Såhär efter jul och all mat och godis så kanske man inte är så sugen på att baka(eller jag är alltid det iofs), men Elin ville ha receptet på Cupcakes’en jag gjorde sist så jag tänkte bjuda på det nu Det går ju att spara tills suget sätter in igen eller kanske till nästa jul? 😉
12 stycken
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1 /2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skumtomte fluff (Gör dagen innan cupcakesen ska serveras!)
3 dl grädde80 gram skumtomtar
Pepparkaksfrosting
50 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk pepparkakskryddor
100 g naturell färskost
Gör såhär:
Skumtomte fluff
Klipp skumtomtarna i små, små bitar.
Häll grädden i en kastrull och värm på svag värme. Tillsätt skumtomtarna. OBS! Var noga med att inte låta det koka upp.
När skumtomtarna smält så häller du över dem i en skål och låter de stå i kylen i minst 6 timmar (helst över natten). De behöver vara genomkallt ifall du vill vispa upp det till en fluff/mousse.
Vispa upp som vanlig grädde.
Pepparkaksfrosting
Vispa ihop alla ingredienser, ta florsockret lite i taget.
Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Gör hål i mitten av cupcakesen, var försiktig så formarna inte går sönder i botten, och spritsa i pepparkaksfrosting.
Spritsa sen på skumtomtefluffet på cupcakesen.