Hej och välkommen hit! Jag som skriver här i bloggen heter Beatrice och här delar jag med mig av mitt liv med två skruttar! Det är Robin som är född 10 maj 2009 och Jennifer som är född 9 maj 2013. Sen barnen kom och förgyllde mitt liv har barnkläder och barnrumsinredning blivit ett stort intresse så bläddrar du ner på sidan hittar du en del sånt, men även bakning och tävlingar kommer med jämna mellanrum ;) Vill du kontaka mig finns jag på beabofink84@gmail.com. ♥

Blondies

På me&i partyt i söndags bjöd jag bland annat på Salt karamell Blondies, receptet hittade jag hos Bambi (som vanligt 😉 ) Receptet önskades så här kommer det!

115 g smör, rumstempererat
100 g farinsocker (ca 1 1/4 dl)
1 ägg
½ tsk vaniljpulver
120 g vetemjöl (ca 2 ½ dl)
½ tsk bikarbonat
200 g kolor ( typ Werther’s orignal)
½ dl kondenserad mjölk
havssalt/flingsalt

60 g smör, kallt
50 g farinsocker
1 ägg
60 g vetemjöl

70 g kolor + ½ dl kondenserad mjölk

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa ihop 115 g smör och 100 g farinsocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg och vanilj och fortsätt vispa.
3. Tillsätt vetemjöl och bikarbonat och rör om tills det precis är blandat.
4. Bred ut smeten i en ugnsform (ca 20 x 25 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 8 min.
5. Under tiden, ha i ½ dl kondenserad mjölk i en kastrull tillsammans med 200 g kolor. Smält kolorna på låg värme. Rör om hela tiden.                                                                                                                                                                                                               6. I en mixer, mixa ihop kallt smör, farinsocker, ägg och vetemjöl tills det precis går ihop.
7. Ta ut den halv-färdiga kakan och bred ut kolasåsen och strö på flingsalt.                                                                                         8. Smula sedan på degen som du mixade ihop. Grädda alltihop i ytterligare 20 minuter.
9. Om du vill ha mera kolasås till serveringen så smält 70 g kolor med kondenserad mjölk i en kastrull.

salt karamell blondies

Så himla härlig kombination av salt och sött! Testa vettja!

8 thoughts on “Blondies

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *