VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Filmrecension: Vaiana

7eb7082c73065d31f30c1bd177ee10ba-vaianaI det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig den skickliga seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med sin stora idol, den legendariska halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet. Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro.

Vaiana är en självständig och modig tjej som såklart vill hjälpa sitt folk. Tillsammans med hennes två sidekicks, tuppen Heihei och grisen Pua ger hon sig ut på denna resa och till en början är det inte alls självklart att Maui ska hänga på. Han är nämligen en ganska kaxig typ som helst inte vill ha något med dem att göra. Tillsammans är de dock ett riktigt bra team.

Jag gillar miljöerna, karaktärerna och de svenska rösterna. Det är häftigt att se kraften i vatten och hur det hjälper Vaiana framåt. Sedan är såklart musiken passande, medryckande och trallvänlig – precis som det ska vara i en Disneyfilm.

På sätt och vis märks det väldigt tydligt att det är samma skapare till Vaiana, som till Zootropolis och Frost. Man känner igen vissa delar och samtidigt är det såklart en alldeles egen film – en unik historia. Se den om du inte redan har gjort det!

Mitt betyg: 4/5

Originaltitel: Moana
År: 2016
Längd: 1 h 47 min
Genre: Animerat, äventyr, komedi
Regissör: Ron Clements, John Musker, Don Hall och Chris Williams
Svenska röster: Wiktoria Johansson, Björn Bengtsson, Gunvor Pontén

Kommentera

Annons

After Work på Pitcher’s

Förra fredagen var glada jobbgänget ute på After Work på Pitcher’s. Det blev mat och tjöt och tiden bara flög förbi! Maten var väl lite sisådär men i övrigt var de flesta nog ganska nöjda. Ett litet gäng gick vidare efter detta men jag körde hemåt.

20180209_174357 20180209_174420 20180209_174446 20180209_174509

Kommentera

Annons

Kära pappa!

Kommentera

Annons

Hur ska vi lösa sommaren?

Det är så mycket att tänka på inför sommaren så jag blir alldeles snurrig i huvudet. Dels vill jag spara min semester lite och jag vill inte heller ta ut föräldradagar (förlorar mycket på det). Jag jobbar ju dessutom bara 2-3 dagar i veckan så jag är mest ledig tycker jag. Sedan ska barnen vara hemma medan förskolan är stängd i juli. Kris ska dessutom fördela sin semester för att täcka hemvärnsövningarna nu i vår och sedan i höst, vilket betyder att han inte kan ta hur mycket som helst i sommar heller. Dessutom får jag välja om jag vill jobba som vanligt eller gå upp i tid över sommaren och där har vi också en del för- och nackdelar.

Som en ytterligare prick över i:et har vi också att vi båda behöver vara med på inskolning på nya förskolan strax efter semestern samt att vi ska till Astrid Lindgrens värld! Det kan också bli så att mitt schema förändras i sommar, vilket stressar mig lite men men..

Puh, ni hör ju! Vilka problem ;)

20160723_173500

Kommentera

Annons

Låna till att renovera med ett renoveringslån!

Om du har planer på att renovera i hemmet så vet du säkert att det kan kosta en hel del pengar. Det är extra lätt för prislappen att stiga när man ska renovera köket eller badrummen, så på något sätt måste ju projekten finansieras. Ta offerter från flera hantverkare så att du kan jämföra deras priser och kolla upp om du har rätt till rotavdrag.

Om du har sparat ihop pengar så är det ett utmärkt alternativ till en mindre renovering, eller om du kan låna av bekanta. Ett annat alternativ är att ta ett renoveringslån. Nackdelen är förstås att man får betala ränta på lånet, men å andra sidan så kan bostadens värde att öka när projektet är klart.

Ett renoveringslån är nästan alltid ett privatlån, vilket är ett slags lån som är avsett för konsumtion. Med andra ord kan du använda pengarna till vad du vill, utan att det krävs någon säkerhet för lånet. På grund av detta kan man inte låna lika mycket som med t.ex. ett bolån. Om du är medlem i ett fackförbund som har ett avtal med sin bank så kan du låna upp till 350 000 kr med ett så kallat medlemslån, men det finns egentligen inga andra alternativ till privatlån när man ska låna till att renovera hemmet.

Ett privatlån låter dig låna mellan 5 000 och 500 000 kronor i upp till 15 år, med varierande räntor och villkor beroende på vem man lånar av. Det enda som brukar krävas är att du har fyllt 18 år, har en fast inkomst och en duglig ekonomi. Lånemäklaren kan hjälpa dig att söka många olika låneerbjudanden med en enda ansökan och en enda kreditupplysning, så du enkelt kan jämföra olika erbjudanden. Det tar dessutom bara 15 minuter att få svar!

pengar

I samarbete med Lånemäklaren.se.

Kommentera

Missa inte det senaste från mig!