Nej det här är ingen reseblogg, tipsblogg, matblogg. Det här är en huller-om-bullerblogg. Jag skriver om precis vad jag vill. Älskar mitt jobb, som mer känns som en hobby än som ett arbete, har en underbart härlig liten familj bestående av en väldigt viljestark tjej, Pennan, 5 år, pappa M, min man, men som inte alls vill vara med i den här bloggen och så jag. Jag fyller mina dagar med familjeliv, jobb, resor, event, mingel, vänner, bara-mig-själv-tid, makeup och gummistövlar. Jag är väldans förtjust i att resa, läsa, skriva, fotografera, organisera, arrangera, fixa, projektleda och dansa. En dag ska jag skriva en bok, så det så. mammaistan@hotmail.se Häng gärna med mig på Instagram @feliciageire

event med Vardagsakuten och Whirlpool

Whirlpool är i uppstarten att riva igång en hemsida som heter Vardagsakuten, detta för att underlätta lite för oss mammor och pappor i vardagen. vi var ett gäng mammor med barn som blev inbjudna till Whirlpool´s showroom för att tillsammans med kocken Mattias Larsson få känna, testa, klämma och smaka tillsammans med våra barn. vi fick baka och laga en massa smarriga saker på en väldans kort tid, rena himmelriket för oss föräldrar, sen när kan man slänga ihop en egengjord müsli, scones och en kladdkaka på några minuter? detta gjorde vi med hjälp av en microvågsugn med crispfunktion. önskar jag hade en! men man kunde också göra alla rätterna i en vanlig ugn men då tar det ju såklart lite längre tid.

vi blev indelade i grupper om två och jag och min bloggkollega Liniz fick göra hemmagjord müsli med torkade bär och fruktsallad med rostade nötter och kardemumma-yoghurt. hur gott som helst! det härligaste med hela upplägget var att det mer eller mindre var barnen som gjorde alla rätterna. och det är nåt som uppskattas hemma, att göra saker tillsammans, ungarna älskar det! sen ska tilläggas att vi slapp städa efter oss, OCH de hade ett enormt stort härligt kök som vi röja loss i, med en massa ugnar. Pennan tyckte det var urkul att få hälla i alla ingredienserna och det var så fint att kocken lät henne röra i müslin mellan minuterna i ugnen, väldigt försiktigt såklart eftersom det var varmt. men hon tog uppgiften väldigt seriöst.

Pennan fixar müsli

Lina och hennes son är i full fart med att göra fruktsalladen

så här fint dekorerade Pennan sin kladdkaka

måste bara dela med mig av det goda müsli-receptet

1 dl havregryn

1 dl rågflingor

1½ dl grovt hackade hasselnötskärnor

1 dl flagnad mandel

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

½ dl linfrön

2 krm kanel

½ dl flytande honung

blanda allt, ringla över honung. om du har en micro med crispfunktion, så lägg i crisppanna och in i ugnen i 6 minuter, rör varannan. om du inte har det så in i ugnen på 200 grader i 20 minuter, rör var femte minut.

avsluta med torkade frukter och bär om du vill.

mmmmmmm gott!

så hur gör du för att underlätta vardagsmat/mellis? har du fantasi eller blir det mest samma samma? vore toppen om ni ville dela med er av tips och råd till oss andra.

3 reaktioner på ”event med Vardagsakuten och Whirlpool

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *