VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Andra graviditeten – Vecka 39 (38+0)

Screenshot_20161005-073439Barnet
Barnets totala längd är nu cirka 50 cm, och det väger cirka 3,2 kg i början av veckan och cirka 3,37 kg vid veckans slut. Barnet omges nu av ca 1 l fostervatten. Fostervattnet nybildas kontinuerligt. Även om barnet har det lite trångt där inne ska den blivande mamman känna rörelse/liv i magen varje dag. Annars är det väldigt viktigt att ni omgående kontaktar sjukvården. Lita på din instinkt.

Mamma
Kroppen gör sig redo för att föda barn. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ned i vikt de sista veckorna före förlossningen. Om du känner oro över något så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att fortsätta vila så ofta du kan.

Mina tankar
Okej, såhär långt kom jag ju inte förra gången så det är nytt och det känns faktiskt lite konstigt om jag ska vara ärlig! Jag mår i alla fall ungefär som innan, med foglossning och illamående, och för den sakens skull hoppas jag att det sätter igång så snart som möjligt.


Annons

Kommentarer


  1. Spännande snart föds bebisen :)

  2. Mallan 2016-10-05 on 13:13 Svara

    Håller tummarna för det då! :) Riktigt nära nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!