VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Recension: BeSafe iZi Plus

Från och med nu kommer det inte bara att komma upp barnvagnsrecensioner här på bloggen, utan även recensioner på babyskydd och bilbarnstolar. Vi har ju hunnit testa ett par redan och först ut blir vår BeSafe iZi Plus. 

besafeiziplus1

Stol och kostnad
Bilbarnstolen är en BeSafe iZi Plus. Den kostar ca 4500 kronor ny men det går även att hitta på t.ex Blocket för en billigare peng. Stolen är bakåtvänd och plusgodkänd till 25 kg, även godkänd enligt ECE R44 04. I nuläget finns den i sex olika färger; fresh black cab, lava grey, moonrock beige, premium car interior, ruby red och sapphire blue. Vår färg heter fresh line dark grey (säljs alltså inte längre) och vi har använt den i lite mer än ett år. Stolen är rekommenderad från 6 månader upp till 5 år.

Montering
Bilstolen monteras bakåtvänd med hjälp av bilens bälte, förankringsband och ett stödben. Framtill sitter en mekanisk frontbygel som låser fast stolen på plats och dessutom gör att benutrymmet växer med barnet. Den går alltså inte att montera med ISOfix.

besafeiziplus3

Stödbenet / Monteringen med bältet / Frontbygeln

Detaljerna (huvudstöd, stolens bälte, klädsel)
Stolens huvudstöd är justerbart och kan alltså följa med ditt barns längd. Kudden/stödet är lite kupat så det finns stöd både bakåt och åt sidorna.

Bilstolen har ett fempunktsbälte som är lätt att sätta fast. Jag kan emellanåt ha lite problem att dra åt bältet och det händer att det tvinnar sig lite men det brukar oftast lösa sig ganska fort. På sidorna av stolen finns magneter där man enkelt kan fästa bältet när det inte sitter på.

Klädseln är lätt att torka av. Det går även att ta bort den och tvätta. För de minsta följer även en bodyhugger med. Den går att ta ur sedan när barnet blivit äldre och inte behöver den.

besafeiziplus2

Komfort
Bilstolen har extra sidokrocksskydd, SIP, och dessutom extra EPS, vilket är ett energiabsorberande material, för huvud, mage och lår.

Stolen går att luta och har ett av marknadens bästa ligglägen. Lutningen är antingen 66 grader eller 71 grader. Vi använde det mest liggande när Charlie precis hade bytt till denna stolen fram tills han blev ungefär 1 år. Nu använder vi i stället den mest sittande positionen. En nackdel med lutningen och justeringen av den är att det inte finns något motstånd. Vill man t.ex gå från det mest liggande till helt sittande när barnet sitter i så smäller den sig nästan ner och barnet blir aningen chockat/rädd.

Mått och vikt
Vikt: 12,1 kg
Mått: H67xB45xD61
Maxvikt: 25 kg

Sammanfattning
Fördelarna med den här stolen tycker vi är att den känns stabil och rejäl, Charlie sitter bra i den och den känns pålitlig. Att den dessutom blivit utsedd till bäst-i-test 2015 både av Folksam och bäst-i-test.se är absolut ett extra plus.

Nackdelarna är att bältet ibland kan vara lite knivigt. Det kan vara svårt att spänna och/eller att bältet tvinnar sig. Det är också en ganska stor stol men i vår Ford Mondeo fungerar det utmärkt. Priset är också ganska saftigt men jag anser att det är värt det. Bilsäkerhet är viktigt för oss.

Sammanfattningsvis kan vi alltså säga att vi är otroligt nöjda med vår bilbarnstol och skulle rekommendera den alla gånger.

Vill ni se BeSafes egna instruktionsvideo för monteringen så finns den här.


Annons

Kommentarer


 1. […] eller var svårt att justera på något vis. Den känns inte riktigt lika stabil som vår andra (BeSafe iZi Plus) men som sagt, vi är positivt inställda och det ska bli riktigt roligt att se vad den går […]

 2. Daniel 2017-02-25 on 21:29 Svara

  Hej, vi har besafe barnstol i vår lilla vw golf halvkombi och därav tappar vi hela framsätet, det ska vara en väldigt kort person som isf evt ryms där…vi håller på att titta runt vilken bilmodell vi ska byta till för vi har kommit fram till att vi måste ha en kombi. En kandidat är just Ford Mondeo ca 2011-2012 årsmodell, hur var det med Besafe i er Mondeo, återstår framsätet helt och till godo för en fullt vuxen eller tappar man mycket även i en stor kombi? Tack på förhand för evt svar :)

  • mammamalins 2017-02-26 on 10:25 Svara

   Hej Daniel!

   Ja, det förstår jag kan ha blivit trångt. I vår Mondeo var det inga problem för någon att sitta framför så det tycker jag låter som en bra plan :) Har du fler frågor så är det bara att ställa dem så ska jag försöka svara.

   //Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!