Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Annons

Tomten är far till alla barnen, God Jul!

Har ni sett filmen tomten är far till alla barnen? Jag kommer på mig själv med att skriva om detta varje år men det är lite precis så vi firar våran julafton! Jag ser det bara positivt att alla barn får träffa alla sina föräldrar på en dag som denna. Och oavsett så kan man lägga allt annat åt sidan just på julafton för barnens skull. Micke kan tycka det är jobbigt, och det får jag respektera. Det är inte alltid det är lätt och det är det ingen som har påstått heller. Men jag känner en enorm lycka och värme i hjärtat att vi faktiskt alla är sams och kan umgås.

Det blev fullt hus. Och barnen var fulla av förväntan!

jul11

Lycka att få till ett foto på alla barnen samtidigt ♥

Mina fina barn. Tänka sig jag fick nio helt fantastiska, coola, kärleksfulla, underbara och kärleksfulla barn! Tacksam.

Vi började med ett efterlängtad julbord. Alla var superduper hungriga. Williams riktiga (biologiska) pappa Tobbe hade fixat revbenspjäll. Micke hade stekt över tvåhundra köttbullar och julskinkan var klar.

jul12

jul13

jul47

jul14

jul17

jul15

Tobbe…

jul16

Sen kom tomten och ringde på dörren, samma tomte som förra året 😉

jul52

EmmyLous min var olslagbar! Hahaha så söt hon är, inte det minsta rädd. Hon gick rakt fram till tomten och klappade honom på kinden precis som hon kände honom sen länge. Annars brukar ju barn bli lite rädda första gången de träffar tomten, men nää inte Emmy.

jul51

jul34

Julklappsöppning, glada miner och kramkalas, allt på en gång!

jul32

jul39

Den som har väntat längst på den här dagen är nog i alla fall Victor. Det var första gången på hans snart arton år som han firade jul med sin pappa. Någon som alltid har fattas honom, någon som han varje år hoppats ska komma. Jag är glad för Victor skull, glad över att han äntligen fått kontakt med sin pappa. Att fylla igen de här arton åren av saknad kommer ta tid, och man bygger inte ett förtroende på en dag. En dag i taget, och idag var en dag full av lycka!

jul42

jul40

Victor köpte en klocka till sin pappa Jocke…

Tack alla pappor för att ni ville göra denna julafton till världens bästa julafton för våra barn ♥

jul50

Och God Jul till er alla därute!

jul10

Kram / Madeleine

43 reaktioner på ”Tomten är far till alla barnen, God Jul!

 1. Blir tårögd och otroligt glad att se att de går att hålla sams även om det är jobbigt. Kramar till eran fina familj

  1. Men herregud ”Lotta”……. vilken kommentar efter så fina bilder son Madde bjuder oss se. Inte alla som visar så familjär bilder. Bra gjort Madde att bjuda in papporna !

   1. Kanske personen ifråga inte tycker alkohol hör ihop med julen? Det gör inte jag heller. MEN! Man får hoppas att alkoholen inte tar över & att då andra vuxna kan säga till. Det finns många barn som tyvärr får lida på julen pga alkoholen! Jag var en av dom som liten, tyvärr.

    1. Jag har också dåliga erfarenheter av alkohol! Men för det så kommer jag inte förbjuda någon annan att dricka alkohol! Att dricka en öl på julafton ser jag inte som ett problem och jag tänker inte försvara det för det är upp till var och en!

     1. Nej man kan ju tyvärr inte förbjuda andra, även om man skulle vilja det ibland med vissa saker, hehe. Men det är upp till var & en att sätta ner foten när alkoholen tar över hela syftet med julen (säger absolut inte att det är så hos er!) Vill gärna också smyga in att det såg himla mysigt ut & att fler firar ”tomten är far till alla barnen” jular värmer mitt hjärta! God fortsättning :)

  2. Tänk om den som gnäller att andra gnäller istället ägnade sig tid att kommentera Maddes inlägg om det alls ska skrivas.
   Jag STÖR mig också på burken i Mickes händer på nästan varje foto, kanske är det bara lättöl in burken, men i vilket fall som helst så är det inte snyggt ( för övrigt en snygg karl)
   Sen har jag en liten fråga, är det ingen av de andra papporna som har egna familjer? I så fall vore det väl kanske inte så lätt att få alla hemma hos sig. Självklart är det jättetrevligt att ni alla kan vara på samma ställe, men Madde, det kommer ju inte att kunna fortsätta så, med så stor familj och så många ungar. Jag har bara två och ju äldre de blir ju mer förändras jularna, på gott och ont, men man får ta det. Var och en vill ju skapa sitt eget. Men bra för dina söners skull de fick ha sina pappor där, och att papporna ville komma.-

 2. Hej Madde! Måste bara säga att jag blir så himla glad när jag läser detta! Är så glad att det funkar att man samlas alla under samma tak och att man kan göra det för sina barn utan arga miner och hårda ord! Våra barn betyder alla för oss!!

 3. Mitt hjärta smälte och några tårar såhär på juldagen över Victor och hans pappa… Ni är en underbar familj i mina ögon! Kram Denise

  1. Jag skulle mer vilja säga att så fint att Madde kämpat på för att Victor och hans pappa ska få kontakt. Och bjuder in honom trots allt. Sen kan man ju tänka att den pappan inte mognat på sig förrän nu och det är bättre än aldrig. Hoppas att de på sikt kan få en fin kontakt. Förstår också Mickes känsla i detta och jag tycker han är storartad som går med på det hela då han ju egentligen har hela pappaansvaret i vardagen. Släpp aldrig en sån kille Madde, de växer inte på trän. God jul❤️

 4. Så roligt och härligt att ni kan ses alla!! Fina barn och älskade av många. Trist med gnälliga skrivare det enda dom är ute efter att hitta något att anmärka på .God fortsättning till er Madeleine!!

 5. Blir tårögd, så fina bilder, fin stämning, ni gör allt för era barn. En extra tanke till Victor, så skönt att det äntligen blev som han önskat under hela sitt liv…! Tänkt på en sak som jag inte tror du skrivit om, hur gick det med hans problemmage, fick ni veta vad som var ”fel”? Vill du inte skriva om det så förstår jag!
  Hoppas ni får en fortsatt härlig julhelg!

 6. Vad underbart för Viktor hoppas de var en lyckad julafton för honom. Att han kände det i sitt hjärta fina killen. Kram

 7. Vilket fint foto på dig och alla barnen :) Vad mysigt att ni alla kan samlas och fira jul tillsammans och skönt att Victor nu fått kontakt med sin pappa.

  1. Hej Annika,

   Olivers pappa och hans familj firade inte jul med oss. Men vem vet, nästa år kanske vi kan fira hela familjen 😉

 8. Kände inte ens igen Oliver!!! Herregud vad stor han blivit. Satt och undrade, ”vem är det där?” och tillslut kopplade det… 😉 haha

  GOd Jul på er!!!

 9. Fast tyckte inte du att alla barn borde få ha en vit jul? Det har ju faktiskt madde själv skrivit i sin blogg sen att jag inte bryr mig om att man tar någon öl själv men detta reagerade jag mer på.

  1. Jag drack ingenting på julafton, har aldrig gjort och kommer nog aldrig göra! Vill man ta en öl eller glas vin till maten så tycker jag inte att det är några problem. Så länge det är under kontroll och ingen överdriven alkoholkonsumtion så är det upp till var och en.

   Jag blev tillfrågad om att bli ambassadör för ”vit jul” men när de väljer att exponera sina kampanjer hos ”kända” människor som röker på och använder mer än alkohol till och med så blir jag otroligt besviken och smått förbannad! Dessutom tycker jag hela grejen har blivit lite av en PR-grej. Det är ju inte bara på julafton som människor med alkoholproblem behöver ”stoppas”. En del barn har föräldrar som blir asfulla varenda helg! Men ja alla barn har rätt ha få en VIT jul utan fylla och andra droger…

 10. Är papporna singlar? Eller är deras respektive/nya barn också med? Tänkte att det måste vara svårt om de har nytt förhållande, då vill man väl fira julen med den. Även om man vill fira med barnen också. Hur länge har ni gjort så här?

  1. Nej alla pappor är inte singlar, vi har även firat jul med deras nya och deras barn. I år blev det inte så dock. Wille har en syster hos sin pappa men hon skulle fira på annat håll detta året… Vi har firat ihop i några år och det funkar bra!

 11. Ok jag blev lite chockad att du alltså har fyra olika pappor till barnen…
  Strongt av Micke att palla med ett sånt julfirande ☺

  1. Vad är det för konstigt att ha 4 olika pappor till sina barn? Skulle det vara sämre än att ha barn med en och samma pappa? Förstår inte varför så många reagerar på det, idag är det ju inte direkt ovanligt att ha barn från olika relationer. På dig låter det som det skulle vara en uppoffring för Micke att fira med dem andra papporna.

   1. Ja lite uppoffring är det väl? Om man vänder på historien och 3 av Mickes fd tjejer dyker upp och ska fira Jul så…ja, nog tycker jag att det är en uppoffring, men fint för barnens skull så klart

    1. Är väl ändå skillnad när man har barn tillsammans och har kontakt med varandra av den anledningen? Har man inga barn och gör slut så behöver man ju inte träffas mer. Men har man barn så får man ibland lägga sina egna behov åt sidan.

 12. Men till alla er som lyfter Micke till skyarna, varför? Är det något unikt med Micke som får acceptera att Madde haft ett liv innan Micke? Ge er! Väljer man att leva med någon som har barn sen innan så får man också respektera och acceptera att det finns flera människor involverade.

  Heja dig Madde som ser till att hela familje. Kan fira tillsammans! Du är en stor förebild!

  1. Jag håller med, vad är det som är så imponerande att Micke klarar av att fira jul med Maddes ex-pojkvänner? Han visste ju när de träffades att hon hade tre barn med tre olika pappor. Det var ju ett val han gjorde att acceptera att det fanns andra människor med i bilden. Då känns det ju konstigt att en del nästan tycker synd om honom. Det är ju jättebra om man kan fira tillsammans för barnens skull.

   1. Men det är klart att det måste vara jobbigt att fira jul med de som tidigare funnits i hans frus liv? Jag skulle ha jättesvårt att fira jul med mannens ex, typ ”här är ditt liv”…Just julen är ju speciell också, då vill man ju vara med sina nära. Så jag tycker också att det är imponerande att han fixar det! Tänkte på en sak, kallar alla barnen Micke för ”pappa”? Blir inte det konstigt när bio-pappa kommer i så fall? Har inga problem med att man firar julen så här, det är väl bara kanon om det funkar!

 13. Jag tycker att det är storsint av Micke att kunna fira jul så här. Heder åt honom. Bara för att man träffar någon som har barn förut är det väl inte självklart att man har lust att umgås med exen, i sitt eget hem. Grattis till er som fixar det och god fortsättning och ett Gott nytt år!

 14. Alltså det ska alltid gå till ytterligheter,måste det vara svart eller vitt!!???
  Jag firade med mina barnbarn o exet och hans nya,glögg och tog någon öl men det är väl inget festande.
  Håller med Madde,hur många är det inte som dricker varje helg och även mitt i veckorna,nä tagga ner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons