VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Italiensk kycklinggratäng

Häromdagen åt vi italiensk kycklinggratäng här hemma. Ett recept som vi inte testat förut men som blev väldigt bra så därför delar jag det med er. Receptet kommer från början från Jennys Matblogg men jag har gjort några små ändringar i det.

Till ca 4-5 portioner:
700 g kycklingfilé
Smör
Salt, peppar

1 burk krossad tomat
1 pressad vitlök
Salt, peppar
0,5 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond

200 g Philadelphiaost
1,5 dl vispgrädde

Ca 2 dl riven ost

Gör så här:
1. Ställ ugnen på 225 grader.
2. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör så de får lite fin färg. Lägg upp i en ugnssäker form.
3. Koka upp tomatsåsen, mät upp samtliga ingredienser till den och låt sjuda upp.
4. Värm upp Philadelphiaost och grädde i en annan kastrull tills det har börjat sjuda, då tar du bort kastrullen från plattan.
5. Varva tomatsås och ostsås över kycklingen.
6. Toppa sedan med riven ost och ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Det är färdigt när osten har börjat bubbla och kycklingen är genomstekt.
7. Servera genast med pasta och en god sallad.

Den här rätten gjorde vi även till Charlie (8 månader) men vi plockade bort salt och socker helt. Vid uppvärmningen tillsatte vi lite vatten för bättre konsistens och mixade med en vanlig stavmixer.

italienskkycklinggratang


Annons

Kommentarer


  1. Marika 2015-08-23 on 11:08 Svara

    Sv: Hoppas de funkar lika bra för er :)
    Detta lät gott, ska allt prova!

  2. N 2015-08-23 on 14:25 Svara

    Gott!

  3. Netti 2015-08-23 on 14:29 Svara

    Det där låter verkligen gott och vilket bra tips! Kram

  4. Maria 2015-08-23 on 20:52 Svara

    åh vad gott :)

  5. Anita 2015-08-23 on 21:06 Svara

    Men så gott… Måste testa :D

  6. Paulina 2015-08-23 on 22:32 Svara

    Mumms! ser gott ut :)

  7. sara 2015-08-23 on 23:23 Svara

    Gott! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!