VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Att spara till sina barn

Det är inte alla som har möjlighet att spara till sina barn men jag tycker att det är viktigt och sätter det före många andra saker. I och med föräldrapenningen sparar vi inte så mycket till Charlie just nu men så fort jag har börjat jobba igen kommer vi att spara mer. Men det viktiga tycker jag ändå inte är hur mycket man sparar, utan att man sparar. Bry er inte om att era grannar sparar hela barnbidraget eller att en annan sparar 100 kronor i månaden. Ni väljer hur mycket ni vill och har möjlighet att spara till ert barn och det har ingen annan att göra med!

Det finns dessutom flera sätt att spara på. Antingen öppnar man ett helt vanligt sparkonto hos sin bank men man kan också spara i fonder och aktier. Det finns många om och men angående dessa och experter tycker gärna till men välj det som passar er bäst, det ni känner er mest trygga med. Man kan dock tänka på att det är långsiktigt sparande det är fråga om och ett tips är att prata med er bank och läsa på lite för att kunna diskutera och jämföra.

Varför tycker jag då att det är viktigt? Jag själv hade inga sparade pengar när jag blev myndig eller flyttade hemifrån (det fanns dock orsaker till det och jag skäller inte på mina föräldrar på något vis). Jag känner att dessa pengar kan ge Charlie en bra start på vuxenlivet. Han kan använda dem till att ta sitt körkort, och kanske även som en första del till ett eget hem. Vill han använda dem till att upptäcka världen är det också okej och det enda som nog egentligen skulle göra mig ledsen är om han festar upp dem. Det finns dock en möjlighet att spara pengarna och sedan bidra med dem i form av möbler till framtida boende eller liknande, om man vill vara säker på att pengarna går till bra saker.

Det är aldrig för sent att börja spara heller. Om du inte har sparat de första tio åren av ditt barns liv så tänk inte på det! Börja spara så snart du kan och även om det inte blir det slutbeloppet som det hade blivit om du hade börjat spara direkt, så är det i alla fall något. Bättre än inget, eller hur?

Och för att poängtera så tycker jag att det är lika viktigt att spara till sig själv som vuxen men av helt andra skäl. Det är dock en helt annan diskussion!

En mer uppdaterad version finns numera här.

pengar


Annons

Kommentarer


 1. Natalie 2015-09-29 on 14:33 Svara

  jag hade inte heller sparade pengar, och förstår dig rätt.
  den dagen jag får barn kommer jag också att spara till dem :)

 2. Netti 2015-09-29 on 14:36 Svara

  Jag tycker också att det är viktigt med sparkonton och jag har sparat till mina barn sedan de var runt 3 månader. Min föräldrar gjorde likadant för mig och då kunde jag köpa lägenhet när jag flyttade hemifrån :-D. Kram

 3. Skogsraah ☾ 2015-09-29 on 16:51 Svara

  Det är verkligen viktigt! Bra inlägg!

 4. Erika 2015-09-29 on 16:55 Svara

  Håller med dig :) Min mor hade sparat pengar till mig och de valde jag att spendera på ett körkort, guldvärt!

 5. Ida 2015-09-29 on 16:56 Svara

  Tycker också det är viktigt att spara lite till barnen om man nu har möjlighet att göra det :)

 6. Emmelie 2015-09-29 on 19:38 Svara

  Ja det är verkligen viktigt. Vi sparar till signe men i vårar eget namn på så sätt kan vi styra när och vart pengarna ska gå. Man vet ju aldrig om man uppfostrar en slarvpelle ;-)

 7. Yohanna af Skovde 2015-09-29 on 20:19 Svara

  Alltså ja! Vi sparar det mesta i fonder utan förvaltningsavgift. En sån bra karusell ger väldigt mycket pengar sett över 18 år så vi sätter inte heller över mycket varje månad – men båda barnen kommer kunna ta körkort och långt mer därtill efteråt. Så spara – oh ja! Vi har typ det som hobby, en dyr men bra hobby ;)

 8. MADDISENJ.SE 2015-09-29 on 21:36 Svara

  Ja jag håller med dig, det är viktigt att spara till sina barn om så ”bara” en mindre summa varje månad så blir det ändå en hel del pengar tills de blir vuxna och sök få tillgång till pengarna!

 9. Amanda Jona [SPONTAN] 2015-09-29 on 21:52 Svara

  Åh så klok du är! Är själv så tacksam över att mina föräldrar sparat pengar åt mig och kommer utan tvekan göra det jag också den dag jag sätter ett barn i världen :)

 10. Mikaela 2015-10-01 on 20:56 Svara

  Åh ja det är väldigt viktigt att spara till sina barn! Vi har just kommit igång med ett sparande till vår son, vilket känns riktigt skönt! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!