VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Cirkeln

medium_df7c52cb3081e46d612355c1420297c8-cirkelnposterEn mystisk kraft samlar sex ungdomar i skogen och berättar att de är De Utvalda. Ungdomarna tillhör alla varsitt element och har krafter utefter dem. Deras rektor visar sig också vara häxa och blir deras hjälpande hand. Hon berättar om profetian som hotar och demonerna de måste akta sig för. De kan inte längre lita på någon – bara varandra.

Cirkeln var en av de bästa böckerna jag läste under 2012 så på så vis borde förväntningarna varit höga när jag fick nys om att den skulle bli film. Men så blir jag nästan alltid besviken på svenska filmer och den här är tyvärr inget undantag.

Till en början kände jag mig lite skeptisk till skådespelarna i huvudrollerna, då karaktärerna såg helt annorlunda ut i mina ögon, men det blev trots allt ganska bra. Däremot är det ju överlag svårt att få magi att kännas verkligt, istället för löjligt, på film och där kändes de inte så trovärdiga. En annan sak jag reagerade på var musiken. Jag tyckte inte alls det stämde med stämningen i filmen och det hela blev bara väldigt konstigt.

Filmen får inget högt betyg av mig men skulle det, mot förmodan, komma en uppföljare kommer jag att se även den. Det är ju trots all välkända karaktärer och miljöer för min del.

Mitt betyg: 2/5

Originaltitel: Cirkeln
År: 2015
Längd: 144 min
Genre: Drama, fantasy, skräck
Regissör: Levan Akin
Skådespelare: Josefin Asplund, Helena Engström, Miranda Frydman


Annons

Kommentarer


 1. yohannaafskovde 2015-11-30 on 14:59 Svara

  Visste inte ens om att detta existerade förrän nu! Men boken låter som något man ska läsa i alla fall?

 2. Erika 2015-11-30 on 18:15 Svara

  Nej den filmen tyckte jag också var helt ok, ändå bra för att vara en svensk film!

 3. Jag ser sällan såna filmer, men är väldigt sugen på att läsa boken :).

 4. Moas oplanerade (mamma)blogg 2015-11-30 on 23:57 Svara

  Haha, jag gillade faktiskt den. Men jag har heller inte läst böckerna -än. Införskaffade dom efteråt så dom står och väntar i bokhyllan!

 5. Mia 2015-12-01 on 07:31 Svara

  Ja det kändes grymt kul att klara 145 kg! :D 100 kg mer än mig själv hihi. Men nu har jag sjuk träningdvärk i ben och rumpa!

  Synd att den där filmen inte var så bra som du ville. Jag har velat se den men det har inte blivit av ännu :)

 6. Är så dålig på att läsa böcker, brukar sluta med att jag somnar. Men det är väl det jag kanske behöver, total avkoppling ;)

  Kul att du är igång med julkalendern :) Jag funderade på om jag skulle ha i år men det har varit så stressig höst så har inte orkat pyssla med det. Men hade 2010 och 2013 men det kanske kommer upp lite fina give aways vart efter :)

  Önskar dig en fin 1 december :)

 7. Sara 2015-12-02 on 11:15 Svara

  Låter inte som en film för mig :P

 8. […] Andersson (Cirkeln) Jon Ekstrand (Det vita folket) Lisa Holmqvist […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!