VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Idag smäller det!

B0E8BAEB-3FAF-48BD-9200-62C345FBF5A8

Idag ska jag prova brudklänningar, jag är sååå spänd. Tänk om jag hittar ”The ONE”, ännu värre tänk om jag inte gör det ?.

Jag har bokat in mig på två olika ställen och tärnorna hänger med (sjukt kul). Sen kör vi en en (vin)lunch innan vi drar till nästa ställe.

Bilden är tagen för några månaden sedan när jag var på ett event på Zetterberg och ”provade” lite för skojs skull. Men idag är det allt annat än på ”skoj” idag ska det plöjas, varenda klänning ska jag prova.

Idag gäller det!

Kommentera

Recept på världens godaste granola

Granola a´la Elin 😉

Den här granolan är crunchy med smak av kanel och kardemumma med mycket nötter och dadlar.

Tyvärr så tar den slut alldeles för fort för den är sinnessjukt god (jag kan äta den som godis).

Elin (min gamla producent på Nrj, kom lite då och då med en burk av hennes granola) så här är hennes recept, eller rättare sagt hon säger att hon inte har något recept men hör har hon ändå skrivit ner något som vi kan kalla för recept. Haha

Men jag tror att Elin menar att man får köra måtten lite på egen hand. Här har hon ändå skrivit ner på ett ungefär. Haha lycka till!

Havregryn – ca 1-2 dl på allt, beroende på hur mycket du vill göra

Linfrön (hela)

Pumpakärnor

Solroskärnor

(Naturella) Cashewnötter (Elin brukar ha mycket av detta)

Hasselnötter

Mandlar (la jag till)

Blanda allt på en plåt med bakplåtspapper – lägg ut det så det nästan är platt

Strö över kanel och kardemumma Börja med lite i taget om du är osäker på hur mycket du vill att det ska smaka

Och häll över ca 1 dl äppeljuice – blanda igen och ringla honung om du vill ha mer sötma.

Det kan uppfattas lite blött när du stoppar in plåten i ugnen, men det är det som gör att det blir ”crumble” sedan 😉

Rör om lite då och då och det brukar vara färdigt efter 30-35 minuter beroende på hur bra ugnen är, haha

ca 160 grader

När det ser klart ut låter du det svalna på plåten sedan lägger du i det gottiga

Kokoschips (Elin brukar köpa Rene Voltaire´s rostade kokoschips).

Dadlar (torkade, men mjuka) Hacka en hel påse – så gott

Torkade blåbär och/eller tranbär

Lägg till ev valnötter om du gillar det.

Njuuuuut!

Kommentera

Däckad

Herregud jag är så paj idag. Jag vaknade i morse och kände mig ok. Leo var snorig och klängig och väldigt mammig (vilket han vara är när han är sjuk) så jag bokade om möten och Leo fick stanna hemma.

På fm tog jag en promenad med Leo i vagnen för att kolla brandbilar (Leo) och för att få lite luft (mest jag) och för att handla mat och ingredienser till kanske världens godaste müsli (fått receptet av min gamla producent Elin på NRJ?).

Leo somnade i vagnen före kl 1, vilket typ aldrig har hänt (eller jo när han var bebis) nu brukar han somna runt 12.00-12.30.

Jag var ute knappt en timme sen var jag tvungen att gå hem och lägga mig i ett mörkt rum för att hela mitt huvud och bihålor kändes som att de skulle explodera.

Helt sjukt. Jag har ju ständigt dåliga bihålor men det här är overkligt, som att någon skruvat fast mitt huvud i ett skruvstäd och drar åt så hårt dom kan. Jag tror fan att det är pga pollen.

Jag brukar ha problem med snuva och klåda men det här…. det är helt ORIMLIGT!

Jag har allergitabletter men jag behöver nåt tyngre. Hjälp vad gör man???

Jag måste vara piggast i stan i morgon för då ska jag prova brudklänningar med mina tärnor!

Kommentera (2)

Bröllop och barn

Jag får många frågor om hur vi tänker med barnen på bröllopet. Vi kommer låta våra barn vara med på vigseln och en stund på middagen (om dom orkar), men vi räknar med att dom hellre vill kolla film på paddan än att sitta med på en lång middag och om dom mot förmodan skulle orkar stanna uppe så kommer dom inte få vara med så långe iallafall. Jag vill inte att dom ska se oss eller andra fulla eller höra för mycket vuxenprat.

Så vår barnvakt kommer att ha bullat upp rummet med glass, chips, film och annat som dom gillar. Perfekt ju!

Kommentera

Blommor i mitt hår…

AE059831-6151-4524-94C0-EEECB97BDA52

D890D7EF-0693-4624-9B68-DFD13C86230C

Jag har blommor i mitt håååår, eller iallafall i huvet för Johanna sa  (haha det kommer bli mycket ”Johanna sa” framöver känner jag).

Jo dels så blev hon ju tokstressad över att jag inte hade börjat tänka på brudklänning än (det tar vi sen, jag har en plan) och så sa hon att det var viktigt att fundera ut färgtemat för bröllopet, som ska gå igen i blommor, kanske i brudtärnorna klänningar och i trycksaker mm.

Jsg känner rent intensivt att jag är rätt dålig på det här, MEN jag har tagit uppgiften på största allvar så var jag än nu ser blommor så tänker jag- är det där en bra färgskala, bra eller dåliga blommor? (Typ) så i lördags när vi var på middag hos några kompisar så var jsg tvungen att fota deras bordsblommor, lite dovt rosa och vitt, grönt. Fint ju! Eller för safe?

C3B8EDE4-CCF5-4427-88C8-E92908E25B2D

Sen gick jag förbi en blomsteraffär som hade påsktema på sina blommor men jag lät mig inte förvillas av allt det gula utan tänkte på blommorna… jag älskar dom, är det ranunkel? (eller vad heter dom här? ?)

AF6BD683-2101-4129-A5A2-C6243C5B7DAE

Tottade också på rosbuketterna och insåg att det könns alldeles för städat för mig. Jag vill nog mer ha ”plockat på ängen” känslan än en hård rosbukett…

72ADB750-8790-4075-8104-3CA58B324FAB

Jag har pinnat (Pinterest) lite olika varianter pch måste säga stylad jämmerlig rätt tråkig, buketten ovanför tex tycker jag känns alldeles för höstig och brokig för mig.

8CBEB8FA-C3CD-48D2-B1B2-31752AFD2FCB

Men liljekonvaljer ❤️? älskar dom så mycket, tror dock att det kan vara svårt att få tag på i Spanien…

4F3645FF-4ECC-45E5-92ED-24D03FAF6988

Pioner ❤️ åååååå älskar sååå mycket. Tänk om det finns pioner i Spanien i Augusti.

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna