VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kalops

För ett tag sedan bestämde jag mig för att göra kalops och frysa in till Charlie. Vi hade nämligen alla ingredienser hemma utom morot så efter en sväng förbi ICA satte jag igång. Detta är enkelt att göra, tar sisådär 25-30 minuter allt som allt och det blev ca 24 isbitskuber.

20150630_124753

Du behöver:
Ca 100 g grytbitar av nöt
Ca 4-5 färskpotatisar
2 morötter
En liten bit gul lök
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1 tsk vetemjöl
Vitpeppar

Såhär gör du:
Skär ner grytbitar, potatis, morot och lök i mindre bitar, ca 2-3 cm. Häll i ångkokaren tillsammans med kryddpepparkornen och lagerbladet. Fyll på med 200 ml vatten i behållaren på baksidan. När ångkokningen är klar så häll ut det mesta av spadet samt pepparkornen och lagerbladet. Krydda med lite vitpeppar och häll på vetemjölet innan ni mixar till önskad konsistens. Häll i isbitsformar eller i burkar och frys sedan in.


Annons

Kommentarer


  1. Emma-Lou 2015-07-29 on 00:32 Svara

    Just denna har jag på tidsinställt i bloggen :) Men jag har tomatpuré i min :) Annars väldigt likt :) Kul att fler gör hemlagad barnmat ☺☺

    Svar från Mamma Malin:

    Ja, det är jättekul att få lite tips och inspiration från andra :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!