VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Emmaljunga Super Viking

För ett tag sedan köpte ju vi vår nya vagn, en Emmaljunga. Jag tänkte här berätta lite vad vi tycker om den och hur den fungerar för oss. Vi har dock bara använt sittdelen till den.

IMG_4888

Vagn och kostnad
Det är en Emmaljunga Super Viking från 2014. Vi köpte den begagnat för 3700:- (endast sittvagn) och det fanns några fler ex i den prisklassen på Blocket vid det tillfället. Chassit är vitt och sittdelen svart. Om man köper en ny SV finns flera färger att välja mellan på klädseln, bland annat vit leatherette, mörkgrå och marinblå. Chassit finns i vitt och svart med antingen ecco-hjul eller lufthjul. Sedan finns det ytterligare färger och mönster på suffletter och tillbehör. En helt ny vagn med sittdel går på ungefär 6500:-.

Passform, ihopfällning, smidighet
Vagnen har en ergonomisk vändbar sittdel, vilket gör att bebisen sover i ett ”sittande” liggläge. Förutom liggläget finns även två andra lägen, sittläge och ett mitt emellan, som är okej att använda. Det fjärde används bara då vagnen ska fällas. Man justerar detta med hjälp av en rem i ryggen som jag upplever som lite trög i jämförelse med andra vagnar vi har haft. Vagnen har även ställbart fotstöd och swingaway-bygel. Den är något klumpig att lyfta i och ur bilen, väger 14 kg, men desto smidigare när det gäller att byta från liggdel till sittdel eller tvärtom. Det finns även adapter att köpa så att man kan använda exempelvis Maxi-Cosis och Besafes babyskydd till. I bilen blir den relativt kompakt men den är ganska lång så vi måste ta in den på bredden, vilket gör att det inte finns sådär jättemycket utrymme kvar. Att den är lång märks även på bussen men det har än så länge inte varit några problem för vår del. Fällningen är inte optimal för mig som är kort utan jag måste göra ytterligare ett moment för att ens komma åt. En annan nackdel tycker jag också är hur man vinklar sittdelen. Det känns inte alls smidigt och krånglar ganska ofta.

20150626_144506_001 20150626_144517emmaljungasuperviking1

De små detaljerna (varukorg, handtag, broms, hjul)
Varukorgen är väldigt smidig på den här vagnen och går lätt att komma åt både framifrån och bakifrån. Den rymmer en hel del och har en maxvikt på 10 kg. Handtaget är ett ställbart knäledshandtag och är väldigt bekvämt att hålla i. Det passar både mig och min man då det är lätt att justera. Bromsen är en pedalbroms som sitter nere vid hjulen och det finns inte mycket att säga om den. Det hade väl dock varit bra om den lät lite mindre när man låste upp. Hjulen är punkteringsfria och de främre är även svängbara. Det är inte de bästa hjulen då de samlar en hel del grus men jag gillar att de är såpass stora. Sen måste jag även nämna suffletten som jag tycker är fantastisk. Den går nästan hela vägen ner till bågen som ni ser ovan på bilden.

20150626_145810

Underlag (snö, grus, asfalt, gräs)
Snö har vi ju inte hunnit med att gå på men grus och gräs fungerar bra, asfalt felfritt.

Mått hopfälld
Sittdel framåtvänd: 99 x 69 x 63 cm
Sittdel bakåtvänd: 104 x 59 x 59 cm

Mått uppfälld
Längd: Ca 92-114 cm (beror på handtaget)
Bredd: 59 cm

Vikt
Med sittdel: 14 kg
Sittdel: 3,1 kg
Chassi: 10,9 kg

Maxvikt i sittdelen: 24 kg
Maxvikt i varukorgen: 10 kg

Vi är väldigt nöjda än så länge och tycker att vagnen känns väldigt stabil och skön att köra. De enda nackdelarna är som sagt ihopfällningen och fällningen av sitsen men det bra väger upp där. I övrigt går det att använda den här vagnen som syskonvagn på längden. Då köper man bara till en adapter och sittdel/liggdel.


Annons

Kommentarer


 1. Angelica 2015-06-29 on 14:44 Svara

  Älskar Emmaljunga :)
  Vi använder samma vagn till Moa-Li som Casper hade när han var liten :D

 2. Kul med ny vagn! Vilken hade ni innan nu igen? :) Vet många som är nöjda med Super Viking :)

  Stora killen förresten som har börjat med sittdelen! :D

 3. Life of Johanna 2015-06-29 on 19:42 Svara

  Vi är supernöjda med vår, men den är från i år, så de har ändrat lite på chassit så det verkar vara bättre med den vi har.

 4. Christina 2015-06-29 on 21:21 Svara

  Så fin den vagnen är :) Kul att läsa vad ni tycker om den :)

 5. Maria 2015-06-30 on 20:52 Svara

  vi har en Emmaljunga Nitro och älskar den :) De är lika på många sätt

 6. MATILDA ROSQVIST 2015-07-01 on 09:09 Svara

  Den där vagnen är ju populär :) kul att ni är nöjda!

 7. […] Emmaljunga Emmaljunga Classic Sport Emmaljunga Edge Duo Emmaljunga Mondial Emmaljunga Scooter Emmaljunga Super Viking […]

 8. […] ni vill läsa min recension av vagnen finns den här. Jag har tänkt att uppdatera den lite längre fram och sen även skriva hur den fungerar med […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!