Nej det här är ingen reseblogg, tipsblogg, matblogg. Det här är en huller-om-bullerblogg. Jag skriver om precis vad jag vill. Älskar mitt jobb, som mer känns som en hobby än som ett arbete, har en underbart härlig liten familj bestående av en väldigt viljestark tjej, Pennan, 5 år, pappa M, min man, men som inte alls vill vara med i den här bloggen och så jag. Jag fyller mina dagar med familjeliv, jobb, resor, event, mingel, vänner, bara-mig-själv-tid, makeup och gummistövlar. Jag är väldans förtjust i att resa, läsa, skriva, fotografera, organisera, arrangera, fixa, projektleda och dansa. En dag ska jag skriva en bok, så det så. [email protected] Häng gärna med mig på Instagram @feliciageire

Viaplay film och ”Härifrån till flåklypa”

Idag bjöd Viaplay Film och Wonderland event in till visning av deras nya film ”Härifrån till Flåklypa”. Det bjöds på brunch och godsaker. Det var full fart och en massa folk så vi lät ungarna kolla filmen själv. Men så här står det om filmen:

Solan, Ludvig och Reodor Fälgen försvarar ära, hus och hem mot Slidres mejerichef Orvar O Kläppskog, Emanuel Desperado och Slåpen från Göteborg. I ett ögonblick av övermod ingår Solan och mejerichefen Olvar O. Kläppskog en hemlig vadslagning. Solan satsar både Reodors verkstad och huset de bor i, eftersom han är övertygad om att Flåklypa vinner över den konkurrerande byn Slidre.

PC110002Mildred, Elias och Pennan käkar brunch

PC110005Mums

PC110008Fullt hus

PC110012Härligt att figurerna var på plats, det var mycket uppskattat av ungarna

20161211_140822

Under tiden lekte vi med Linas lilla Ludde

20161211_143244

och lekte med Instagram-foto-automaten

 

Tyrols julbord – a piece of heaven

Jag har varit pepp på det här julbordet i nån månad, det har vattnat sig i munnen bara jag tänkt på det. Fortfarande världens bästa julbord och har du inte testat det än, så måste du! Mellan 1-24 december kan du gå och njuta av Tyrols vilda klassiker och klassiska julmat. Och som jag njöt, av varje tugga, varje rätt. Och så många jag inte hann med. Som vanligt sparade jag magen för dessert- och godisbordet. Mums

PC010076

PC010078Först blev det blåbärsglögg

PC010082Och whiskey, äppelmust och kaneldryck, varm, mmmm – jag tog dock den alkoholfria eftersom det var mitt på dagen och jag skulle tillbaka till jobbet

PC010085mitt sällskap för dagen, världens bästa Jenny

PC010087asså kolla, stämningen, så otroligt mysigt

PC010088jag och personalen för dagen (Jenny höll på att skämmas ihjäl att jag skulle hoppa in i ledet och ta en liten bild, hehe)

PC010092

Visste ni att det är 35 hela meter julbord, galet, det finns hur mycket som helst. Vad sägs om bland annat björnköttbullar, älgstek, kåtarökt fjällröding, souvasbakad lax, åkerbärsglass, ja och såklart helt vanliga julrätter. Och om man är vegetarian/vegan så vill de man ska meddela så man får extra superspecial mat som dukas fram i olika omgångar. Inget gå och nalla på grönsalladen bara.

PC010093lax i långa rader

PC010099pastejer och patéer

PC010097 PC010098And then…

DESSERT

PC010094 PC010095 PC010096

PC010101 PC010103 PC010106

PC010108

PC010100

PC010107vårt sällskap med köksmästaren Samuel Cabrera i spetsen

Julkänsla

Det känns som julen kom tidigt i år. Jag har aldrig förut sätt så mycket lampor och ljusstakar så tidigt. Undra om det var för att snön kom tidigt, eller så har jag glömt. Kanske var det exakt samma förra, och förra och förra. I söndags, första advent snajsade vi ordning lite hemma. Jag är väl inte så där vansinnigt förtjust i julpynt all over the place, men lite blommor och stjärnan i köket och sådär fick det bli.

20161127_210638

20161127_125342

20161127_210622

Brows on Fleek

Jag tycker det här med ögonbryn är väldigt svårt, jag kan inte riktigt avgöra om jag vill de ska vara naturella (mina är nån slags mellanfärg) eller lagom mörka eller mycket mörka. Däremot vet jag att mina ögonbryn är väldigt ojämna, ena är mer spetsigt och går längre ner från början (ja där vid näsan) och det andra är mer rundat och börjar ”högre” upp. Därför tycker jag det är svårt att fylla i dem, både med penna och skugga, för då förstärks liksom min ojämnhet. Men jag vill ändå ha rejäla bryn, som syns och är där. Så tänker jag att jag ska gå till någon, vilket jag gjorde, och jag var väl ganska nöjd. Men så tror jag det kan bli bättre, men var? För tillfället noppar jag bara när det blir nåt strå som är extremt, för långt ner, eller att de sitter i ett litet tjok och gör brynet ”bredare” på nåt ställe. Har fått massor av tips på bra brynmänniskor, men så tänker jag att hmm, de kanske gör för mycket vinge, för mycket spets, för smala…osv. Men jag borde. Gå. Nånstans.

Hur gör ni med era bryn?

20160316_163711

20161104_110520

Ser ni? Ojämt!