Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Misslyckade föräldrar?

Sitter i soffan med ett glas vitt vin och avnjuter veckans härliga fartfyllda tempo. Tvillingarna är inne i den värsta trotsålder jag någonsin upplevt. Jag intalar mig att det går över fort, talar ljudligt med pedagogisk röst och tillrättarvisar bestämt. Micke har funderat på om vi skulle kunna göra oss av med barnen? Jag vet att han skojar men är det inte okej att känna total frustration ibland som förälder då?

Alltså man är ju inte en sämre förälder för att man tycker det är jobbigt ibland. Man får känna sig maktlös och misslyckad som förälder.

Jag är ingen expert i ämnet, men jag är mamma till åtta underbara barn som varit i alla dess olika faser i livet man kan tänka sig. Och ännu är nog inte det sista kapitlet i den upplevelsen skriven.

Veckan innehöll inte bara treårstrots, vi har firat en glad Adam som fyllt fem år också. Han fick precis det han önskade sig. En cykel av mormor och morfar, ett leksaksdäck som man kan skjuta iväg så det studsar häftigt, en leksaksbil och geggamoja. Så fick han världens lyckligaste mamma och pappa också såklart.

Så har det som vanligt också varit en herrans massa träningar. Inte för mig själv tyvärr men så fort jag bara kan så ska jag fasen komma igång igen! Jag saknar träningen så otroligt mycket. På måndag är det dags för magnetröntgen, och efter några dagar så får jag svar. Ju längre tid det tar desto bättre är väl oddsen…

image

image

Gillar min skjorta från H&M, mitt bästa höstköp.

Imorgonbitti ska vi åka på fotbollscup med Wilson 🙂 Kanske är dags att komma i säng…

Sov gott alla fina ♥

58 reaktioner på ”Misslyckade föräldrar?

  1. Lycka till imorgon Madde!!!! Min son gör MR undeesökning 2 gånger om året. Men nu i nov är sista. Sen utvärdering i Lund. När min son som är 8år idag var 3år uträcktes det att han hade en hjärntumör på lillhjärnan. Så lycka till Madde, det kommer bli bra!!!! ❤

  2. Lycka till i morgon o jag håller tummarna för att det inte är nåt farligt. Haha..värsta trotsen har vi oxå här hemma. 3 ,6 och 12 års trots. Skönt att min 1 och 10 åringen har en lung period i alla fall. Men trotsen går ju över fast då brukar den hoppa över på nästa barn…hihi . Ha det gott!!

  3. Inget kul med trots åldern,min Hampus var rätt lugn de första åren men sedan när hans pappa kom in I bilden.Så blev trotsen mycket jobbig mycket gap och skrik period,kände mig också misslyckad att jag inte fanns där tillräckligt för min son jag var bara en vägg som han kunde kasta saker och skrika till.
    Men nu börjar han komma in I tonåren och det finns stunder som är lite jobbiga men annars går allt bra ändå peppar peppar.Önskar er all lycka till inför fotbollscupen.Min son spelade en match igår och vann med 6-2 riktigt kul,jätte fin skjorta du har köpt skulle också behöva få in lite hostkläder här hemma

    puss kram på eran familj

  4. Ni är jätte bra föräldrar! 🙂 men vänta bara tills tvillingarna fyller 4 min brorsa fyllde det i juli och så himla uppkäftig och kaxig han är. Svär, slåss och ifrågasättande…:/
    Kram

  5. Lycka till i morgon!

    Jesper Juul Jensen har inspirerat mig mycket med sitt sätt att se på ”trots”. Han har många lättillgängliga böcker, så det är ett lästips! 🙂

  6. Här vet alla er föräldrar roll som sett er på tv:) patetiska människor kallar jag dem!!! Du måste ha mycket egen tid med alla ego bilder! Det hinner inte mammor med 2 barn…det gäller att prirotera! Det hsr du inga problem att göra…tur barna går på dagis, då! Fpr mamma lugn & ro

  7. Ja, du Anna prioriterade att läsa och kommentera bloggen ist för ” egobild” :-)… Strunta i det nästa gång så kanske du oxå hinner ta en ” egobild ”… Om alla sköter sina egna liv på sina egna sätt så blir nog livet mycket trevligare… Fin och rolig blogg att läsa!!!

  8. Varför Anna ditt pucko?????Kan inte vara sant att du har hand om 2 barn?…..Jösses stackars barn.Med din inställning till andra.

  9. Anna provocerar och ni andra blir provocerade. Varför tar ni åt er av allt? Det är ju precis det Anna är ute, få reaktioner på det hon skriver.

  10. Roligt detta, ni säger att ni inte bryr er men ni är så otroligt lättprovocerade. Så fort någon går mot strömmen så är ni igång direkt och talar om hur knäpp den personen är. Jag bara undrar varför?

  11. Hej Madde:-) Är mamma till 7 barn. Tänk vad mycket personligheter vi får lära oss att känna när vi har många barn. Jag tar det som en rikedom. Min kloka mormor så alltid, det är bra med lite ”vilja och trots ” hos barn det kommer de långt på. Min minsta är 14 mån och min äldsta fyller 12 imorgon. Ha en bra dag

  12. Ida/Anna/niandramindrebegåvade: Vad lider ni av?! Måste man starta en diskussion om detta under varje blogginlägg?!
    Det finns väl en massa forum och diverse annat där ni kan spy ut er galla istället!
    Ni måste må så fruktansvärt dåligt i er själva när era tvångstankar säger att ni dag efter dag efter dag måste klanka ner på Madde och hennes familj, och att ni är tvugna att dagligen starta sånna här diskussioner med varann under NÅGON ANNANS blogg!
    Ni är extremt pinsamma och en skam för världen!
    Och er syn på föräldraskapet verkar ju aningen korkat. Barn behöver leka själva också, inte ha sina föräldrar hack i häl varje andetag. Antar att ni sitter på ryggen på era barn 24 timmar/dygn eftersom ni inte har tid att ta en ”egobild” ibland. Stackars barn isåfall som inte får chansen att utvecklas till en egen individ och självständig människa.

    Madde: Vill bara säga att jag är glad för er skull, att ni tagit er igenom den tuffa perioden. Det är långt ifrån alla som lyckas med det, så där har ni kämpat på bra! Och lycka till på sjukhuset, håller alla tummar!

  13. Och Ida, du måste också vara lätt provocerad eftersom du måste in och kika här hela tiden för att se om någon tycker fel.

  14. ”Miffon, de fattar inget”, hur gamla är ni egentligen? 14 eller? Stackars era barn så som ni beter er. Så lättprovocerade och känsliga för minsta lilla småsak. Det tragiska är ju att ”Stina” inte själv förstår hur pinsamt hennes inlägg är. ”Anna” är den enda som vågar säga ifrån men det är tydligen inte tillåtet.

  15. Ida: Hur kan du ifrågasätta Maddes tid till att fota ”egobilder”, när du själv verkar ha oändligt med tid över till att kommentera här?
    För du menar väl inte att du har dina barn på förskolan?! :O

  16. Så du menar att Annas inlägg var moget, Ida L? Att du inte är lätt provocerad när du måste svara sådär? Du säger emot dig själv JÄMT.

  17. Ja tänk det har vi förstått. En och samma miffo som nån skrev. Man blir så förundrad över en del människor att dom orkar att hålla på. Nej idaL Anna mf vad får du ut av att hålla på så här? Mår du bättre då? Eller vad är det. Sök hjälp.

  18. Kan inte Madde visa nu då att jag och Anna inte är samma person?För övrigt så skriver ju Anna på ett helt annat sätt än vad jag gör, ni ser ju själva att vi är två olika personer. Skulle jag helt plötsligt börja skriva sådär rörigt? Nej, just det. Jag har då inget att dölja. Vad jobbigt det måste vara att bli sådär provocerad av allting hela tiden.

  19. Om du inte har något att dölja så behöver inte Madde bevisa att ni är samma person. Nu var det du som blev provocerad.

  20. C, ja jag blev så otroligt provocerad alltså… Är inte för min skull hon ska bevisa det, jag vet redan vad som stämmer. Vad får ni era knäppa teorier ifrån? Är det provocerande att det är fler än jag som vågar säga sin åsikt? Tydligen så ska man bara hålla med alla andra…

  21. Mitt problem här är att ni inte visar respekt för Madde. Hon går faktiskt genom en tuff period i sitt liv, dels så har hon och Micke haft det tufft och nu det här med att hon lever ovisst i väntan på besked från sjukhuset. Så det minsta hon behöver är att tjatas på om hur mycket hon borde berätta, dåligt samvete för att hon låter sina barn gå på dagis, att det vore rätt åt henne om Micke lämna henne eller att det är fel att hon tar en och annan egobild ibland.

