Hej och välkommen hit! Jag som skriver här i bloggen heter Beatrice och här delar jag med mig av mitt liv med två skruttar! Det är Robin som är född 10 maj 2009 och Jennifer som är född 9 maj 2013. Sen barnen kom och förgyllde mitt liv har barnkläder och barnrumsinredning blivit ett stort intresse så bläddrar du ner på sidan hittar du en del sånt, men även bakning och tävlingar kommer med jämna mellanrum ;) Vill du kontaka mig finns jag på beabofink84@gmail.com. ♥

Chocolate chips kakor recept

Jag hittade ett recept på chocolate chip kakor på Pinterest för ett tag sen (som du kanske sett på Instagram?). Dom skulle vara goda och sega precis som jag vill att dom ska vara. Dessutom var det med en ingrediens som jag inte använt i chocolate chip kakor förut. Jag fick bara lov att testa dom och dom var fruktansvärt goda! Jag måste därför dela med mig av receptet (som jag översatt från originalet).

ca 18 stycken kakor

190 g rumstempererat smör

2 dl farinsocker

1 ½ dl strösocker

1 ägg

2 tsk vaniljextrakt

4-5 dl mjöl

2 tsk majsstärkelse

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

3 dl hackad choklad

Gör såhär:

Värm ugnen till 175 grader.

Vispa ihop smör och socker pösigt och ljus i färgen.

Blanda i ägget och vaniljextrakt.

Blanda i mjöl, maizena, bakpulver och salt. Rör i chokladen.

Ha upp degen på en bakplåtsklädd ugnsform. Grädde i 8-10 minuter, tills kanterna precis blivit gyllenbruna (topparna ska inte bli bruna).

Låt svalna på plåten i ca 5 minuter.

chocolate chip cookies

One thought on “Chocolate chips kakor recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *