Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Annons

Tjejmilen 2016 i New York! Följ med oss och spring!

Äntligen kan jag berätta för er vad jag planerar, nu jäklar kör vi! Fick ett samtal av My för ett tag sen Madde hur går det med träningen? Ja hur går det med den? Man blir ju nästan arg på sig själv när man inte kan svara det man egentligen vill. Ursäkt på ursäkt. Många skulle säkert fatta om tid för träning inte fanns, men det där vet både ni och jag att det är skitsnack. Efter åtta barn var jag i mitt livs bästa form. Jag gick ner 32 kilo på åtta veckor och jag blev pigg, jag blev stark och framförallt JAG BLEV EN PIGG MAMMA! Det finns inget som heter ”jag har ingen tid” för det handlar om prioriteringar och karaktär. Jag hade inte satt min fot på ett gym när jag började träna, det fanns inte möjlighet för mig att ta med alla barnen på gym. Men med hjälp av alternativ träning hemma så lyckades jag. Jag hade inte heller några större förutsättningar när det kom till kosten mer än att jag visste att socker och onyttiga saker inte var så bra givetvis. Som ung så spelade jag fotboll, innebandy och höll på en del med gymnastik. Då tänkte man ju inte så mycket på kosten kanske, man höll sig aktiv och det räckte.

Jag såg mig själv på tv och började gråta!

Man är den man är och oavsett hur man ser ut så handlar det om att man måste trivas med sig själv. Och så länge man inte skadar sig själv på något sätt så är det upp till var och en och tycka och känna. Jag orkade inte leka med mina barn och jag var alltid trött. Det enda jag längtade efter var att få sätta mig i soffan och dricka min cola (fastän det kändes fel!) . Vi spelade in vår allra första säsong av Familjen Annorlunda och då såg jag med egna ögon vad jag hade gjort med mig själv och började gråta. Det blev min vändpunkt. Kort efteråt så tog jag mig i kragen och då hade jag många runtomkring  mig som erbjöd mig sin hjälp och pepp. Det var skönt att få det stödet i början, jag behövde verkligen det. Och efter kostupplägg och ett strikt träningsschema (jag skriver strikt men det handlade faktiskt bara om daglig motion) så började det hända grejer efter bara två veckor. Och det största av allt jag kunde springa med mina barn igen! Strax därefter så påbörjade jag min PT utbildning.

 Endometrios kommer jag får leva med i resten av mitt liv men jag har aktivt valt att inte stoppa i mig några hormoner som påverkar min kroppsform mera. Slutade efter jul och mår sååå mycket bättre psykiskt, dels av att jag gått ner i vikt och kan röra mig bättre igen men också för att hormonerna inte påverkar mig längre. Och även om det inte finns något vetenskapligt bevis för det så är jag övertygad om att jag mår bättre i min sjukdom pga att jag tränar. Livet formar oss och med åren så infinner sig lätt stagnation i så väl tanke som handlande. Vi tror oss ofta veta bäst, men ser allt som oftast inte med klara ögon på oss själva. Därför så blev Mys samtal ännu en vändpunkt i mitt liv. Nu sitter jag här med facit i hand och en hel del motgångar som jag egentligen inte kunde påverka, men jag är verkligen taggad för att fixa det här och nästa gång någon frågar hur det går med träning så ska jag glatt berätta att det går superbra och nu ska jag springa igen!

När jag fick frågan att följa med till New York så kände jag direkt att det här ska jag göra! När man springer blir man glad. Löpning minskar utsöndring av adrenalin och kortisol vilket håller stresshormonerna i schack samtidig som kroppens egna antistresshormoner tillverkning ökar. Löpning stärker muskler och skelett. Tack vare ökad utsöndring av noradrenalin, dopamin och serotonin är löpare mindre benägna för humörsvängningar. Det finns så mycket positivt att säga om löpning. Att få göra det här tillsamman med Spring TimeMy och er som vill följa med känns helt fantastiskt! Dessutom så känns det som om jag får en revenge då jag tvingats ställa in två resor till marbella pga sjukdom. Nu finns det inget som stoppar mig.

Följ med oss och spring!

New York, statspuls, shopping, morgonträning i Central Park?! Tjej-häng, träning och så mycket mera!

newyork1

Jag hoppas ni vill följa med! Just nu har jag fixat en superbra rabatt för er som vill följa med, med koden ILMRUD så får du 1009:- rabatt på weekend resan och 1500:- rabatt på veckoresan!

Detta ingår i resan:

New York Tjejmil 2016

Resealternativ:
Veckoresa 5-12 juni
Weekendresa 9-13 juni

Loppdag: 11 juni 2016

Följande ingår i resans pris:

* Flyg t/r Arlanda/Köpenhamn-New York
* Transfer t/r Newark- Beacon Hotel
* Logi i vald rumstyp på Beacon Hotel
* Morgonjogg och andra aktiviteter i Central Park varje morgon. (Galet kul! ) 
* Spontana utflykter. Tex Brooklyn Bridge och High Line
* Reseledning och service av Springtime Resor.

Här är lite bilder från förra årets resa till New York!

newyork2

newyork3

Jag har alltid sagt att jag vill åka till New York, men att få göra det med en nära vän och bloggkollega och er bloggläsare är så jäkla grymt att jag vill skrika! Vi peppar varandra och stöttar, vi kommer göra en resa för livet och jag är helt säker på att vi kommer få vänner för livet! Och som fotograf kommer jag definitivt packa med mig kameran.

Nu har vi några månader på oss att få upp konditionen och träna inför loppet!

Läs mera på Spring Times hemsida HÄR och glöm inte koden! Hoppas ni följer med ♥

Förutom möten och fix idag så har jag ännu en gång varit uppe med EmmyLou på vårdcentralen. Vi var på akuten igårkväll och de hittade inget fel på henne mer än att hon har väldigt hög feber. de tog ingen crp eller tittade i halsen så därför kände jag idag att jag ville att de skulle kolla upp det för säkerhets skull. Doktorn tittade i halsen, lite röd men inget allvarligt. Sänkan var under fem så inget visade att hon skulle vara i behov av antibiotika. Suck. Jag blir galen på detta. Jag vill bara att hon ska få må bra snart. Och även om doktorn inte tycker att febern är farlig i sig så kan fortfarande orsaken vara oroande. Jag ger det två dagar till sen åker jag in med henne till Linköping istället.

Avrundar denna fredagkväll med ett glas mat-Tina. Och inatt ska jag drömma om New York baby!

Kram / Madeleine

20 reaktioner på ”Tjejmilen 2016 i New York! Följ med oss och spring!

 1. Hej Madde! Har följt dig och din familj sen ni var med i familjen annorlunda. Tycker att ni verkar vara en social och härlig familj. Själv är min man och jag 33 år, vi fyller 34 efter sommaren och vi väntar vårt första barn nu den 19 mars så det är spännande. Tänkte på lilla Emmy-lou. Det är inte influensan då? Mina brorssöner plus min svägerska ligger däckade av den och de har haft feber i över snart en vecka och jag har hört andra som haft den som haft feber i två veckor. Krya på Emmy-lou och många varma kramar till hela din familj

 2. Men åh! Jag älskar att läsa din blogg och du är så sjukt stark som går ut med dina privat känslor, tankar upplevelser! Jag tror väldigt många känner igen sig i dina ord. Det skulle vara roligt att åka, en stor dröm jag har är just att springa milen i New York!

 3. Hej!

  Är du precis som jag, sätter upp för stora mål som ska nås för fort?
  Att gå ner 32 kilo på 8 veckor är otroligt bra. Var det i samma veva som du gick igenom något annat? För att igen lyckas tappa 4 kilo / vecka i 8 veckor (om du har ”så mycket” att gå ner, du kanske inte har det och glöm då detta) kanske inte kroppen grejar att losa kilona i den takten.

  Ta en dag i taget och skit i vikten, det är en bonus. Viktigast är att fokusera på att träna. Om du lyckas springa 5 kilometer och gå 5 kilometer är det kanon. Det är bara 15 veckor kvar! En dag i taget, snart kan du börja springa / gå ute och då får du ännu mera energi.

  Jag bestämde mig! Inget socker, har inte ätit socker i form av godis, läsk, fika mm sen 1/1-2016. Känslan att handla och gå förbi godishyllan utan att känna suget! Jag måste ha choklad är fantastisk.
  Att på 7 veckor inte ha felat eller sestegat en ända gång. Jag är stolt över mig själv. Och jag har rappat ca 8 kilo på köpet.

  1. Riktigt bra jobbat, Bibbi! Du ska vara stolt över dig själv. Själv börjar jag ”mitt nya liv” 2-3 gånger om året och är jätteduktig i början. Tyvärr trillar jag alltid dit igen :-( .
   Lycka till alla ni som försöker!

  2. Hej Bibbi,

   Jag sätter i regel inte upp några direkta mål. När jag gick ner så mycket i vikt första gången så hade jag bara ett mål och det var att jag ville orka att leka med mina barn. Sen har jag en kropp med ganska bra grundfysik och har tränat hela mitt liv och därför svarar kroppen väldigt bra på motion. Samma var det när jag tog tag i träning efter ytterligare ett barn, kroppen svarade bra och jag var inte alls upptagen av vad vågen sa utan som du skriver så var det bara en bonus.

   Att jag misslyckats denna gång beror på att jag inte haft karaktären. Ibland måste man ha en morot och nu har jag det :-) Jag har under dessa år ganska mycket kött på benen när det gäller träning och kondition, men som du skriver man måste skynda långsamt.

   Bra jobbat med godishyllan! Heja dig!

 4. Heja heja HEJA MADDE!! Du fixar det, jag vet det 😀 Jag hade med gärna haft NY som mål men jag nöjer mig med att träna hemma 😉 Jag tränar just nu intervaller på bandet så jag skriver här i mina korta pauser :-)Å så tittar jag till lillan som ligger ute i vagnen o sover. Går INTE träna med henne vaken då hon med vill va där mamma är 😉
  http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte

 5. Men vilken resa! Jag vill följa med!

  Jag tycker du är en helt fantastik mamma och kvinna. En förebild för många andra. Jag har själv precis börjat träna och denna resa skulle betyda mycket för mig. Dels för att ha något att se framemot men också något att kämpa för!

  Att få träffa dig och umgås med er skulle vara jätte roligt och inspirerande.

  Måste man betala hela resan nu? Tacksam för svar.

  Kram

 6. Dä gäller det träna upp konditionen då. Oavsett hur mycket man går ner och hur mycket man än tränar så ska man orka också…..
  Jag dör bara av att tänka på att springa 😉
  Jag är i grunden lat, född lat, tror jag
  När jag vägde 130 kilo så tänkte jag att nu får jag göra nåt åt det här
  Köpte mina ENDA par löparskor i livet ( jag har levt mer än halva ) för dyra pengar
  Tjo ! Satte på mig träningskläder och de dyra skorna och ut i naturen….
  Sprang lite försiktigt så länge det var folk som kunde se mig, men när jag kommit förbi alla hus och ut i buschen, då GICK jag.
  DEN bantningen gick inte bra kan jag säga.
  Men sen har jag gått ner till mina 62-66 kilo ( som jag ska väga enligt mätningar och annan skit)
  Men vad som glömts bort HELA tiden är konditionen.
  Man får inte bra kondition av att träna på gym osv, eller att avstå socker eller annat man tycker är gott. Konditon kommer när man RÖR på sig utöver det man i ”normala” livet gör. Promenader, (eller jogga om du gillar det) ta trappor i stället för hiss, man kan gå upp och ner flera gånger, mm mm Finns tusen saker man kan göra. Spelar ingen roll om man ”gymmar” på gym eller hemma eller avstår socker om man glömmer att RÖRA på sig….. Träna kondition så klarar du loppet ÄVEN om du (enligt dig själv) har nåt kilo för mycket. Lycka till !

  1. Passa dig bara att gå för hårt ut med löpning. Otroligt slitsamt å farlig träning för kroppen om man är otränad från början och bär på några extrakilon. Träna för att få.upp styrka innan du börjar springa för hårt!

 7. Hej Madde!

  Vad glad jag blir när jag läser ditt inlägg! Jag brukar aldrig kommentera här men nu tänkte jag att jag måste.

  Jag har följt din blogg i flera år och nu har jag något att berätta.

  När du tog tag i din kropp, ändrade livsstil och började träna så gjorde jag det också. Jag minns hur du varje vecka gav mig och alla andra bloggläsare inspiration och pepp. Och precis som du skrev så grät jag floder mellan varven också. Men jag klarade av det och mycket tack vare DIG! Jag har tre barn, inte ens i närheten av vad du roddar med varje dag och jag tänkte klarar hon av det med alla sina barn så måste ta mig sjutton jag göra det också. Det gick inte lika fort för mig som för dig och idag har du hunnit få några till barn sedan du började din första resa. Men jag har idag lyckats gå ner 28 kilo med hjälp av dina recept och dina upplägg. Jag vet inte om du minns det men jag mejlade dig och bad om hjälp och du skickade två veckors upplägg till mig och dom två veckorna har varit min bibel i denna resa under flera år.

  Så från djupet av mitt hjärta TACK Madde!

  Jag är helt övertygad om att du kommer fixa det här loppet, och om jag lyckas få ihop ekonomin och barnvakt så är jag den första att hoppa på det här roliga äventyret.

  Många kramar från Karin i Ystad.

 8. Heja heja Madde! Vad roligt, det här blir verkligen din revenge! Och ärligt talat gråt inga floder för att du missade Marbella det här så mycket coolare.

  Det skulle vara roligt om du någon gång kunde föreläsa om träning, livet och pusslet.

  Kram

 9. Jag behöver också ta mig i kragen och börja träna och sluta äta onyttigt. Men det är så svårt. Jag är ingen träningsmänniska och jag älskar mat och sötsaker.

 10. Gud va kul! Jag har sprungit tjejmilen i Sverige En gång, det var ett stort steg för mig eftersom jag generellt inte gillar att springa. Hade fött min mellanson bara några månader innan och sprang ca 4-5 km några gånger innan jag gav mig på det. Nu har jag precis fått min tredje son, annars hade det varit kul att haka på.

 11. Gymet är ju också jätteviktigt otroligt viktigt att bygga upp muskulaturen runt knät innan man börjar göra några längre löprundor. Är otroligt mycket skaderisk med löpning om man har dåligt med muskler. Så kompletter med tunga knäböj 5*5 så du stärker upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons