_150352

Vi börjar med lite detaljer! Polarn O. Pyrets skalkläder (jacka + byxa) finns från storlek 74 upp till 152. Skaloveraller finns från storlek 74 till 116. Varje säsong släpps dessa plagg i nya, härliga färger som går att mixa och matcha som man själv känner. Höstens färger är turkos, mörkblå, cerise, orange, gul samt blå/lila.

Samtliga skalplagg är vind- och vattentäta och är gjorda i slitstarka material. De har heltejpade sömmar, vilket gör dem vattentäta. När det gäller skalbyxorna har de avtagbara samt reglerbara hängslen och reglerbar midja. De elastiska banden som fästs under foten för att hålla byxorna på plats är utbytbara och byxorna har även stora reflexer. Jackan har en avtagbar och reglerbar huva och dessutom mjuk fleece på insidan av kragen och ett skydd mot skav från dragkedjan. Genom knappar på insidan kan man fästa ihop den med till exempel PO.Ps vindfleecejacka.

Eftersom kläderna är vattentäta fungerar de utmärkt i regn och vattenpölar / Skalbyxorna tillsammans med Polarnas egna vindfleecejacka

Eftersom kläderna är vattentäta fungerar de utmärkt i regn och vattenpölar / Skalbyxorna tillsammans med Polarnas egna vindfleecejacka

Vi har bara gott att säga om dessa kläder! De är i dyraste laget att köpa in men jag anser att de är värda det då de kan fungera som regnkläder likväl som överdragskläder. Trots mycket lek utomhus och några vurpor har kläderna dessutom hållit jättebra. Vi har tvättat dem så lite som möjligt och då såklart följt tvättråden.

Att man kan mixa och matcha färgerna tycker jag är superbra då vi ofta använder bara skaljacka eller bara vindfleecejacka. Då är det roligt med lite omväxling och färgerna är både härliga och lekfulla. Jag vill även slå ett slag för storlekarna som, likt andra Polarn O. Pyret-plagg, håller länge. Vi använde storlek 86 i våras (80-85 cm lång) och gör det fortfarande (ca 88-90 cm lång).

Det enda negativa jag har att säga egentligen är att fästanordningen mellan skaljackan och deras vindfleecejacka var bättre och lättare på de äldre modellerna. Även om jackorna sitter fast i varandra framtill så har kragen en tendens att glida ner och ärmarna på vindfleecen en tendens att glida upp.

Ett hett tips för de som gärna vill satsa på Polarn O. Pyrets skalkläder men som tycker att det blir lite dyrt är att spana in deras reor. Både skaljacka, skalbyxa, vindfleecejacka och skaloverall brukar dyka upp då och man sparar åtminstone några hundralappar.


Annons

Kommentarer


 1. Miss Tosse Queen 2016-10-09 on 18:06 Svara

  SÅ snyggt! :D

  Svar: Jadå helt okej söndag förutom att sonen kom hem från sin pappa och fortfarande är sjuk :( Haha ja men det låter inte helt fel ;)

 2. Mia 2016-10-09 on 18:27 Svara

  Kul att ni är nöjda med kläderna :) Jag har hört mycket gott om kläder från Polarn & Pyret.

  Nej fy det är inte alls kul, jag blir ju så begränsad och kan inte leva min vardag när jag mår såhär :( Så jag hoppas också att jag får byta medicin. Ska ringa läkaren under veckan och hoppas det går.

  Hoppas ni får en mysig kväll :)

 3. Yohanna af Skovde 2016-10-09 on 20:45 Svara

  Jag älskar deras grejer! Vindlfleecen är riktigt bra och Fiona som har storlek 92/98 kan ha den i storlek 74 fortfarande :)

 4. Jag hade en del därifrån till sonen när han var yngre. Väldigt bra plagg :)

 5. Mallan 2016-10-10 on 06:14 Svara

  Åh i vår lär det bli nytt set från pop till lilleman! :) Dom är ju också så fina i alla möjliga färger,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!