VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Två olika graviditeter

Ingen graviditet är den andra lik. Dessutom finns det mängder med myter om huruvida man väntar en flicka eller en pojke. Jag tänkte ta upp några saker här samt lite graviditetsbekymmer jag har/har haft.

*Illamående 
Om man är illamående sägs det ju att man väntar en flicka. Jag var mer illamående då jag var gravid med Charlie och kräktes mer. Denna gången var jag illamående tidigt i graviditeten (+ ibland på morgonen) men har bara kräkts en gång. Detta kan också bero på att jag inte gått upp tidiga mornar denna gången.

*Foglossning
Foglossning har jag haft i båda graviditeterna. Första gången blev jag sjukskriven med tre månader kvar till BF, denna gången med ca 3,5 månad kvar till BF. Jag upplever att det är värre den här gången.

*Halsbränna
Jag hade värre halsbränna sist men det har kommit även denna gång. Både då och nu har jag behövt Omeprazol för att kunna sova om nätterna. Jag fick höra att om man led av halsbränna under graviditeten skulle bebisen ha väldigt mycket hår, något som inte heller stämde i mitt fall.

*Magen
Magen var lite upp och ner hela graviditeten med Charlie. Denna gång har jag inte märkt av något speciellt.

*Blodvärde
Förra graviditeten gick jag igenom hela med bra blodvärde och utan att behöva tabletter. Denna gång har det gått snabbt nedåt och nu behöver jag Duroferon.

*Hjärtljud
Med Charlie låg hjärtljuden mellan 140-145 medan de ligger något högre nu. Detta stämmer alltså enligt myten om hjärtljud.

*Aktiviteter
Förra graviditeten gick jag ju på gravidyoga (även om det inte blev jättemånga tillfällen på grund av foglossningen). Denna gången hade jag gärna testat vattengympa för gravida om det hade funnit men nej, tyvärr.

Från rutinultraljudet denna graviditeten

Från rutinultraljudet denna graviditeten.


Annons

Kommentarer


 1. Mia 2016-09-01 on 17:22 Svara

  Kul att läsa och se hur det var när du väntade Charlie och hur det är nu :)

  Ja det är så himla skönt att ha hantlar med olika viktskivor samt kettlebell hemma så jag kan träna när jag vill och inte behöver tänka att jag måste till gymmet för att få träningen gjord. Så skönt nu när jag varit sjukskriven och inte orkat ta mig till gymmet, då har jag kunnat träna hemma vissa dagar när jag haft lite ork för det. :)

 2. Mirre 2016-09-01 on 19:31 Svara

  jag mådde inte illa och väntade tjej, mig sa de att jag hade typisk pojkmage, men hehe jag var svårtippad

 3. N 2016-09-01 on 20:03 Svara

  Konstigt det där hur kroppen reagerar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!