Hej och välkommen hit! Jag som skriver här i bloggen heter Beatrice och här delar jag med mig av mitt liv med två skruttar! Det är Robin som är född 10 maj 2009 och Jennifer som är född 9 maj 2013. Sen barnen kom och förgyllde mitt liv har barnkläder och barnrumsinredning blivit ett stort intresse så bläddrar du ner på sidan hittar du en del sånt, men även bakning och tävlingar kommer med jämna mellanrum ;) Vill du kontaka mig finns jag på beabofink84@gmail.com. ♥

Jag mår lite illa…

Alltså, vet inte ens hur jag ska börja skriva det här inlägget.
Jag satt och kollade på Pinterest (Det finns så mycket där, skulle kunna sitta i flera timmar och kolla!) på lite träningsövningar när jag såg någon som lagt till en bild på en tjej som var helt fruktansvärt smal. Är det verkligen såna bilder hon har som inspiration tänkte jag och visst var det så. Hon hade lagt upp massa bilder på hemskt smala tjejer. Skelett är ett annat ord som skulle passa. Det fick mig att må illa faktiskt!

Överallt läser man om hur man snabbast går ner i vikt, och man ser massa bilder på smala, lyckliga(?) tjejer och killar. Tydligen blir man automatisk gladare om man går ner i vikt. Men en sak som jag lärt mig på mina (snart) 30 år här på jorden, är att vikten eller hur smal man är, inte har något med att göra hur glad man är.

Kanske jag inte är bättre egentligen, eftersom jag nyss avslutade programmet Mamma Shape och berättade om min viktnedgång och hur många cm som försvunnit. Min största anledning till att jag gick med i det programmet är att jag ville bli hälsosammare, och börja träna. Inte hjälpa till i all vikthets som finns överallt. Det är bättre att sträva efter att vara hälsosam, än att hålla koll på vikten hela tiden. Jag vet själv hur svårt det är, förut kunde jag väga mig flera gånger varje dag. Hade jag gått ner i vikt, så blev jag på bra humör. Hade jag däremot gått upp lite så blev jag grinig. Jag tänker fortfarande tankarna om jag ska ska väga mig, men skillnaden nu är att jag inte gör det längre. Det var flera dagar sen nu, för det är inte viktigt. Faktiskt.

Sen att dom som är så smala, lägger upp såna bilder så sig själva, av någon anledning, är också helt galet tycker jag. Bilder som sprider sig så fort och säkert till unga killar och tjejer som mår dåligt redan innan. Kanske dom tror att dom kommer må bättre av att svälta sig? Eller att dom kommer få mer uppmärksamhet? Eller kanske att det skulle hjälpa att döva smärtan?
Jag vet inte, och jag förstår inte att man skulle vilja göra illa sin kropp såpass. Man har bara en kropp och den är faktiskt underbar precis som den är, oavsett hur den ser ut! För tänk allt vad kroppen är kapabel till.

Så var tacksam för den kroppen du har istället för att försöka förstöra den.
wpid-20140707_090626.jpg

4 thoughts on “Jag mår lite illa…

  1. håller med. dock är jag en sån som blir provocerad av smala tjejer. otroligt provocerad och jag önskar jag också kunde se ut så. stooora bröst, getingmidja och mellanrum mellan låren. men frågan är om jag verkligen skulle vara lycklig om jag en dag skulle bli ”perfekt”?

  2. Mycket kloka ord och håller verkligen med dig!
    Jag har svårt att se på allt för smala personer på tex instagram och det ger en väldigt skev bild av hur kroppen ska och bör se ut. Det är ej sunt.
    Man blir absolut inte lyckligare av att vara smal men samtidigt så måste jag säga att jag är inte alls bekväm i min kropp som den är nu efter två barn. Jag ser fram emot tills jag är tränad och tillbaka och vet att jag kommer att vara mer ”nöjd” med mig själv men lyckligare som människa skulle jag inte säga. Är lika lycklig nu som jag kommer att vara när jag är tillbaka till mitt normala jag kommer då nog bara känna mig mer bekväm i mig själv. =)

  3. Mycket klokt skrivet, håller med. Skrev ett liknande inlägg om det för ett tag sedan. Det är så himla ledsamt att se det här, förbannat skev verklighetsuppfattning! Näe, denna hets håller jag mig gärna ifrån!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *