VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Koffein eller inte?

När jag började på mitt nuvarande jobb för snart två år sen fick jag tänka om lite kring mina kaffevanor. Visserligen hade de kaffe på jobbet men det smakade också kattpiss, tyvärr. Jag, som varit van att dricka 3-4 koppar kaffe om dagen, fick helt plötsligt gå ner till 1, morgonkaffet, för att undvika daglig huvudvärk. Nu i efterhand är det superskönt och jag skulle ärligt talat inte vilja dricka mer. Så nu sedan jag blev gravid har jag läst en hel del om koffein under graviditeten och åsikterna skiljer sig ganska bra åt.

Många slutar helt med koffein, andra dricker som tidigare. Eftersom jag bara dricker en kopp om dagen numera tänkte jag att det var okej. Energidrycker slutade jag med direkt och cola dricker jag inte i större mängder. Däremot finns det dem som antar att man slutar med kaffe medan andra undrar varför man inte dricker mer. Ja, precis som alla andra riktlinjer och rekommendationer kring graviditet finns det diskussioner om detta och alla får faktiskt tycka vad dem vill och göra som de vill.

I mitt huvud är det viktigaste att jag inte dricker, röker, snusar eller knarkar. Jag försöker också tänka på vad jag äter men det tänkte jag skriva mer om i ett annat inlägg – det är en egen diskussion.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte det senaste från mig!