VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Nygräddade frukostfrallor

Igår gjorde vi ordning frukostfrallor som vi ställde in i kylen för jäsning under natten. Nu på morgonen var det alltså bara att sätta på ugnen och vänta så fick vi nygräddade frukostfrallor till frukost. Lite söndagslyx! Receptet hittade jag hos Mitt Vita Hus och tänkte även dela med mig av det;

Kalljästa frukostfrallor
ca 14 st

1 påse jäst (torrjäst, den blå)
5 dl Vatten
Flingsalt
0,5 dl Rapsolja
Honung (flytande)
Vetemjöl Special

Rör ut torrjästen med vatten, ha i en nypa flingsalt, olja och lite honung. Rör om. Blanda sedan i mjölet till lagom kladdig men smidig konsistens. För mycket mjöl gör frallorna torra och det är svårt att säga exakt hur många dl mjöl det går åt, jag provar mig alltid fram, lite i taget. Dela sedan degen i lagom stora bitar och rulla till bollar. Lägg på en plåt och platta till dom lite. Låt stå i kylskåp eller annan kall plats (vi använder förrådet till exempel, där ute är det perfekt kallt just nu:) över natten. Grädda sedan direkt på morgonen i 225 grader tills gyllene.

Som ni ser valde jag även att slänga på lite vallmofrön också, himla gott!

IMG_20140831_092934


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!