Nej det här är ingen reseblogg, tipsblogg, matblogg. Det här är en huller-om-bullerblogg. Jag skriver om precis vad jag vill. Älskar mitt jobb, som mer känns som en hobby än som ett arbete, har en underbart härlig liten familj bestående av en väldigt viljestark tjej, Pennan, 5 år, pappa M, min man, men som inte alls vill vara med i den här bloggen och så jag. Jag fyller mina dagar med familjeliv, jobb, resor, event, mingel, vänner, bara-mig-själv-tid, makeup och gummistövlar. Jag är väldans förtjust i att resa, läsa, skriva, fotografera, organisera, arrangera, fixa, projektleda och dansa. En dag ska jag skriva en bok, så det så. [email protected] Häng gärna med mig på Instagram @feliciageire

HIV-mannen

Hösten 1998 sitter jag i soffan på Råggatan på söder, pysslar med naglarna, slökollar på TV med min pojkvän, så ringer telefonen.

-SÄTT PÅ TEVEN!!! TREAN, EFTERLYST!!!

Jag snubblar med fingrarna över fjärrkontrollen, lyckas få in ett antal andra kanaler innan jag slutligen får till TV 3. Och bilden är kvar, och ekar (fast jag vet att en syn inte kan eka så gjorde den det), studsar, det tar ett par sekunder innan jag förstår, innan polletten trillar ner. Och jag skriker tillbaka:

– MEN GUD, DET ÄR JU HAN DEN DÄR!!!

Så var vi tysta en stund och lyssnade på vad de sa på TV, tillsammans, luren tryckt mot örat. Tankar fladdrade runt. Vad hände egentligen. Vad sas? Hur nära var jag?

Vi träffade James Kimball, Mehdi Tayeb, Fabian Foxx ja eller vem han nu var redan 1992-1993, jag och mina två vänner. Han hängde alltid på utestället Collage, precis som vi. Japp det heter fortfarande Collage, ja eller det har nog haft en liten paus mellan Collage och Collage.

Han var alltid där, alltid ensam. Alltid förtjust i mig. Smilade alltid upp när han såg mig. Sa saker som ”gorgeous”, ”beautiful”, ”what can I do to get you?”. Alltid trevlig. Men inte alls min typ.

Jag är så himla glad att han inte var det, min typ. För då kanske jag varit en av de där kvinnorna som suttit med telefonluren i handen, med andnöd efter det att Söderortspolisen ringt och berättat.

Men ändå, vi blev chockade, ställda, äcklade, förbannade. Precis som alla andra som följde det här. Men det blev liksom lite mer verkligt, när man varit så nära på nåt vis. Han gillade mig, han ville till varje pris vinna mitt hjärta, ja eller så här på efterhand förstår jag ju att det inte var mitt hjärta han var ute efter.

Jag var 19 år.

20150511_193752

Mehdi Tayeb var 39.

Han såg ut så här:

Mehdi Tayeb

Så vad var det egentligen som hände?

29 september 1998 anmäls Mehdi Tayeb för av en 18-årig kvinna för våldtäkt. Dagen efter gör polisen en husrannsakan i i Tayebs lägenhet i Enskededalen.  Detta blir början på en omfattande polisutredning. De hitar en adressbok med namn på 180 kvinnor. I hemmet finns även bromsmediciner för HIV. Han förhörs för våldtäkt på polishuset i Västberga och släpps sedan fri. Detta är sista gången polisen ser Mehdi.

Det visar sig att det inte är första gången Tayeb gömt sig från myndigheter. I Sverige har han använd sig av ett alias, James Kimball och sagt sig vara amerikan. Identiteten är i själva verket stulen och från en död man och det uppdagas att Tayeb redan varit efterlyst i USA där han drivit en misstänkt bordell under artistnamnet Fabian Foxx.

645@70

Under tiden som polisutredningen växer söker sig Mehdi Tayeb vidare utomlands och hamnar till slut i Iran. Enligt dagstidningen Iran flydde Tayeb från Sverige med en väns pass. Flykten gick genom Danmark, Tyskland och Holland där han flög vidare till Istanbul. Där ska han ha betalat 250 dollar till människosmugglare för att ta honom över gränsen till Iran.

Mehdi Tayeb blir efterlyst av Interpol och häktas i sin frånvaro för grov våldtäkt och försök till grov misshandel genom oskyddade samlag. I media blir han känd som ”Hiv-mannen”.

Den 11 december 1998 döms en 33-årig man till fyra års fängelse för att tillsammans med Mehdi Tayeb ha drogat och våldtagit kvinnor. Tayeb själv befinner sig då på flykt. Ett år efter att Tayeb avslöjats blir kartläggningen av hans sexliv i Sverige klar.

Minst 130 kvinnor och två män kommer att uppge till polisen att de har haft sex med Mehdi Tayeb. Flera av kvinnorna berättar att de blivit drogade och våldtagna av honom. De kvinnor som haft frivilligt samlag med Tayeb har han ofta träffat på Stockholms innekrogar. Där har han ofta framställt sig vara fotograf med särskilda kontakter och använt sin falska amerikanska identitet.

Hivmannen levde under amerikanskt alias

Slutligen arresteras Mehdi Tayeb av polisen i Iran, i augusti 2003, för bland annat förskingring. En målsägare hade skrivit flera brev till Iran och varnat regeringen. Under sin tid i landet hade Tayeb kommit i kontakt med kvinnor genom att bland annat sälja underkläder och att ge privatlektioner i engelska.

Mehdi Tayeb ska ha haft sexuella kontakter med omkring femtio kvinnor i Iran, många studentskor, där minst tre ska ha blivit smittade av HIV. I december samma år döms han till dödsstraff genom en fatwa, en religiös dom från det högsta iranska prästerskapet. Han lyckas trots detta tre år senare släppas fri mot borgen.

hivmann_SAK

Trots en internationell efterlysning har Mehdi Tayeb kunnat hålla sig undan från svenska polisen. Förra året hade han gömt sig i femton år. Preskriptionstiden gick då ut för alla brott som Mehdi Tayeb misstänkts för i Sverige.

Informationstexten har jag skrivit ihop med hjälp av olika nyhetssidor på internet.

13 reaktioner på ”HIV-mannen

  1. Mellan raderna kan man läsa att du är rasist. ”Inte min typ” – en klassisk skönskrivning. Dina preferenser är i själva uttrycket för den vidrigaste rasism.

  2. Ok, han är våldtäktsman, inget snack om det. Jag bara undrar hur kunde han förföra 130 tjejer att ha sex med honom? 10,20, 30 personer drogade han, men resterande då.??? Han skulle kallas ” casanova” egentligen. Killen utan tvekan kunde lätt fixa det…

  3. this what happens when you live a loose life. Majority of Swedes are sexually liberal leftist. They sleep with anyone. I personally will never sleep with a Swede. Afraid of STD’S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *