VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Checklista: Förskolan

Det är ju ett par saker som ska fixas innan förskolan drar igång om drygt fyra veckor. Utebarn.se har jättebra checklistor och jag tänkte dela dem även här. Detta gäller alltså för vinterhalvåret. Vill ni ha lite allmänna tips angående förskolan kan ni läsa här.

Kläder

Tröjor ✔
Byxor ✔
Överdragsbyxor ✔
Mössa (gärna 2 st, tunn + tjock)
Halskrage
Tunna vantar (2 par tunna, 2 par tjocka)
Varm jacka ✔
Termobyxor (eller skalbyxor + lager 2-byxor) ✔
Varm tröja (gärna fleece eller ull) ✔
Fleecebyxor/underställsbyxor ✔
Raggsockor
Kängor
Stövlar (fodrade eller med raggsockor) ✔
Regnkläder/skalkläder (jacka + byxor alternativt skaloverall) ✔
Regnvantar

Övrigt

Kudde och eget örngott
Nalle/snutte (få gärna in rutinen att ex. nallen sover hemma, kaninen sover på förskolan… så undviker du momentet när den enda nallen är glömd på förskolan…)
Napp
Blöjor
Inneskor (vissa förskolor vill att barnen har inneskor, andra inte… kolla med ditt barns förskola!) ✔
Välling (kan vara bra att ha de dagar ditt barn äter dåligt eller om ditt barn sover på förskolan på natten)

Tillägg: Som jag skrev ovan så är detta alltså inte min lista, utan utebarn.se. Vissa delar kan säkert också skilja mycket från kommun till kommun, t.ex huruvida barnen har med sig sängkläder eller om de får välling. Prata helt enkelt med er förskola och fråga hur deras rutiner ser ut.

fskprepp


Annons

Kommentarer


 1. Mari 2016-07-10 on 16:35 Svara

  Jobbar på förskola med 1-2 åringar och det med sängkläder är också olika på olika förskolor. Vi har så plus filt eller täcke som föräldrarna själva tar hem och tvättar.
  Med att ta med egen mat på förskolan är ett big NO NO i våran kommun. Det kanske är olika på olika kommuner också men det har med mathantering att maten inte kan spåras osv. Våran förskola är stenhård så det borde föräldrar också kolla upp med just den förskolan de ska börja på.

  • Malin 2016-07-11 on 08:16 Svara

   Svar till Mari:

   Det är som sagt inte min lista utan en lista jag har plockat från utebarn.se så jag vet egentligen inte hur det är utan ville bara vidarebefordra information som jag har fått. Jättebra att du kommenterar dock! Jag la det som ett litet tillägg. Det kan säkert skilja en hel del från kommun till kommun och förskola till förskola så det är bra att det tas upp :)

 2. Days by Johanna 2016-07-10 on 20:58 Svara

  Intressant med välling, för det har vi aldrig gett ett barn under det 10åren jag jobbat :) Känns som det är mest för de som går på nattis och skall ha inför natten, annars är det inget man vill vänja barnen vid :) Eller som pedagogerna har tid med heller för den delen.

  Tack vi är super nöjda med staketet :)

 3. Mirre 2016-07-10 on 21:09 Svara

  ja det borde jag också ta tag i sedan, jag har ju det mesta och redan gjort en gång, men ny strl =D

 4. yohannaafskovde 2016-07-10 on 21:19 Svara

  Vi har lyxen att blöjor ingår i dagisavgiften. Hade annars lätt se det framför mig att vi råkat glömma dem och sista blöjan är slut. Havvaligen. Men – bra lista! Tycker den fick med det viktigaste enligt den erfarenheten jag har hittills av dagis :)

 5. Louise 2016-07-10 on 22:20 Svara

  Bra lista. Har en liten som börjar nu i Augusti :)

 6. Cissi 2016-07-11 on 12:43 Svara

  Bra lista men blev verkligen nyfiken på det där med välling ;) Aldrig hört det tidigare…

 7. carro 2016-07-13 on 12:27 Svara

  Tack för att du delar med dig om en bra lista som du har hittat ☺ min son börjar på förskolan om ca 1 månad så det gäller att köpa in lite nytt till honom.

 8. […] Om ni har några frågor om inskolningen eller förskola är det bara att ställa dem så ska jag försöka svara så snabbt jag kan. Jag delade ju en checklista inför förskolan för ett tag sedan som kan vara bra att kika igenom, se här. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!