Imorgon fyller jag en hel massa år och det firades idag med närmsta familjen över en liten fika.
Pennan gjorde fina bordsplaceringsskyltar, japp hon kan ju skriva nu mitt A-barn 🙂
Har ni smakat Per Morbergs alkoholfria julglögg? Så god!
Idag bjöd Viaplay Film och Wonderland event in till visning av deras nya film ”Härifrån till Flåklypa”. Det bjöds på brunch och godsaker. Det var full fart och en massa folk så vi lät ungarna kolla filmen själv. Men så här står det om filmen:
Solan, Ludvig och Reodor Fälgen försvarar ära, hus och hem mot Slidres mejerichef Orvar O Kläppskog, Emanuel Desperado och Slåpen från Göteborg. I ett ögonblick av övermod ingår Solan och mejerichefen Olvar O. Kläppskog en hemlig vadslagning. Solan satsar både Reodors verkstad och huset de bor i, eftersom han är övertygad om att Flåklypa vinner över den konkurrerande byn Slidre.
Mildred, Elias och Pennan käkar brunch
Härligt att figurerna var på plats, det var mycket uppskattat av ungarna
Under tiden lekte vi med Linas lilla Ludde
och lekte med Instagram-foto-automaten
Jag har varit pepp på det här julbordet i nån månad, det har vattnat sig i munnen bara jag tänkt på det. Fortfarande världens bästa julbord och har du inte testat det än, så måste du! Mellan 1-24 december kan du gå och njuta av Tyrols vilda klassiker och klassiska julmat. Och som jag njöt, av varje tugga, varje rätt. Och så många jag inte hann med. Som vanligt sparade jag magen för dessert- och godisbordet. Mums
Och whiskey, äppelmust och kaneldryck, varm, mmmm – jag tog dock den alkoholfria eftersom det var mitt på dagen och jag skulle tillbaka till jobbet
mitt sällskap för dagen, världens bästa Jenny
asså kolla, stämningen, så otroligt mysigt
jag och personalen för dagen (Jenny höll på att skämmas ihjäl att jag skulle hoppa in i ledet och ta en liten bild, hehe)
Visste ni att det är 35 hela meter julbord, galet, det finns hur mycket som helst. Vad sägs om bland annat björnköttbullar, älgstek, kåtarökt fjällröding, souvasbakad lax, åkerbärsglass, ja och såklart helt vanliga julrätter. Och om man är vegetarian/vegan så vill de man ska meddela så man får extra superspecial mat som dukas fram i olika omgångar. Inget gå och nalla på grönsalladen bara.
DESSERT
Det känns som julen kom tidigt i år. Jag har aldrig förut sätt så mycket lampor och ljusstakar så tidigt. Undra om det var för att snön kom tidigt, eller så har jag glömt. Kanske var det exakt samma förra, och förra och förra. I söndags, första advent snajsade vi ordning lite hemma. Jag är väl inte så där vansinnigt förtjust i julpynt all over the place, men lite blommor och stjärnan i köket och sådär fick det bli.
Jag tycker det här med ögonbryn är väldigt svårt, jag kan inte riktigt avgöra om jag vill de ska vara naturella (mina är nån slags mellanfärg) eller lagom mörka eller mycket mörka. Däremot vet jag att mina ögonbryn är väldigt ojämna, ena är mer spetsigt och går längre ner från början (ja där vid näsan) och det andra är mer rundat och börjar ”högre” upp. Därför tycker jag det är svårt att fylla i dem, både med penna och skugga, för då förstärks liksom min ojämnhet. Men jag vill ändå ha rejäla bryn, som syns och är där. Så tänker jag att jag ska gå till någon, vilket jag gjorde, och jag var väl ganska nöjd. Men så tror jag det kan bli bättre, men var? För tillfället noppar jag bara när det blir nåt strå som är extremt, för långt ner, eller att de sitter i ett litet tjok och gör brynet ”bredare” på nåt ställe. Har fått massor av tips på bra brynmänniskor, men så tänker jag att hmm, de kanske gör för mycket vinge, för mycket spets, för smala…osv. Men jag borde. Gå. Nånstans.
Hur gör ni med era bryn?
Ser ni? Ojämt!