VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Mina tankar om förlossningen

Min förlossningsberättelse fick ni ju ta del av häromdagen men jag tänkte skriva lite mer om mina tankar kring förlossningen. Bara en kort stund efter förlossningen fick jag nämligen frågan ”hur upplevde du det?” för första gången och ja, jag tyckte att det var en bra förlossning. Jag hade inga direkta förväntningar och hade inte heller något att jämföra med men med tanke på att det inte tog jättelång tid, epiduralen fungerade bättre än väntat och det inte blev några komplikationer är jag mer än nöjd.

Epiduralen hade jag ju bestämt mig för att inte ta då jag var rädd att det skulle dra ut på det hela. Jag har läst en hel del om just epidural och där värkarna avstannat men efter att jag hade pratat om det lite med barnmorskan bestämde jag mig ändå för att prova och det var ett av de bättre besluten den dagen kan jag säga. Jag tyckte inte heller att det gjorde speciellt ont att sätta den. Jag fick först en bedövningsspruta och sen sved det till. Effekten kom relativt snabbt och det var superskönt. Precis som allt annat är det olika för alla och därför bör man kanske inte haka upp sig på andras berättelser. Det som hände någon annan behöver inte hända dig. Jag kommer själv att rekommendera vidare epidural och kommer antagligen ta det även nästa gång.

Hur var det med smärtan överlag då? Innan jag fick epiduralen körde jag på lustgas men den gillade jag inte alls. Det kändes som om den inte hjälpte ett dugg plus att jag inte alls gillar den där ”fyllekänslan”. Värkarna gjorde såklart ont och det var väl egentligen de som var värst. Visst gjorde det ont när huvudet skulle ut men det är ändå en såpass kortvarig smärta och så fort han var ute slutade ju alla smärtor. En av de första grejerna jag sa efter att han hade kommit ut var faktiskt ”det här kan jag göra igen” så jag hade nog ändå förväntat mig en ännu värre smärta.

Sammanfattat var det en bra förlossning och jag hade inte önskat något annorlunda. Jag är väldigt tacksam för att allt gick så bra och att lilleman var pigg och kry.

IMG_1095


Annons

Kommentarer


 1. Sofia Fritzson 2015-01-06 on 14:10 Svara

  Vad skönt med en så bra upplevelse! Jag har bara haft lustgas, har inte hunnit ta epidural, men har upplevt alla mina förlossningar som relativt lätta och smidiga vilket känns skönt!

 2. Nathalia 2015-01-06 on 21:13 Svara

  Grattis till lilla killen.

  • lillamalin 2015-01-08 on 20:21 Svara

   Tack så jättemycket :)

 3. - Caroline 2015-01-07 on 12:54 Svara

  Åh så söt!

 4. Stort grattis till den lille plutten. Vad härligt att läsa att allt gick så bra.
  kram

  • lillamalin 2015-01-08 on 20:20 Svara

   Tack så mycket :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!