VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Charlie 2 månader

Idag blir lilleman 2 månader! På ett sätt känns det som om förlossningen var igår men samtidigt märker man ju hur han växer. I tisdags var vi på BVC för en liten check och Charlie väger inte mindre än 6220 gram nu. Han ligger alltså över kurvan där och BVC-sköterskan tyckte att vi skulle dra in lite på mängden mat han får. Jag tycker dock att han är såpass liten och vill han ha mat så ska han få mat. Det jämnar ut sig senare men det är intressant det där. I början hetsades det kring att han gick ner för mycket och vi var på extravägningar och nu hetsas det om motsatsen. Han var i alla fall 58,5 cm lång och hade ett huvudomfång på 40,3 cm.

Han har inte ändrat sig sådär jättemycket när det kommer till mat- och sovvanor. Han sover ungefär mellan 22-03, vaknar för lite mat och somnar om och sover sedan till 6-7. Under dagen sover han en period på förmiddagen och lite sporadiskt på eftermiddagen. Dagtid äter han ungefär var tredje timme.

Det som har hänt den senaste månaden är väl egentligen att han har börjat le och ”prata” lite. Man får lite gensvar och han vill vara med mer. Det duger inte riktigt att vara vänd inåt bröstet längre utan han ska gärna sitta eller stå i knät, gärna vänd bort från en. Vi försöker träna på att ligga på mage lite då och då men det uppskattas inte. Han har dock blivit mycket starkare i nacke och rygg.

I onsdags gick vi över helt till blöjstorlek 3 efter att ha haft ett par olyckor här hemma. Det är fortfarande 56 som gäller på de flesta kläderna men pyjamasar har vi bytt ut till 62, särskilt de med fötter. Det är dock inte långt kvar innan samtliga plagg i 62 får komma fram.

charlie2manader


Annons

Kommentarer


 1. Moas oplanerade (gravid)blogg 2015-02-27 on 10:00 Svara

  Det verkar vara olika det där. Jag frågade min bvc om Joar kunde väga för mycket men hon sa att man inte kunde mata för mycket och det var först runt 3 års ålder som man fick titta på vad man kan göra om ungen väger lite mycket. Hon sa även att de barn som lade på sig så fint nu brukade dra iväg pp längden sen. Det tyckte jag lät bra. Även min kille växer ju så det knakar och vill inte beka han mat när han vill ha☺

 2. Moas oplanerade (gravid)blogg 2015-02-27 on 10:00 Svara

  Det verkar vara olika det där. Jag frågade min bvc om Joar kunde väga för mycket men hon sa att man inte kunde mata för mycket och det var först runt 3 års ålder som man fick titta på vad man kan göra om ungen väger lite mycket. Hon sa även att de barn som lade på sig så fint nu brukade dra iväg pp längden sen. Det tyckte jag lät bra. Även min kille växer ju så det knakar och vill inte beka han mat när han vill ha☺

 3. Helen 2015-02-27 on 10:10 Svara

  Aldrig hört att man ska neka en bebis mat. Alla barn har ju sina egna kurvor. Ibland undrar man vart de får alla olika direktiv ifrån.

  • lillamalin 2015-02-27 on 21:07 Svara

   Ja, men precis. De säger tydligen mycket konstigt på BVC runt om i landet så man får ta det med en nypa salt ibland ;)

 4. Helen 2015-02-27 on 10:10 Svara

  Aldrig hört att man ska neka en bebis mat. Alla barn har ju sina egna kurvor. Ibland undrar man vart de får alla olika direktiv ifrån.

  • lillamalin 2015-02-27 on 21:07 Svara

   Ja, men precis. De säger tydligen mycket konstigt på BVC runt om i landet så man får ta det med en nypa salt ibland ;)

 5. Viktoria - Gravidblogg 2015-02-27 on 11:34 Svara

  Men åh vad skoj :) Nej eller hur, vi blev lite chockade över hur bra det var att gå där. En helt perfekt dag verkligen :)

  Sötaste lilla Charlie, skönt att han växer som han ska. Och jag håller med dig, vill han ha mat så ska ha få mat :)

 6. Viktoria - Gravidblogg 2015-02-27 on 11:34 Svara

  Men åh vad skoj :) Nej eller hur, vi blev lite chockade över hur bra det var att gå där. En helt perfekt dag verkligen :)

  Sötaste lilla Charlie, skönt att han växer som han ska. Och jag håller med dig, vill han ha mat så ska ha få mat :)

 7. Mammatillfyratroll 2015-03-01 on 23:06 Svara

  Man kan ju inte neka en bebis mat det har jag aldrig hört innan då skulle dom sagt det till mig när våran äldsta va lite hon låg lite för mycket över men hon sprang sig det när hon började gå. Grattis till att han är 2 månader tiden går fort.

 8. Mammatillfyratroll 2015-03-01 on 23:06 Svara

  Man kan ju inte neka en bebis mat det har jag aldrig hört innan då skulle dom sagt det till mig när våran äldsta va lite hon låg lite för mycket över men hon sprang sig det när hon började gå. Grattis till att han är 2 månader tiden går fort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!