Hej och välkommen hit! Jag som skriver här i bloggen heter Beatrice och här delar jag med mig av mitt liv med två skruttar! Det är Robin som är född 10 maj 2009 och Jennifer som är född 9 maj 2013. Sen barnen kom och förgyllde mitt liv har barnkläder och barnrumsinredning blivit ett stort intresse så bläddrar du ner på sidan hittar du en del sånt, men även bakning och tävlingar kommer med jämna mellanrum ;) Vill du kontaka mig finns jag på beabofink84@gmail.com. ♥

Chocolate chip kakor i muffinsform

Ja, här kommer alltså receptet. Jag hittade det som vanligt som Bambi :)

115 g smör
1 ägg
1 3/4 dl farinsocker
½ dl strösocker
½ tsk vaniljpulver
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
150 g chocolate chips (eller hackad choklad)

1. Sätt på ugnen på 175 grader och smörj en muffinsplåt.
2. Börja sen bryna smöret genom att låta det smälta. Rör om hela tiden (ha på medel-värme) och efter en stund kommer det börja skumma (rör om och rör om!). Sen straxt efter att det börjar skumma så börjar smöret bli mörkare och få en nötigare doft. Ta då kastrullen ifrån värmen och fortsätt att röra om lite så att inte värmen från kastrullen fortsätter att bryna smöret så att det till slut blir bränt. Låt smöret svalna.
3. När smöret har svalnat lite så ha i båda sockersorterna och ägget och vispa ihop.
4. Rör sedan ner vaniljpulvret, vetemjölet och bikarbonaten. Rör bara tills allt har gått ihop.
5. Vänd sedan ner chokladen och ha i degen i formarna. Det blir ungefär 12 kakor.
6. Grädda i ugnen i 9-11 minuter. Låt sen kakorna stå kvar i formarna i minst 20 minuter innan du tar ut dom (om dom är svåra att få ur så ta en plastkniv eller liknande och ta runt om så lossnar dom mycket lättare).

Robin älskade dom och jag gillade dom massor! Så lätta att göra och så GODA! Rekommenderas varmt :)
image

 

5 thoughts on “Chocolate chip kakor i muffinsform

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *