Kom ihåg mig

Född 2010 – Den moderna familjen

Familjen Escobar

Idag är det äntligen premiär för född 2010.

De kommer att bli intressant att se alla familjer, men framför allt att visa med stolthet min egen familj. Vi representerar den moderna familjen. Inte bara för att vi är mamma-mamma-barn, utan för att vi är en del av ett samhälle i förändring.

Vi är inte bara mammor, vi är framför allt kvinnor. Vi är inte bara smink och ytligheter vi är två karriärkvinnor, självständiga och som tillsammans har vår lille prins

Familjen Escobar – Lund

Edith och Maria bor tillsammans i ett radhus i Lund. Via donator i Sverige har Maria blivit gravid med parets första barn.

Edith, med rötterna i Chile, är politiskt engagerad och tillsammans går hon och Maria på moderaternas valvaka och ser hur ett främlingsfientligt parti tar sig in i riksdagen. Strax därefter föds Ludvig med en dramatisk förlossning till ett Sverige i ett nytt politiskt läge, vilket oroar de nyblivna föräldrarna.

Vi följer familjen i omställningen från att vara två till att vara tre och i slutet av serien åker hela familjen till Chile för att Ediths föräldrar ska få träffa sitt barnbarn för första gången.

Beskriv er familj med tre ord?
– Modern, varm och temperamentsfull.

Vad har varit den största utmaningen under året?
– Att gå från en spontan livsstil till att behöva planera allt från blöjinköp till vem som ska få lyxen att sova längre en lördag. För Maria har det också varit att åter komma i form och bli av med alla kilon efter graviditeten. För Edith att lära sig att leva med mindre frihet att göra precis vad hon vill.

Hur sätter man guldkant på tillvaron?
– Genom att se vår glade och sociale son njuta av att våra resor, restaurangbesök och ha hela huset fullt av vänner sätter guldkant på tillvaron. Vårt liv får dessutom extra krydda genom att vi överraskar varandra med barnfria hotellövernattningar, teaterbesök och lyxiga middagar.

Leave a Reply