Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Aptitretare och ”kompiskalas”.

Hej hallå i stugorna såhär på lördagkvällen. Hur har ni haft det? Själv känner jag mig som världens jobbigaste pmskärring, ena stunden glad andra stunden tjurig, gråter för minsta lilla för att efter två sekunder senare utbryta i totalt gapskratt. Jag vet ju att det går över men gud så jobbigt det är när det kommer över en själv hur snurrig man är ibland haha. Har glömt att uppdatera er med lite av vad veckan har bjudit på. Det ringde på dörren sent på måndagkvällen. Jag har i samarbete med Allt För Föräldrar och Citygross fått äran att prova Citygross matkassar. Jag vet lyckos mig!

Man kan såklart inte köpa mig så självklart kommer jag vara ärlig i min recension. Första veckan…

mat2

(Skitpmsveckan som bjöd på badhairdaydagar typ varje dag och mössan var min bästa vän)

Menyn såg aptitretande ut och jag gillade innehållet. Eftersom jag också är världens mest kräsna människa när det gäller mat så är det inte lätt att tillfredsställa mig i matväg. Men det såg lovande ut. En spännande köttfärssås, raggmunk med bacon, vitlöksfrästa morötter, chicken nuggets, kiwisallad, kebabkryddad karré, blandade grönsaker och pitabröd. Det ända som inte föll mig i smaken var fisksoppan, och det spelar ingen roll hur den tillagas för jag äter inget från havet. Barnen däremot jublade! Det kändes som matkassen över lag fått med en allsidig kost spridd över hela veckan.

Tänkte jag skulle bjuda på en utav middagarna i bildform. Den blev också min favorit och avslutade veckan på ett perfekt sätt :-)

mat5

Kebabkryddad karré med blandade grönsaker och sås i pitabröd.

mat3Något som jag fastnade mycket för var maché sallad. Varför har jag inte haft det i min sallad förut för? Sååå gott och kommer nu inhandlas ofta. Barnen gillade salladen också.

mat4

Visst ser det gott ut!? Det var det också. Marinaden till karrén som innehöll spiskummin, timjan, oregano och sambal oelek gjorde köttet oemotståndligt. Det ända lilla minuset var att vi gärna hade velat att portionerna var lite större. Annars blir vårt betyg högsta möjliga, 5 matkassar av 5 möjliga!

Har ni inte provat citygross matkasse så kan ni nu tävla om en, och ni som redan har prövat får ju naturligtvis också vara med och tävla såklart. Tävlingen hittar ni HÄR!

Idag har vi varit på tioårskalas. Vilken tårta vi fick, såå fin! Den var i regnbågens alla färger i flera lager och utsmyckad med sminkdekoration. Jag lägger upp bilder imorgon. Jag är så impad över hur kan man göra sådana vackra tårtor som dessutom smakar lika gott som dom ser ut? Engla-Freja fyller år nästa vecka och tårtan vi fick idag la ju grunden för vad damen här hemma önskar sig på sitt kalas nu. Och för första gången så ska Engla-Freja få ha ett riktigt kalas där hon ska få bjuda in kompisarna från skolan. Jag vet inte om det är sen kalasdebut? Jag förstår faktiskt inte hetsen i att börja ha ”kompiskalas” redan när man tre, fyra år. Ordnar ni ”kompiskalas” för era barn och vid vilken ålder började ni?

KRAM

19 thoughts on “Aptitretare och ”kompiskalas”.

 1. På tal om kalashetsen, känner igen den. På vårt lilla familjära föräldrakooperativ bjöd visst alla in på 3årskalas och jag kände mig som världens dummaste som inte ville börja med det så tidigt.. Det får nog vänta till 5årskalas minst! Tycker inte dom får ut så mycket av kompiskalas så tidigt tyvärr..
  Kram!

 2. Jag har en väninna som köper dom där matkassarna varannan vecka. Hon är jättenöjd med dem. Nu kommer dom inte från City Gross då den närmsta ligger ca 17 mil härifrån men flertalet av butikerna i min lilla ”by” håller med matkassar.
  När det gäller kompiskalas så håller jag med. När mina barn var små så fick dom ha kompiskalas när dom började skolan, alltså miniettan.
  Ha en härlig Söndag!

 3. Min tjej hade sitt första kompiskalas när hon fyllde 4 år. Då hade hon under året blivit bjuden på massor av kalas själv så det kom sig naturligt att hon ville ha kalas med vissa kompisar med. Annars har det alltid varit bästa vännen oxå kallad extrasyster som alltid kommit å firat. :)

 4. Jag har faktiskt funderat på om man skulle testa det där med mat-kasse, perfekt när mat-inspon inte är på topp :) Det där med barnkalas är svårt tycker jag, min stora kille är 31/2 år och har redan hunnit blivit bjuden på ett par kalas hos kompisar från dagis. Nu i sommar fyller han ju 4 och jag tycker personligen att det räcker med att släkten kommer och firar, men risken finns ju att han absolut vill ha ”kompiskalas” när hanns kompisar har haft de tidigare..

 5. Hej tycker barnen ska vara 5-6 år när dom ska ha kalas !! Men det är väl olika vad dom klarar av att uppföra sig borta .kram till en jättebra mamma och bloggare!!:-)

 6. Vi har börjat med kompiskalas när barnet själv frågat efter det. Äldsta var nog 5-6 år innan hon funderade på det. Medan de andra fått ha sitt första vid 4 år (eftersom det efterfrågats). Däremot är det många häromkring som fått ha kalas när de fyller 4,5 och 6 år men inte senare (?) varför vet jag inte. Kan tänka mig att orken, tiden eller pengarna tryter. För mig är det huvudsaken att barnet i fråga får ett bra minne av sin födelsedag sen om det är med våra vänner med barn samt släkt eller om det är med barnets kompisar spelar ingen roll.

 7. Vi har börjat vad 4 års ålder med kompisarnas pga efterfrågan och att mina söner blivit bjudna på massa kalas själva.Har passat oss bra, började med bara 4 st kompisar sen har det blivit fler ju äldre dom blivit.

 8. Matkassen verkar toppen, ska nog prova vi också! :-) När det gäller kalas med kompisar så har våra barn och deras kompisar haft det sen de gick på dagis. Ett roligt sätt att träffa barn och föräldrar (inte nu längre då de är större men när de var 2-4 år) på ett enkelt och mysigt sätt. Vi har inte ens funderat på det utan sett fram emot, och haft jättemysiga kalas på barnens villkor men självklart ska man inte ha kompiskalas om man inte vill eller tycker att det känns viktigt. Huvudsaken är ju att barnet blir firat på ett eller annat sätt. :-)

 9. Mina barn e 2 och 4 å dom har inte ”kompiskalas” än. Jag e så glad så länge jag slipper.. Väntar på den dagen dom ber om ett kalas.. Iof så de kompisarna som e närmast känner vi föräldrarna så dom kommer ju på vuxenkalaset så då har dom ju några kompisar med:) men barnkalasen får vänta så länge dom vill;)
  Kram

 10. Jag vill inte heller ha kalas för tidigt men då 3åringen blivit bjuden ett antal gånger blir nig hennes första till sommaren när hon fyller 4…

 11. Från 6 års ålder började vi med kompiskalasen för den äldre.1-5 års kalasen firades bara med närmaste familjen nu är han 11 år och firade i år bara med sin bästa kompis. Vår yngsta son är hos dagmamma och firas där,tar med glass och saft till alla 6 barn och dagmamman sedan firar han hemma med närmaste familjen.

 12. varje gång jag läser eller hör om dessa förbannade kalas så tänker jag i alla fall på alla dessa ungar som aldrig blir bjudna. Tänker på de ungar som bjuder in och faktiskt ingen kommer. Näe, skit i kalaset för kompisar och lägg de pengar kalasen skulle kostat på den som fyller år istället. När jag hade dottern liten fick d bjuda på varsin glasspinne i skolan. Då fick alla nåt. Sen när hon blev lite större så tog vi en liten shoppingdag, bara jag och hon istället, eller att hon fick välja nån sak för de pengar kalaset skulle kostat. Hon valde alltid en dag med mig. Fika, mat och sen handla lite för det som blev kvar. Kalas med småbarn är ändå mest springa runt och föra väsen. Näe, skippa kalasen. Gör nåt själv istället ( detta betyder ju att då ska man som princip INTE gå på andras kalas heller, då sparar man lite där också)

 13. Våran 4:åring som fyller 5 nu i sommar har inte haft något barnkalas heller än och det är lite knepigt att få till ett kalas för han fyller mitt på sommaren! :) han har inte ens frågat om han kan få ha ett kalas med sina kompisar men den dagen kommer väll också vart efter….

 14. Matkasse verkar smidigt, men frågan är hade ni inte bestämt er för att byta konventionellt mot ekologiskt? City Gross är ju inte direkt kända för att bry sig om miljön.

  Det här var inte tänkt som en pik, utan som en påminnelse om någonting som jag tycker är väldigt viktigt: att inte servera barnen gifter.

 15. Åh,det såg gott ut =)

  Min dotter fyller 4 år snart. Än så länge har hon inte haft något barnkalas med kompisar hemma. Däremot brukar hon få ha med något att bjuda på till dagis – på så vis får hon ju ändå fira lite med de kompisarna 😀

 16. Vår 3-åring hade sitt första kalas nyligen. Men dock inte uppstyrt till mer än de vi umgås flitigt med och med fika i form av smörgås och tårta som enda ”arrangemanget”. Det var uppskattat av alla och både barn och vuxna hade trevligt. Inget ”busfabriken” eller massa styrda lekar!

 17. Jag ordnade jättefina kompiskalas för min äldsta dotter när hon var 3-4 år. Alla skulle bjudas så att ingen skulle känna sig utanför. Det brukade sluta med att det var 12-15 småbarn hemma. Det skulle ju vara hemma för att det skulle vara ett ”riktigt” kalas. Vad jag inte insåg då var att jag förmodligen gjorde det mest för min egen skull. Min dotter hade säkert varit jättenöjd med bara släkten och kanske granntjejen på besök..Men jag ville visa mig duktig och trodde nog faktiskt också att det var något som förväntades av mig. Min andra dotter har däremot inte haft så många kalas för kompisar eftersom jag lyssnade på vad hon ville och hon var inte alls noga med det :-) Så jag tror ingen far illa av att ”tagga ner” kalasen lite grann under de första åren. Fridens liljor! Hoppas ingen tar illa upp. Det här var bara mina egna tankar och erfarenheter :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *