VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Andra graviditeten – Vecka 38 (37+0)

Screenshot_20160928-084827Barnet
Barnet är nu cirka 48 cm långt, och väger cirka 3 kg i början av veckan och cirka 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna nedåt så erbjuds ofta ett yttre vändningsförsök.

Mamma
Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk (colostrum) och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två till tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är speciellt anpassad efter det nyfödda barnets behov, den ger ett skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar.

Många kan känna en oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten ska vara över. Se till att få tid för dig själv – sov eller vila så ofta du kan. Du kan känna en stickande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ibland ett obehag när du sätter dig för snabbt på en stol. Du kan även få en ökad mängd mjölkig flytning.

Mina tankar
Ja, nu är vi verkligen på upploppet och hon får gärna komma så snart som möjligt! Jag är så färdig med den här graviditeten känner jag. Det mesta är färdigt här hemma i alla fall, bara lite småfix som ska ordnas. Glöm inte att gissa när ni tror att hon kommer, här.


Annons

Kommentarer


  1. Härligt att det börjar bli nära nu :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!