Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Stjärnorna på slottet.

Söndagkväll och jag ska hänga tvätt. Som alltid dagen innan vardag så kommer alla på att ” amen det här ska ju jag ha på mig till skolan imorgon”. Det kommer aldrig förändras. Roligt att läsa om era ”kalasdebuter” om man kan kalla det så. Det verkar som många föräldrar tycker att det är okej att börja ha födelsedagskalas vid fem års ålder. Och jag kan inte annat än hålla med, jag skulle kunna vänta ännu längre precis som jag har gjort med Engla-Freja. Och även om andras barn bjudit in till kalas så har inte efterfrågan varit jätte stor ändå här hemma faktiskt. Jag tycker att det är lite hetshysteri över just det här med att ha kalas så tidigt. Känns mer som att det främst är för föräldrarnas skull. Engla-Freja fyller sju kommande vecka och nu ska hon få ha sitt första riktiga kalas.

Lovade att jag skulle visa lite bilder på tårtan vi blev inspirerade av igår, så här såg den ut…

marina1

Ni förstår ju vilka förhoppningar min lilla prinsessa har på sin tårta :-)

Nu till något annat.

Har ni sett stjärnorna på slottet som går på svt? Jag såg det ikväll och blev helt taget. Och Maria Lundqvist, vilken kvinna! Jag är förstummad av hennes totala närvaro och hennes stora val i livet. Svårt att sätta ord på den genuina öppenhet som hon delade med sig av i programmet. Missade ni stjärnorna på slottet så tycker jag absolut ni borde titta på det. Det kanske går i repris? Hon berör och det känns i hela kroppen.

stjarnorna_maria

15 thoughts on “Stjärnorna på slottet.

 1. Vilken underbar tårta.
  Krävs nog en del att klara av att göra den. *L*
  Det finns en härlig sida på FB ”Sophias tårtor” om man vill ha än mer inspiration. Hon är jätteduktig.
  Å jag missade Stjärnorna, hade tänkt se programmet men som vanligt föll det ur minnesbanken.
  Ha en fin början på veckan!

 2. Åh vilken tårta den var så fin. Önskar man kunde göra sådana. Tänk att Engla-Freja är 7år snart och ska ha kalas. Det tycker hon nog blir jätte roligt. Ang stjärnorna på slottet så är det ett gråta ut program. Men är bra ibland.kram på dig :-))

 3. Ja tårtan är fin och även jag har gjort sådana ” regnbågsbottnar” Nackdelen som jag tycker… Är att färgämnet man använder finns en liten varning på ( det är pastafärg) Kan ha en negativ effekt på barns effekt och uppmärksamhet. Infärgningar av tårtor är väldigt vanlig i dag. Jag har själv slutat att färga, då mina barn gärna vill äta allt. Detta är just nu en trendtårta i mitt tycke inte så god då samma smak genom syrar hela tårtan. Alla Stjärnor på slottet har alla berättat någon form av unik historia av deras liv. Alla är lika intressanta. Det är ett mkt bra program. Må gott ! Pia

 4. Tänk så olika man kan se det! Har alltid gillat Maria pga hennes yrkesskicklighet men nu… Mycket osympatisk verkar hon, påträngande och taktlös. Visst är hennes tårar och känslor säkert äkta. Hon berörde aldrig hur hennes känslor för exmaken såg ut tiden innan uppbrottet men det där pratet om egna rummet fick mig att undra varför hon inte försökte hitta sitt eget rum och sig själv inom äktenskapet? Men det är klart, det är ju lättare byta omgivning och yttre förutsättningar än att jobba med sig själv i det sammanhang man satt sig i.

 5. Jag tycker Maria verkar lite väl dominant, i allafall av det man sett i programmet. Malena däremot verkar väldigt trevlig. Nu visas ju bara en liten del av deras personligheter som visas upp men jag tycker hon är lite för på.

 6. Tänkte på det här med ålder för kalas för kompisar… Jag tycker att det är helt beroende på barnet själv och familjesituationen. Vi har ingen släkt (förutom vi i familjen = vi föräldrar och två syskon) som kommer och firar, alltså inga kusiner, fastrar, mormor etc, och det har gjort att det varit viktigt för våra barn att ha kalas för kompisar. Så för vår del har det blivit kalas för kompisar redan vid 4 årsdagen.

 7. Kan inte annat än hålla med om Maria. När hon gästade Mia på Grötö i förra säsongen blev jag alldeles förälskad när hon berättade om hur mycket hon gillar att göra ”Att göra listor”. Hon sa:
  -Ibland skriver jag upp saker som jag just gjort bara för att få stryka dom.
  Det var då jag bara föll. Pladask.
  Känslan förändrades INTE efter lördagens program!
  Vilken förebild!

 8. Tack för tipset ang avsnittet med Maria på stjärnorna på slottet. Har aldrig tittat på det innan. Blev tagen och rörd, och kände mig mentalt och känslomässigt överkörd efteråt! Vilket ärligt, djupt, genuint och varmt program och person! Tack! ❤️

 9. Tårta är fin och säkert farlig:( fler använder socker pasta:( Nää! Altid gjort mina egna när barnen var små:) Maria! Suck!!! Patetist att skaffa en partet så ung och välja bort 1 av sina barn??? Farligt när tanter sätter in kniv och botox..tror dom blivit 25:( sorry! Min åsikt vilket inte beror på avund/svartsjuka…Jag är själv 55+ och tyvärr är dem som mejlar mig mest unga:( nej! jag vill inte ha en man lika gammal som mina barn…det skulle kännas äckligt…det innebär inte att jag vill ha en gubbe:) Maria går med räddsla att han träffar ny…har han inga barn blir det svårare….Maria är förloraren i förhållandet…

 10. Den där tårtan såg ju riktigt god ut :) de gjorde någon liknande på masterchef Australien fast där färgade de med godis av alla dess slag :)
  Men annapanna du måste ju känna Maria om du kan påstå att hon är förloraren och att hon har en rädsla av att bli lämnad? Bara för att hon är 50+ och han hälften så gammal behöver ju inte det betyda att det inte är äkta kärlek? Och bara för att du tycker det är fel och aldrig skulle göra det så finns det dem som följer sitt hjärta! Jag tror att av det jag sett av Maria så tror jag att hon tänkt över det förhållandet både en och två gånger. Och jag tror inte hon valt bort sina barn, tyvärr finns det folk som tycker det är ”äckligt ” att äldre träffar yngre. Men kan man inte vara glada för andra istället? Glada för att de är lyckliga och har ett bra liv? Oavsett vad det gäller i Sverige idag så ska det klagas. Var glad för allas skull, bara för att man inte känner en person kan man ändå glädjas. Tänk vad mycket roligare det blir om man som bloggare, arbetskamrat, granne ja vad som får ett grattis vad glad jag är för din skull. Jag tycker människor ska börja vara lite mer positiva överlag.
  Madde du är så genomärlig tjej och jag tycker du är så stark som Orkar fortsätta blogga även det stormar som mest privat med barn och sjukdomar och när folk tror de vet bäst. Nu har jag långt ifrån läst kommentarer på alla inlägg så jag har ingen aning om vad som sagts men det är ju bara att kolla på större bloggare också. Keep up. Jag är en följare som kommer följa med till den dagen du bestämmer dig för att sluta blogga :)

 11. Tyckte sjärnorna på slottet var bra med Maria, vill bara påpeka att hon själv i programmet sa att hennes största rädsla var att killen skulle lämna henne. Men dom lever i ett jättebra förhållande, som hon var glad över.

 12. Jo, den tårtan var fin. Var inte rädd för att färga, för det är så ytterst lite av ”skadliga” ämnen var och en får i sig, OM det nu ens är skadligt med karamellfärg.
  Egentligen skulle man väl inte diskutera Maria här på din sida, men DU nämnde henne och andra gör det i sina kommentarer. Jag nögillar inte henne. Men inte för att hon har en yngre man utan för jag tycker hon verkar ganska ”kall”. Men ärligt, man kan inte bedöma en person av några korta minuter på tv VAD jag däremot kan reagera på är att OM nån (inte nödvändigt hon nu då) levt ihop med en man i över 20 år, DÅ har väl DET varit ens livs kärlek, åtminstone så länge man är ihop. Men sen så träffar man en annan och DÅ (igen! !) så är det ens livs kärlek och man har aldrig varit så kär och aldrig haft det så bra….. Jag tycker det är litegrann att förringa den partner man haft innan. Man HAR ju älskat den personen och kanske hoppats på att det skulle vara livet ut. Kan man inte bara ta ett nytt förhållande för vad det är,,, nämligen detsamma som förhållandet innan var…. En livs kärlek..?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *