Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Är getingarna ett tecken på vår?

Kanske det, om inte annat så tycker dom att vi ska vårstäda. Och getingarna vill gärna hjälpa till…

getingar3

getingar4

getingar2

getingar1

Hur gör ni när ni städar? Ni med barn, brukar ni låta barnen få vara med och städa eller passar ni på när barnen inte är hemma?

Idag vankas det kalas för en av barnens bästa kompisar på busfabriken, men vi blir nog hemma. Tråkigt för missade förra årets kalas också. Men det känns inte bra att åka iväg med barnen när de hostar och snorar, och även om de inte lider så mycket av det själva så vill vi inte smitta ner alla andra barn. Tur i oturen att det är sportlov kommande vecka, då kan vi passa på att kurera oss.

16 thoughts on “Är getingarna ett tecken på vår?

 1. Var har du köpt dom söta bodysarna??? Blev ju helt kär :)

  Vi brukar hjälpas åt hela familjen när vi städar. Barnen springer och plockar upp allt löst och vi damsuger och tvättar golv.

  Madeleine svarar:
  Det är pyjamas-set som är köpta på HM. Billiga, tror de gick på 129kr för byxa och tröja :-)

  Härligt om man kan hjälpa till med städningen, det går ju så mycket snabbare!

 2. Åh, det var de sötaste små getingar jag någonsin har sett! :-)
  Kram Malin

  Madeleine svarar:
  Hihi jag måste nog hålla med 😉

 3. Här hemma är det jag som städar, och jag brukar ha god hjälp av min 4 ½-åring. Han går med en trasa precis som jag eller flyttar på saker om jag dammsugar! Nu har ju jag bara 2 barn och det kanske inte är lika enkelt med 7…

  Madeleine svarar:
  Jag brukar också ha små hjälpredor, annars är det tvärtom. Jag plockar i lådorna och dom plockar ur – hopplöst! Har jag tur så kan de stora grabbarna hjälpa till att titta de små barnen en kort stund. Och då brukar jag sätta på bra musik och köra järnet 😉

 4. Ska hela huset storstädas vill jag helst inga barn/sambo/hund ha hemma:) Men när det bara är lite lättstäd är det bara mysigt när hela familjen kan hjälpas åt. Barnen tycker ju det är roligt att få vara med och hjälpa till:)

  Kramkram

  Madeleine svarar:
  Visst är det skönt att kunna städa själv – och höja volymen på sterion 😉

 5. Lite olika här, ofta då man snabb städar så får barnen hjälpa till. De är duktiga på att plocka ihop sina leksaker om de bara är på humör för det.
  S gillar att dammsuga också men det blir mest på samma ställe.
  Men då vi har storstädning passar vi på då barnen inte är hemma eller då de sover.
  Nu har de slutat sova middag så få se hur vi löser det i framtiden.
  Snabbast går ju om man bara kan köra på utan att tänka på barnen kring benen, men allt går ju om man måste 😉
  Ju större de blir desto mer tänker jag mig att de kan hjälpa till tex med sitt eget rum men än så länge är de ju så små…

 6. Hej hej.

  Vi har 5 barn och här kan dom äldsta 10 resp 12 år vara otroligt lata och bara lägga saker där dom står. Denna helgen har vi bara varit hemma pga sjukdommar och då blir det extra stökigt. Känns som att man gått och plockat hela helgen, kan bli riktigt trött på det. I går eftermiddag fick jag nog, samlade ihop barnen och sa ” se er omkring, titta hur ni sprider saker runt om”. Sen satte jag äggklockan på 10 min och sa till barnen att nu kör vi, allmakt hjälps åt och strunta i vems saker det är (vilket det annars kan bli tjafs om vem som har lagt saker var). Blev jätte imponerad hur fint det var efter 10 minuter. Dom vikte filtar, rättade till kuddar i soffan, la all smutstvätt i tvättstugan etc. Alla hjälptes åt. Så nu blir det en stående syssla här fast det blir nog 5 min på kvällen :-)

 7. Städar alltid när barnen är hemma ( är mammaledig o båda är hemma så det blir så automatiskt haha ) , min dotter är snart 2½ år så hon hjälper till för det mesta , den minsta på 7½ mån jagar dammsugaren om han är vaken men brukar passa på när han sover eller är iallfall på gott humör 😉

  Madeleine svarar:
  Ja ibland har man inga val, man måste ju städa även när kidsen är hemma 😉 Oj oj annars hade varit riktigt stökigt hemma hos oss!

 8. Städar alltid när barnen är hemma ( är mammaledig o båda är hemma så det blir så automatiskt haha ) , min dotter är snart 2½ år så hon hjälper till för det mesta , den minsta på 7½ mån jagar dammsugaren om han är vaken men brukar passa på när han sover eller är iallfall på gott humör 😉

  Madeleine svarar:
  Ja ibland har man inga val, man måste ju städa även när kidsen är hemma 😉 Oj oj annars hade varit riktigt stökigt hemma hos oss!

 9. Städar alltid när barnen är hemma ( är mammaledig o båda är hemma så det blir så automatiskt haha ) , min dotter är snart 2½ år så hon hjälper till för det mesta , den minsta på 7½ mån jagar dammsugaren om han är vaken men brukar passa på när han sover eller är iallfall på gott humör 😉

  Madeleine svarar:
  Ja ibland har man inga val, man måste ju städa även när kidsen är hemma 😉 Oj oj annars hade varit riktigt stökigt hemma hos oss!

 10. Städar alltid när barnen är hemma ( är mammaledig o båda är hemma så det blir så automatiskt haha ) , min dotter är snart 2½ år så hon hjälper till för det mesta , den minsta på 7½ mån jagar dammsugaren om han är vaken men brukar passa på när han sover eller är iallfall på gott humör 😉

  Madeleine svarar:
  Ja ibland har man inga val, man måste ju städa även när kidsen är hemma 😉 Oj oj annars hade varit riktigt stökigt hemma hos oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *