Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Pizzalunch, ladys och psykos!

Inatt har jag inte sovit många timmar. EmmyLou har knorrat och bråkat, inget som vi gjort har behagat henne. Jag har dessutom så svårt att somna om när jag blir väckt på natten. Detta resulterade i att tjejerna fick vara hemma från dagis idag. De hade inte orkat, och inte jag heller. Har inte ens borstat håret. Vi har legat på soffan, haft Dora maraton, gosat och bara varit. Försökte prata i telefonen, varför ringer det som mest när man inte kan prata? Jag ska till Stockholm i helgen. Träffa mina ladys, gå på möten och krama om en barndomsvän.

image

image

Det blev pizzalunch också, det händer inte allt för ofta. Men fasen vad gott det var! Jag kommer ihåg när man var liten då längtade man till den helgen mamma och pappa köpte pizza, det var liksom stort och lyxigt. Pizzalunch på den tiden förekom inte. Låter jag gammal nu? Hahaha.

dag1

dag2

dag3

Småtjejerna fick nya vinterskor när vi var på barnmässan i Örebro. På eftermiddagen så gick de omkring och mannekängade i vardagsrummet. Vi har inte haft Kavat tidigare, ska bli spännande. Min fina vän Sandra har ett jättebra erbjudande på sin blogg på Kavatskor just nu, 30% får man och det är ju superbra! Ni hittar hennes blogg HÄR!

dag7

dag6

Efter att jag hämtat hem Wille och twinsen på skolan så kraschade jag på soffan. Engla-Freja och Adam åker skridskor på onsdagar direkt efter skolan så de hämtar Micke upp efter jobbet.

Colin var överlycklig han hittade godis i fickan, tänk vad mycket en mentos kan göra. Jag måste dammsuga ser jag, imorgon kanske?

dag4

Jag såg nu på eftermiddagen att det blivit hett bland mina kommentarer. Såhär är det! Ingen kallar mig för mobbare, är det någon som är emot mobbning så är det jag! MEN jag har ingen som sitter och granskar mina kommentarer, allas kommentarer släpps fram. Så länge man någon gång tidigare har kommenterat och jag godkänt det så släpps allt fram. Idag blev det vab, och då är inte min blogg och mina kommentarer prio ett. Det finns så mycket jag skulle kunna spy ur mig och jag är faktiskt en av dom som skulle kunna göra det! Jag står rakryggad, står för vad tycker och tänker. Och bryr mig faktiskt inte det minsta om etikett och vad som ser bra ut. Jag har alltid gått min egna väg och kommer alltid göra det också. Den här världen kan vara skitig men bara om man väljer att omge sig med personer som gör den skitig. Det finns alltid två sidor av en historia, man lär sig med tiden vem som är ens riktiga vänner. Alla kan göra fel, man kan säga förlåt men ibland räcker det inte. En del vänskaper sätter man punkt för andra blir livslånga. Jag har själv varit otroligt besviken, ledsen och upprörd! MEN jag ältar inte det, påstår en massa saker och förvrider folks huvud! Jag har gått vidare. Jag försöker alltid föregå med gott exempel, alltid. Nu är kommentarerna borta, hade tagit bort dom direkt om jag hade sett dom. Att jag sedan väljer att ha åsikter om primitivt beteende är helt och hållet upp till mig, och inte alls en konstig reaktion egentligen. Jag lovar ni hade känt likadant.

Det kommer att bli en tidig kväll, jag hade tänkt att påbörja en ny bok. Läsa är avkopplande. Men jag vet att jag kommer somna innan jag läst ut första kapitlet.

Lite sugen på att anmäla mig till göteborgsvarvet nästa år, en halvmara? Polaren anmälde sig häromdagen. Men vet i sjutton om jag klarar det i Maj? Då kanske jag åker på en postpartumpsykos. Målet är milen i juni, det kommer jag vara grymt nöjd med.

Nu väntar kvällsmat och soffhäng!

Kram / Madeleine

36 thoughts on “Pizzalunch, ladys och psykos!

   1. Postpartumpsykos
    En psykos är ett allvarligare tillstånd än en depression som drabbar ca 1 promille av nyförlösta kvinnor. Tidigare kallades detta tillstånd för amningspsykos men eftersom det finns flera faktorer i samband med graviditet och förlossning kallas det numera för postpartumpsykos. I 90% av fallen rör det sig om att man drabbas av manodeprisivitet eller schizofreni. Risken för återfall efter nästa barns födelse är ca 20%. Sjukdomen måste debutera inom sex månader efter förlossningen för att kallas postpartumpsykos, i de flesta fall sker det inom två veckor efter förlossningen.

    Alltså bör hon ju då vara gravid nu, och hinna föda. För att sedan kunna drabbas.. Att planera ett lopp som gravid/nyförlöst är inte såå troligt.

    Men hon menar nog bara att hon är rädd att hamna i någon form av psykos, inte nödvändigtvis postpartumpsykos :)

    Eller så har jag heeelt fel ang Postpartumpsykos :)

 1. Fast det har ju kommit lite hintar…först funderingen om ”tian”, sedan ”tröttheten” och barnvagnen som nyss nämndes. Även loppet som gick bra ”med mina förutsättningar”. Om det nu är så, hur känner äldsta sonen som kunde vart pappa själv undrar jag? Typ samtidigt… Om det nu ens är så…..jaja det lär vi väl snart få veta!

 2. Hej! Vill bara säga här att MM är så falsk men vill man inte se och höra andra så …… Till dig en gammal tant lägg av med ditt tjatter!! Kram Madde!! PS Mille har bekymmer jösses!!

  1. Om det är mig du menar (Millie?) så har jag inga bekymmer alls! Jag vet inte varför du tror det?? Det är väl inte konstigt att man undrar och funderar…jag har misstänkt att så är fallet men kan ha helt fel. Som sagt, förr eller senare får vi se! MIG kvittar det vilket, det får vara hur det vill med den saken! 😉 Och får vi inte veta något alls är det inget jag ligger sömnlös över heller…. 😘 Ha en fin kväll och krama varandra i cyberspace!

 3. Jag kommenterar typ aldrig. Men när du skriver att du kanske får en postpartumpsykos utgår jag faktiskt ifrån att du är med barn nu? Grattis!
  Om du menar att du ska få det från ditt senaste barn som är fött, så förstår jag inte.

 4. Herregud, psykos begränsning knappt att man är i eller ska få! Slänga ur sig ord och sjukdomstillstånd hur som helst. Eller har du haft en psykos någon gång, då brukar man behöva vård.

 5. Ja du Madde en del letar efter något att klaga på det tycker dom om tydligen. Men så har du många som läser och gillar det du gör annars skulle vi inte gå in på din blogg. Hoppas du orkar med Trollen som bara går in för att anmärka hela tiden.läser alltid din blogg ! Kram.

   1. Hahaha Madde du är underbar 😄 Jag älskar din humor! Ibland undrar jag om alla som läser din blogg är lite korkade och iq befriande? Nej ska väl inte skriva så för då vaknar hyenorna 😆 Tänk om folk kunde relaxa lite och se lite humor i livet.

 6. Jag håller med dig Madde. Ord, om folk gav fan i att anmärka på ord och tolka ord som dom själva vill. Jag undrar dessutom vilka det är som mest går runt och är förbannade om man slänger ur sig ordet psykos, dom som haft det eller dom som knappt vet vad det är. Om man slänger ur sig ordet CP, dom som har det eller dom som inte fattar vad det är. Inte tror jag att det är dom som haft en psykos eller har en CP-skada iallafall utan det är dom utan en riktigt diagnos, dom som aldrig är nöjda, iof så finns den diagnosen också men jag sätter inte ut siffrorna här. Jag har sett många gånger folk klanka när man säger CP och har himla problem. När Jesper Odelberg skämtar om sin CP-skada, ja, då skrattar dom nog. OM man gav fan i att se det som ett problem så är det heller inget problem. Det är dom onöjda som har problemen.

  1. Varför drar du upp det nu? Det är väl inget du behöver bekymra dig över. Madde, vilka fina ljusstakar i gårdagens inlägg. Kram Christina

 7. Madde jag förstår att du reagerade på ett inlägg fullt med lögner o dubbelmoral, inte alls konsigt och absolut inte varken mobbing eller häxjakt över det! Förstod också att du skulle få skit av det och att någon skulle kontra och dra fördelar av det. Förstår också att du raderade kommentarer pga hyfs men tyvärr får du skit trots att du att du tog bort suck…och så får du skit för du använder vissa ord. Man blir mörkrädd, blir mörkrädd av flera anledningar..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *