VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Förlossningsberättelsen

God morgon vänner! Eftersom det idag är en vecka sedan lilleman föddes tänkte jag dela med mig av förlossningsberättelsen. Det hela började på morgonen den 27/12 vid 05.30 då Kristoffer gick till jobbet. Precis som vanligt pussade han mig hej då och jag gick på toaletten. Därefter kunde jag inte somna om på grund av smärtor i ryggen. Jag började fundera på om det var förvärkar eller värkar men jag började klocka och då visade det sig att de kom var 5-6 minut och höll i sig 45-60 sekunder per gång.

Vid 8-tiden ringde jag Kristoffer på jobbet, mestadels för att meddela att det gjorde mer ont än vanligt och eventuellt förbereda honom lite. Jag tog ett par duschar för att försöka lindra värken och la mig även med en vetepåse på ryggen. Vid 10.30 kände jag att det här fungerar inte. Jag ringde förlossningen och de meddelade att jag fick komma in om jag ville. Jag ringde därefter Kristoffer som skulle komma hem så fort han kunde. Under tiden jag väntade packade jag färdigt BB-väskorna (dock glömde jag kameran, oops!) och försökte vila men det var inte lätt. Så fort han kom åkte vi och kom till SÄS strax efter 12.00. Vi blev där presenterade för barnmorskan som sedan undersökte mig och konstaterade att jag var 3 cm öppen. Därefter fick jag sitta med CTG en stund.

IMG_1030

Vi blev sedan inskrivna 12.25 och fick ett förlossningsrum. Jag blev ombedd att byta kläder till sjukhusets skjorta och efter rekommendation bestämde jag mig för att testa epidural. När barnmorskan undersökte mig igen var jag öppen 4 cm. Jag började andas lustgas i väntan på narkosläkaren som skulle sätta epiduralen. Andra andetaget i lustgasmasken gjorde att vattnet gick och det var en mycket märklig känsla.

Precis när smärtan började bli helt outhärdligt vid 17-tiden dök läkaren upp. Att sätta epiduralen kändes lite grann men det gick bra och effekten kom ganska snabbt. I och med detta började de kolla blodtryck på mig med fem minuters mellanrum och jag fick till slut ett litet dropp när blodtrycket sjönk allt för mycket. En liten stund efter att den var satt undersökte barnmorskan mig igen och jag var då öppen 8 cm. Jag fick ligga på sidan samt försöka stå så mycket jag kunde och orkade för att hjälpa bebis ner. Från ca 19.00 var jag helt öppen och barnmorskan ville därför att jag skulle hänga över huvudändan på sängen, på knä. Detta också för att hjälpa bebis ner.

Vid 22 var det personalbyte och när den nya barnmorskan kom in var det plötsligt dags att börja krysta. Jag tog några andetag i lustgasen och tryckte därefter på allt vad jag orkade samtidigt som jag höll ett fast grepp om sängen. Detta upprepades ett par gånger innan Charlie äntligen kom ut.

IMG_1033

22.21 föddes världens finaste kille och jag fick upp honom på mitt bröst. Han vägde 3270 gram och var 50 cm lång, huvudomfång 35,5 cm. Kristoffer fick klippa navelsträngen och vi fick även se moderkakan när den kom ut. Fyra timmar senare fick vi byta avdelning och hamnade på BB-hotellet, eller BB Lättvård som det också heter.


Annons

Kommentarer


 1. Moas oplanerade (gravid)blogg 2015-01-03 on 13:46 Svara

  Rolig läsning och skönt att det inte verkade vara någon mardrömsförlossning. Jag vågar inte riktigt läsa om förlossningar annars för jag är rädd att skrämma upp mig själv haha.

  Haha ja, det är nog egentligen inte en helt tokig plan. Men jag är nog lite mer för att skära ner istället för att förbjuda. Men F drack typ bara vatten innan han träffade mig så han mår nog bra i själen av sitt nya påhitt

 2. Therese 2015-01-03 on 14:31 Svara

  Åhhh varje förlossning är unik och jag blir varm inombords och hade själv fått önska att göra om detta magiska en gång till, men vi är ense om att två barn räcker… KRAMAR

 3. Emmelie 2015-01-03 on 15:47 Svara

  Det låter som du hade en jättebra förlossning. Och stort grattis till sonen! Underbaraste man kan vara med om <3

 4. Sofia Fritzson 2015-01-03 on 16:05 Svara

  Älskar att läsa/höra förlossningsberättelser! Ingen är den andra lik. Det är en speciell upplevelse!

 5. Sara 2015-01-03 on 16:44 Svara

  Åh så härligt att få läsa din berättelse :) Tack för du delade med dig <3

 6. Elena 2015-01-03 on 18:08 Svara

  Åh grattis!!
  Jag hade missat att du hade fått din skatt. Va fin han var!! <3

  Det låter som att förlossningen gick bra! Hur mår du nu efter?
  Nu längtar jag en massa efter min lilla plutt! <3

 7. Moa 2015-01-03 on 19:33 Svara

  ååh grattis till sötnosen!! Himla roligt att läsa detta då jag själv varken varit med när något har fött eller att jag själv heller inte har fött ett barn. Så det var himla kul att läsa! :)

  • lillamalin 2015-01-03 on 20:03 Svara

   Tack så mycket! Och vad roligt att höra :)

 8. jessy 2015-01-04 on 19:17 Svara

  åh vilken härlig förlossning! Här hade vi gärna skippat snöstorm, ambulansen och poliserskotten.. Och gärna syrgasen efter.. Men kan iaf säga att vår lillkille har världens historia att berätta när han blir stor..

 9. Gravidresan 2015-01-04 on 22:39 Svara

  Åh har missat att din bebis kommit <3 stort grattis! Och vad roligt att läsa din berättelse :)

 10. Trollating Johanna 2015-01-12 on 11:57 Svara

  Vilken fin förlossningsberättelse. Låter som ni hade en väldigt fin och bra förlossning :) Tack för att du delade med dig av den, det är alltid roligt att läsa om en bra förlossning!

  • lillamalin 2015-01-12 on 13:06 Svara

   Vad roligt att du gillade den! Ja, det var en bra förlossning :)

 11. jessica 2015-04-26 on 17:10 Svara

  oj vilken fin berättelse! :) härligt att läsa.
  Är snart dags för mig, och man är ju ganska nervös,
  men hoppas de kommer gå bra :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!