VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

3 månaders-check och vaccinering

Idag på förmiddagen hade vi tid på BVC för 3 månaders-check och vaccinering. Eftersom Charlie varit förkyld i ett par dagar ringde jag sköterskan tidigt i morse och frågade om det var okej ändå och det var inga problem så länge han inte hade feber. Han sov en stund innan vi åkte och när vi väl kom dit var han på jättebra humör.

Vägning och mätning gick utan problem. 7040 g väger han nu och har kommit upp i hela 62 cm. Viktkurvan har nu planat ut och han följer sin egen kurva medan längden var en liten spurt uppåt. Huvudmåttet var 41,5 cm och där följer han också sin egen kurva. Och innan jag hann fråga sa hon också att det var okej för honom att sitta med i barnmatstolen när vi äter så tummen upp där!

Sedan var det dags för vaccineringen. Den ena sprutan som togs var ett vaccin mot difteri, kikhosta, stelkramp, polio och haemophilus influenzae (kan ge t.ex hjärnhinneinflammation). Charlie gnällde till lite men oklart om det berodde på sprutan eller för att sköterskan höll fast hans ben. Den andra sprutan gavs i höger lår och var ett vaccin mot pneuomokocker. Den blev han ledsen av men det varade bara någon minut och sen var han glad igen. Summa summarum var alltså att det gick över förväntan!

Smått missnöjd Charlie på väg till BVC!

Smått missnöjd Charlie på väg till BVC!


Annons

Kommentarer


 1. Angelica 2015-03-24 on 19:15 Svara

  Vad fort dem växer och blir stora. Bävar för att inse att även dottern kommer att bli en stor och egen individ inom kort, men vet att det är helt fantastiskt med alla åldrar <3

 2. Fröken M 2015-03-24 on 21:16 Svara

  3 månader !? Redan ?
  Shit va fort tiden går, han är ju redan stora killen :)

 3. Moas oplanerade (mamma)blogg 2015-03-25 on 10:37 Svara

  Åh jag bävar för de där vaccinationerna. Joar ska självklart vaccineras men jag är spruträdd så är rädd att jag ska vara rädd åt Joar.

  Så Charlie är också en liten kräkis minsann. Haha, jag har packat ner alla Joars sängkläder i en av flyttlådorna. Och imorse så bajsar han för första gången någonsin igenom pyjamasen och fläckar ner lakanet…

 4. Carro 2015-03-25 on 12:12 Svara

  Åå vad skönt att det gick bra :-) Den första april är det Cornelias tur! Bävar för drtvsom bara den för hon vart så dålig av rotarix vaccinet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!