VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Filmrecension: The Revenant

small_f734b9dbce3ae793c26db26bb700426e-revenantHugh och ett gäng män befinner sig ute i vildmarken när Hugh blir attackerad av en björn. Han kämpar för sitt liv och när björnen slutligen dör visar det sig att han har allvarliga skador. Gänget gör vad de kan för att hjälpa honom men ser honom till slut som en börda och lämnar honom att dö. Dessutom visar sig Hughs vän vara allt annat än en vän. Mot alla odds påbörjar han sin väg mot hämnd.

Ett drama som utspelar sig i vildmarken är väl inget som normalt hade intresserat mig men lägg där till Leonardo DiCaprio och Tom Hardy så är det nästan ett måste. Och jag blev inte besviken!

Filmen har dramat, skådespeleriet, miljöerna och storyn. Den är över 2,5 timme lång MEN i det här fallet gör det mig ingenting. Filmtiden fylls ut bra och den blir aldrig riktigt långtråkig eller långsam. Det händer saker hela tiden, små som stora, och man kan riktigt känna stämningen i kroppen. Hämnden är ljuv, eller hur är det vi säger?

Som jag skrev så snackar vi bra skådespeleri i den här filmen och vid den här tiden på året (Oscarsgalan) brukar det pratas vitt och brett om DiCaprios avsaknad av en Oscarsstatyett och jag ska inte vara sämre. Minns bara Jordan Belfort, Calvin Candie och Gilbert Grape. I det här fallet tycker jag att han är värd en statyett så jag kommer att hålla tummarna. Även Tom Hardy, Will Poulter och Domhnall Gleeson är bra!

Kort sagt så är detta verkligen en sevärd film, även om man normalt inte fastnar för den här typen av filmer. Jag blev positivt överraskad så då kan ni bli det också! Filmen kommer på bio idag så jag rekommenderar er att gå och se den.

Mitt betyg: 4/5

Originaltitel: The Revenant
År: 2015
Längd: 2 h 36 min
Genre: Äventyr, drama, thriller
Regissör: Alejandro González Iñárritu
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter


Annons

Kommentarer


 1. yohannaafskovde 2016-01-29 on 23:48 Svara

  Såg den tidigare i veckan, tycker den var bra! :)

 2. Mia 2016-01-31 on 18:22 Svara

  Den där skulle jag vilja se, tror den kan va bra :)

  Nej han flyttade inte med, vi avslutade vår relation redan långt innan jag flyttade upp :) Nu har vi inte ens kontakt. Han visade sig vara en helt annan person när man började lära känna han ordentligt..

  Hur är livet nere i borås? :) Har ni någon snö?

  • Malin 2016-02-03 on 15:45 Svara

   Det är bra här nere och nej, snön är försvunnen. Det har nästan bara regnat de senaste dagarna men idag var det faktiskt sol!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!