    Det är okej att skriva sina åsikter, det är det.
    Men med respekt och kärlek! Vi ska bry oss om varandra, inte klanka ner på varandra och andras val.

    Ha det bra!

  22. Det är okej att skriva sina åsikter så länge man tycker som alla andra, men när man inte gör så blir man påhoppad.

  23. Förstår hon inte det själv så är det inget att göra .Ett råd stäng av dom . Anna och ida har inget här att göra.

  24. lovisa, är du kvar här?? du var ju så trött på den här bloggen sa du… är du så nyfiken att du måste logga in stup i ett?? kan inte du med något nytt istället?? förstår inte vad du har här att göra… sök hjälp.

  25. Ja du Ida här är jag jämt. Läser vad du skriver. Det är bra att fler ser vad du åstadkommer. Inget vidare. Läs en gång till vad c skrev till dig så kanske det går in,,,!?.

  26. Jag är ledsen lovisa, men jag bryr mig inte om vad du säger. Kan inte ta det på allvar. Bara så trött på att du hackar på allt hela tiden. Men kul att det är många som håller med dig, är ju det du vill. Så du får gärna skriva något elakt tillbaka om du tycker det känns meningsfullt.

  27. Som sagt Ida. Detta är det sista jag säger för idag. Man får skriva sina åsikter, positiva, som negativa. Men allt ska skrivas med omtanke, kan skadan bli större än vad jag får ut av att skriva mina åsikter. Jag skulle nog bli väldigt ledsen om någon skrev att det vore rätt åt mig om min kille lämna mig, speciellt om jag vore i en sån orolig situation som Madde är i. Och då är frågan är det värt att jag får den åsikten från en främmande person som endast känner mig från familjen A (som ändå antagligen är lite klippt och då man bjudit på sig själv en del för att göra bra tv, medvetet/omedvetet) och bloggen. Den åsikten kanske ska sägas, om den ska sägas, av någon som känner Madde på riktigt, som tänk på det här och du kanske inte borde göra såhär för Micke verkar inte tycka om det T EX. Nu håller jag inte med den åsikten alls om att det vore rätt åt Madde om Micke lämna henne för det är verkligen inte. Som du sa här sist, meningsfullt, är det verkligen meningsfullt och schysst att skriva att någon borde söka hjälp?

    (Jag har med detta inte sagt att det var du som sa att det vore rätt åt Madde om Micke lämna henne. Har ingen koll på vem som skriver vad längre och det är väl inte så intressant heller i exemplet.)

  28. Jag har absolut inte sagt att det vore rätt åt Madde om Micke lämnade henne. Jag kan inte ta ansvar för vad någon annan på denna blogg har skrivit. Det var ”lovisa” som skrev ”sök hjälp”, är bara att läsa kommentarerna så ser man vem som skrivit vad. Det spelar egentligen ingen roll men jag kan som sagt inte ansvara för vad andra skriver, det får stå för de. Jag kan bara stå för mina åsikter. Men nej, denna diskussion är inte meningsfulll och har heller aldrig varit. Så rikta kritiken till rätt person.

  29. Ni är fan vuxna människor som håller på och tjafsar som om ni hade varit 14 år. VÄX UPP för fan någon gång!
    Skäms över hur ni håller på! Trodde ni hade något mellan öronen, men värkar inte så. Inte konstigt att värden är som den är när VUXNA MÄNNISKOR håller på och MOBBAR andra.
    Lägg ner och håller er borta om ni inte har något snällare att säga.
    Tycker att ni ska skämmas över att en på 18 år säger till er vuxna att lägga ner er att fjortis tjafs.
    VÄX UPP NU FÖR FAN.

    Hälsningar en 18 åring som slutade med det här tjafset för flera år sen.

  30. Det finns en här på bloggen som använder sig av 3 olika namn gissa vem???jag vet vem och vet vad hon heter och namn på hennes bloggar. Kommer att skriva det här snart om inte larvet slutar.

  31. Detta ska vara en blogg där en person bjuder in oss i sitt liv och där man sedan har rätt att uttrycka sin åsikt genom att kommentera. Alla har rätt att tycka vad man vill även om jag tycker att vissa uttrycker sig lite illa. Jag kan tycka att man, både för Maddes, andra läsares och sin egens skull, borde tänka sig för innan man skriver. Allt för att undvika att såra i onödan. Därmed inte sagt att alla måste tycka likadant.

  32. För att förtydliga det jag skrev lite mer:

    ”Ida
    lovisa, är du kvar här?? du var ju så trött på den här bloggen sa du… är du så nyfiken att du måste logga in stup i ett?? kan inte du med något nytt istället?? förstår inte vad du har här att göra… sök hjälp.

    2013-09-09 kl 3:17 e m”

    Sista meningen på det jag skrev igår:
    (Jag har med detta inte sagt att det var du som sa att det vore rätt åt Madde om Micke lämna henne. Har ingen koll på vem som skriver vad längre och det är väl inte så intressant heller i exemplet.)

    Det var ett exempel som sagt och jag sa att det inte var du som sa det Det jag ville få fram, kort och gott, lite mer respekt till Madde när man uttrycker sina åsikter.
    Ställ er framför spegeln och fråga er om det är rätt.

  33. Tråkigt att den här bloggen helt spårat ur… Det känns som det pågår en diskussion som aldrig någonsin kommer att leda till något annat än personangrepp. Är det inte dags att sluta älta det som har varit, vem som skrev eller tyckte vad och istället lägga energi på något positivt? Jag är helt medveten om vad jag skrivit på denna blogg, ingen behöver kommentera det fler gånger. Men varför fortsätta tjata om det i all evighet? Jag förstår att många tycker att jag är korkad som säger vad jag tycker istället för att bara hålla med alla andra men varför inte släppa det nu?

  34. Madde nog måste det väl gå att stänga av kommentarerna? Ett tag så folk utan liv kan hitta något annat att göra ett tag…

    Tänk ni som lagt så mycket tid på att terra madde .. är ni föräldrar själva? ! I så fall varför sitter ni här o skriver umgås med er familj och framförallt era barn i stället för att sitta hör o tycka till!

  35. Tack, C. Som sagt detta kan man älta och tjata om i all evighet, det kommer ändå aldrig leda till någonting. Man måste ha väldigt lite att göra om man tycker det är kul att tjafsa på någon annans blogg.

  36. Ja vi är alla olika och tycker olika. Men bloggen är Maddes och gillar man inte henne så ska man inte vara otrevlig ? Visa respekt. Det har varit dåligt med det här. Då är det bättre att vara nån annan stans. Tycker jag. 🙂

  37. Nja, det här behöver nog inte alls ältas i all evighet. Så länge som ni säger negativ kritik till Madde på ett respektfullt sätt så kommer det inte uppstå någon diskussion. Ni tar det som vi säger som att ni inte får säga era åsikter, men så är det inte, utan det är tonen/sättet som folk stör sig på. End of story.

  38. Tycker inte vi Maria :Men vi vet att du tycker det så vad gör du här ? Låt oss tycka om Maddes blogg i fred du kan dra vidare. So long. Kram till dig Madde.

  39. Hej Madde
    Man får känna frustration när barnen är i värst trotsen
    min äldsta son har aldrig haft någon trots ÄNNU han är 11 år,men lillebror fick desto mer i stället han är 5 år och född envis som bara den.
    Tycker om att titta in och se hur det går för er och dina söta barn bara så synd med alla onödiga kommentarer om Madde tänk på att barnen kan läsa här.Och du Madde du är världens bästa mamma för dina barn tro inget annat 🙂

  40. Självklart känner man sig någon gång emellanåt trött och sliten när barnen härjar på. Jag har inte åtta barn, däremot tre. I dag i åldrarna 21,19 o 14. Alla åldrar har sina faser och man är inte en sämre förälder för att tålamodet tryter ibland.
    Fördelen är att allt blir bättre.
    Minns min lillpojk som var helt hopplös mellan 3-5 år. Allt skulle det sägas nej till och allt han inte fick göra gjorde han. Kan knappt minnas hur många gånger jag la en skrikande pojk över axeln och bar ut honom från affären…puh, då var det svettigt, nu ler jag åt minnet och som det nu blev så har jag världens härligaste och lugnaste tonårspojke i dag, 14 som han är…

    Sen är jag tvungen att tillägga att fy sådana respektlösa människor som är här inne och kommenterar. Jag har själv en blogg sen 6 1/2 år tillbaka och ALDRIG har någon skrivit så respektlösa kommentarer som de som är här inne anser att dom har rätt att göra. Helt okey med åsikter men kommentarer ska och bör hålla god ton!

    Håller tummarna för ett gott besked av läkaren Madde.
    Heja Dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *