Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Familjen Annorlunda 2011 – nu bloggar jag på MinBebis!

Så här är jag, morsan till de sju barnen som ni kan följa varje måndag på tv4 20.00. Och nu är jag här på minbebis också. Med en ny härlig blogg. Känns spännande!

Tänkte jag skulle göra ett glatt första inlägg. Men måste tyvärr vara en aning allvarlig och förbannad.

Var det någon som såg gårdagens avsnitt av kvällsöppet med Ekdahl? Det handlade om mobbning – vad gör vi åt mobbning? Skolverket dömer ut de vanligaste antimobbningsprogrammen som används i svenska skolor. Och de gör dom rätt i! Man pratar om kamratstödjare och att det är så himla bra att de finns. Men vilka blir utvalda att bli just dessa stödjare? Jo de populära på skolan, de som redan har ett övertag med tankte på deras popularitet. Klingar fel i öronen på mig. En pojkes pappa satt med i debatten, hans son tog livet av sig pga av mobbning.. Han sa något så träffande ”ett barn mobbar inte förens en vuxen sagt att det är okej” Och visst är det så. Tar ingen vuxen tag i problemen så blir det automatiskt okej att mobba.

Han sa även något annat som fick mig att verkligen förstå hur allvarliga problem det faktiskt är på våra skolor runtom i landet. Visste ni att femtio barn dör om året pga av mobbning i skolan. Det är ett barn i veckan. I VECKAN! HELT SJUKT!

Kjell Ericsson känd radiopratare och komiker från ballar av stål var också en av de som satt med i debatten. Han berättade om när han gick i skolan och blev kallad för tjockis. Wille Crafoord var där av motsatt anledning – han var en mobbare. De båda hade olika åsikter och upplevelser från skoltiden. Programmet avslutas med att Wille Crafoord uppträder med en av sina låtar som i ämnet handlar om mobbning. Jag hörde inte hela låten (som tur var) men jag uppfattade en textrad ”har du en gång varit mobbad så är du alltid mobbad” Say what? Kjell Ericsson uppfattade låten som väldigt provokativ och kränkande – vilket även jag gjorde. Han uttryckte sitt intryck av låten med att på ett mycket smakfullt sätt säga ”Wille, vissa står och trampar på samma stället i livet precis som du gör i din karriär – ibland går den inte framåt!” Jag kunde inte sagt det bättre själv.

Wille Crafoord ger mobbarna ett förnöjt ansikte i kvällsöppet men nu kommer hans karriär säkert ta fart! Och det är fruktansvärt!

Mina tankar går till alla de som i skolan blir utsatta för mobbning <3

Peace.

61 reaktioner på ”Familjen Annorlunda 2011 – nu bloggar jag på MinBebis!

 1. Hej Madde!

  Oj, första kommentaren på denna blogg.
  Missade tyvärr kvällöppet, hade gärna velat sett det då jag (som är snart 26år) blev mobbad själv hela skoltiden!
  Det så dåligt att skolorna inte göra något åt mobbningen utan det är dom mobbade som får te.x flytta på sig o byta skola medan mobbarna får gå kvar o fortsätta mobba vilket e jäkligt fel!

  Jag läste din gamla blogg varje dag så nu följer jag med dig över till denna <3
  Keep on going!
  Kramar
  Mikaela

  Madeleine svarar:

  Hej Mikaela, kul att du hänger med mig även här :) Mobbning är hemskt och skolan borde mera aktivt jobba emot den. Kikade även in på din blogg. Sänder massor med styrke kramar till dig! KRAM!

 2. Ja så var det på min skola 7-9… en tjej blev mobbad för hon bar fel kläder, ja hon var lite annorlunda, när jag var snäll mot henne fick jag höra av mina vänner ”hur kan du ens prata med henne? hon är äcklig”. Jag tyckte fan synd om henne. Och som du skriver så var det dem populära i varje klass som skulle vara kamratstödjare, dem gjorde inte ett skit, dem var mobbare även dem. Det är vuxna som ska se till att mobbning inte förkommer. Blir så pissed of!

  Kram

 3. Oj, det programmet måste jag nästa leta efter reprisen på!
  Var själv mobbad en massa år i skolan och jag kan ju inte direkt påstå att jag är mobbad idag… Men Willes text borde ju slå tillbaka på honom med, för det måste även betyda en gång mobbare, alltid mobbare…
  Nä, jag tror verkligen inte det!

  I vår skola va kamratstödjarna äldre än skoleleverna. Det kan jag tycka är bra. Det var inte deras egna kompisar som gick i skolan men som va tillräckligt unga för att smälta in och ge förtroende.

 4. Jag vet inte om det är helt fel att låta det ”populära” eleverna vara kamratstödjare. Dom känner igen ett potentiellt offer direkt och kan rapportera detta till lärarna. De populära personerna är i regel väldigt sociala och skulle med rätt dialog ihop med lärarna kunna utföra mycket bra saker. Dom har redan impact på eleverna vilket underlättar när man vill förändra ett beteende. En något mer blyg person som inte varit i innegänget har inte samma möjligheter att påverka der tuffa. Det är ju dom som ska sluta att bete sig som svin och inte den utsatta. Men en kombination kanske där man mixar en ”normal” elev med en tuff där lärarna har mycket kontakt med dessa kamratstödjare och aktivt lyssnar på vad dom berättar är viktigt för att kunna agera. Oj vad långt det blev men jag tror det är viktigt oavsett ålder på dessa stödpersoner att dom är starka individer med förståelse från båda sidor.

 5. blir så ledsen när jag läser =(
  missade programmet men ska försöka se en repris, intressant ämne som bör lyftas fram. Du skriver bra om det!

  kram

 6. Jag kan faktiskt personligen berätta att Friends inte fungerar! Vi hade det på min högstadie skola och som du sa så var det dom mest populära i klassen som blev kamratstödjare. Vilket resulterade i kaos. Jag bytte skola ganska snart efter det för jag orkade inte med mobbningen.

 7. ”Wille, vissa står och trampar på samma stället i livet precis som du gör i din karriär – ibland går den inte framåt!” Jag kunde inte sagt det bättre själv.

  Det låter tyvärr som om ni mobbar själva nu.
  Såna är ju mekanismerna. Den som mobbar tycker sej ofta ”ha rätt”.
  Som när Kjell kallade Wille ”äcklig” i rutan.

  Själv uppfattade jag sången som en protest mot alla som mytifierar idén om att fd mobbade blir stjärnor och framgångsrika. Tyvärr är det oftast tvärtom (fem gånger av sju, som Wille sjöng) att många fortsätter vara mobbade. Men eftersom ingen vill höra den sanningen, är den svår att göra nåt åt.

 8. Vad bra att du tar upp detta oerhört viktiga ämne!

  Har själv barn som har blivit utsatta, både på dagis & i skolan. Dessvärre var personal både på dagis & i skolan avståndstagande, och det hela slutade med att skolverket blev inkopplat!

  Skriv gärna mer om mobbning!

 9. Missade detta programmet i går men ska se om det går på play. Min son har råkat ut för internets mobbing av grova slag, det startades 2 grupper på facebook om han. Skolan sket i detta och jag ringde föräldrar osv om detta och många gick ju ur grupperna efter att deras föräldrar sagt till dem. Men nu efter 9 månader e dessa grupper borta… Skolan hjälpte inte till ett dugg. Skolan tyckte hellre min son skulle byta skola för att komma från problemet…

 10. Mobbing är förskräckligt och oacceptabelt men problemet kan inte isoleras till att bara röra skolan. Det är ett samhällsproblem där alla måste hjälpas åt!
  Vi som jobbar i skolan behöver mer vuxna bland barnen och framför allt mer stöd från föräldrar! Var är ni föräldrar, vad har ni för ansvar? Snälla, skjut inte över allt ansvar på lärarna.
  Jag är själv lärare, älskar mitt jobb och skulle aldrig byta men hur länge orkar man med denna enorma arbetsbelastning och ha detta gigantiska ansvar ?
  (Det är inte på alla skolor de populäraste eleverna blir kamratstödjare, på min skola får man ansöka om att få bli. )

 11. Jessica;

  Enorma arbetsbelastning? 14 veckors semester? Och vad gäller ansvaret, vad är det för jävla ansvar ni har? Ni skjuter ju ständigt över allt på samhället och föräldrarna?

  Ska läkare också göra det? Vi behöver mer stöd från föräldrarna för att kunna behandla deras barn! Vi behöver fler vuxna på avdelningarna!

  Ni har ansvaret att eleverna beter sig som människor i skolan, vad är problemet? Om ni inte har det, vem har det då? ”Attityd reflekterar ledarskap.” Ta er samman och visa lite engagemang och sunt förnuft i klassrummen.

  Lärare börjar bli som dörrvakter och fotbollsdomare, det går snart 1 bra på 20 dåliga. Brinn för yrket eller byt jobb, till något som inte handlar om att forma barnen som en gång skall driva vårt samhälle framåt.

  Syo-konsulenter? Ska dom också ta hjälp av föräldrar? Hur är det med mat-tanterna? Ska föräldrarna laga käket också?

 12. Hej,

  Jag skrev ett inlägg om mobbing för en vecka sedan drygt. För jag vill med lyfta upp problemt. För det är verkligen ett problem och skolorna tar det inte heller på allvar!

  Välkommen hit förresten ;)!!

 13. Du jobbar inte i skolan antar jag :) Och kanske har du träffat på oengagerade lärare som saknar sunt förnuft. Tråkigt att du har så dåliga erfarenheter av lärare och skola.

  Som lärare har jag ansvar för att eleverna når målen, att de mår bra och trivs i skolan, jag ser det som en del av mitt ansvar. Och det är ett stort ansvar som jag tar på stort allvar.

  Jag som förälder till 4 barn ser till att mina barn beter sig som människor i skolan. Jag har det största ansvaret för deras uppfostran. Uppstår problem i skolan så anser jag att vi föräldrar tillsammans med skolpersonal ska göra allt vi kan för att lösa det problemet.

  Har vi verkligen 14 veckors semester? Du menar kanske att vi har ferietjänst där vi arbetar 45 timmar i veckan övriga veckor för att vara lediga skolloven.

  Spännande att diskutera dessa ämnen :-)

  Kärlek till er alla!

 14. Jag såg programmet och det verkade väl som om alla var emot mobbning. Var inte Wille C bara modig som vågade stå för att han hade varit mobbade själv? Så här skriver han på sin FB:
  ” Wille Crafoord – tycker nog att varje elev, lärare, familjemedlem, arbetskollega eller bara förbipasserande som någonsin noterat någon form av mobbning utan att göra något åt det, har själv därmed varit delaktig.”

  Det håller i alla fall jag med om! Och fram för personligt ansvar hos såväl personal som föräldrar och andra.

 15. Ang. er semester så chansade jag, antar att ni har runt 14 veckor. ferietjänst? 45 timmar i veckan?

  Och ursäkten att det tar tid att förbereda lektioner, kan jag köpa för en lärare som jobbar sitt första läsår. Med tanke på att jag och mina polare, hade exakt samma lektions material som våra stora syskon före oss, så är det inget legitimt skäl att åberopa. Rättningen av prov, är ju också den så godtycklig att ingen människa kan ha lagt ner speciellt mycket tid på den.

  Vad gäller uppfostran så har självklart föräldrarna det yttersta ansvaret, men om barnen inte kan sköta sej när de befinner sej när de befinner sig i skolan, vad är problemet? Speciellt om du anser dej att det är på ditt ansvar att de trivs och mår bra i skolan?

  Jag har inte speciellt dåliga erfarenheter av lärare och skolan, jag slutade bry mej i tid för att ta illa upp.

 16. Muerte: Hur jobbar du med mobbingsfrågor?

  Jag arbetar aktivt med detta i mina barns skolråd/öräldraråd och som vuxen kamratstödjare på min skola. Drama, livskunskap på schemat varje vecka.
  Tar gärna emot tips och ideer!

  Tror inte ett dugg på att du slutat bry dej :-)

  (Kan skriva mycket om lärares arbetstider men nu handlade ju inte diskussionen om det. Har också haft lärare som kört samma lektionsupplägg år efter år. Fy så trist! )

 17. Hej!
  Jag missade det. Jag har varit mobbade från 1-9 det har varit ett helvet. Blivit kniv hotade av tre grabbar i skolan och skolan gjord ej något åt det alls. Jag hatar dom som mobbar någon. Vi som har blivit mobbade vill ej bli mobbade. Vissa tar livet av sig skälva. Ser fram mot att få läsa din nya blogg.

 18. Jessica;

  Jag jobbar inte alls med mobbingfrågor. Mest för att jag inte rör mej i de forum, där mobbing förekommer. Eller förekommer i sådan form att jag behöver ta något ansvar. Och dels för att jag är tämligen håglös av mig.

  Det jag reagerade på är sådana saker som att det inte skulle vara lärarnas ansvar. Att samhället måste göra mer. Ni är lärare, anställda av samhället. Det är erat ansvar att se till så att mobbing i skolan upphör. Så enkelt är det.

  Pallar man inte det och andra saker som hör yrket till, så går det fantastiskt bra att byta?

  Attityden reflekterar ”ledarskapet” och faktum kvarstår att de flesta lärare inte bryr sej speciellt mycket om sina jobb. Du må vara ett undantag, men många av dina kollegor är mer likgiltiga än barnen de har ansvar för.

 19. Hej Madde Om du skulle haft en flicka till vad skulle den heta?
  Jag är ett stort fam.Annorlunda fann speciellt av er

  kram Emma

  Madeleine svarar:

  Hej Emma :-) Oj vilken svår fråga, men skulle vi haft en flicka till så skulle hon kanske få heta Perla eller kanske Alva?
  Tack söta du!

 20. Hejsan !
  Jag såg inte kvälls öppet men jag måste få berätta vad min snart 5 åriga dotter kom hem och sa en dag ..
  Mamma vet du vad mina kompisar på dagis sa till mig ??
  de sa jag var tjock och tung och att jag hade stor rumpa !!!

  Vad svarar man sitt barn då ?

  Vart är världen på väg , när 5 åriga flickor REDAN kläcker ur sig sådant . Det här är ju början på mobbing det med .
  Men som tur är så har vi en bra dagis fröken som har stämt ibäcken , så barnen har haft diskussioner om det på dagis i dag .

  Det är ju såå viktigt att vi som föräldrar lyssnar på vad barnen säger och tar dem på allvar och för det vidare till fröknar lärare mm så att da kan bli obeservanta och hjälpa barnen som blir utsatt OCh de barnen som utsätter andra barn för mobbing.
  För de barnen behöver oxå hjälp i det sociala spelets regler .

  Tack för ordet . / Maria
  ps tack för att vi får följa er i Familjen annorlunda !

 21. Jag är ganska glad åt det Crafoord säger faktiskt, fast jag har varit mobbad både som barn och vuxen. Jag hade gått på precis den där american dream som Crafoord snackar om, att om man är utstött som liten ska man få sin revansch som vuxen och sedan sitta i intervjuer och ge en känga till sina gamla plågoandar. Och vad hände när jag kom i kontakt med den bransch som jag är i nu, där jag är hyfsat framgångsrik, jo jag blev utstött och mobbad.

  Det Crafoord vill, tror jag, är att försöka komma tillrätta med problemet genom att angripa diskussionen från en annan vinkel. Och sen tror jag att han är så engagerad av lite dåligt samvete också, för det han gjorde i skolan. Sånt kan ju inte vara lätt att leva med.

 22. hej madde..Skoj att du har fått en ny sida..Såg inte programmet men var den avlidna pojkens pappa till måns?
  i så fall var han från min hemort o gick i en klass över min lillebror…Helst sjukt att d ska behöva gå så långt att dom ska ta livet av sig för att INGEN ställer upp o tar detta på allvar..
  Kram o ha en trevlig helg!

 23. Jag blev mobbad hela grundskolan av olika grupper i olika perioder. Dels i klassen, dels av andra i andra klasser. En av de som mobbade genom att frysa ut mig, gissa vad hon är idag? Jo PRÄST! Snacka om skenhelighet.

 24. Muerte, du vet inte mycket om skolan! Sen är ju mobbing ett lika stort problem bland vuxna – vem har då ansvaret!
  Heja Jessica!

 25. Du kanske ska börja tänka på at dina egna barn inte ska bli mobbade. Du håller ju på att se till att de blir kallade för snöplogarna. De har en tutte i truten hela tiden och har du inte sett vad ni håller på att ge dem för garnityr

 26. Hejsan Madde!

  Titta på avsnittet ikväll och har en fråga!
  Var gick du den där kursen?
  vad kostade den?
  Hur lång var den?
  Var har du fått tag på alla dina saker till detta ifrån??

  Väldigt tacksam för svar då jag själv är väldigt intresserad av att utbilda mig!

  Kram!
  Ni är störtsköna :)

 27. Hejsan!
  Bra att du reagerar på mobbning, många gör inte det förrän deras egen barn blir utsatta :(
  Jag blev mobbad när jag flyttade och började i en ny klass, mobbningen startade för att jag var nyinflyttad och den enda på hela skolan som hade glasögon. När den populäratse killen i klassen fick glasögon så hittade mobbarna på andra saker att mobba mig för. Detta var för 30 år sedan men förändrade mitt liv för alltid!

 28. Hejsan! jag undrar vad marknaden ni besökte i milano som visades i avsnitt 5 hette? tacksam för svar:)

  Madeleine svarar:
  Hej Mattias, oj det kommer jag inte ihåg. Vet att vi tog tunnelbanan dit med två byten. Jag ska fråga Micke han kanske kommer ihåg – återkommer :-)

 29. Hej Madde. Undrar vad du arbetar med? Du verkar trivas väldigt bra iaf med ditt jobb så jag blir nyfiken :)

  Madeleine svarar:
  Hej Annika, jag jobbade som business manager men jobbar inte längre kvar. Det är ett toppenjobb om man är på rätt ställe :-) Nu är jag återigen mammaledig och inget jobb i världen går ju upp mot det :-)

 30. Vad gör man som business manager?
  Hoppas att du inte tycker att jag tjatar men vad för slags inlägg om naglar tänker du göra som du skrev om?? Är så intresserad av allt med naglar, lack och blingbling till naglar 😉
  Kram

  Madeleine svarar:
  Man kan översätta business manager till marknadschef. Det kan vara arbetsuppgifter som varierar, allt från att mänskliga resurser, löner, försäljning, reklam, produktion, reklam till att motivera sina medarbetare till ett gott jobb. Det är ett väldigt brett ansvarstagande. Ang inlägg om naglarna så hade jag tänkt att visa upp lite av det jag skapat och berätta lite om utbildningen :-)

 31. kul att kika in på din blogg =) jag sitter ju bänkad framför programmet varje vecka så kan va skoj å kika in på bloggen me å se en annan sida av allt =)

  jag diggar din sambo han verkar va en riktig skön snubbe som alltid är posetiv och glad och ni verkar va en super go familj! ni ser ut att ha så himla roligt hela tin =)
  kram från mig

 32. Madde, du som skrivit så positivt om amning och ammat en hel hop ungar har säkert något råd att ge. Vad gör man med såriga bröstvårtor? Det gör så ont så man härdar knappt ut att amma, och jag vill ju inget hellre!

 33. Hejjs! Jag brukar titta på familjen annorlunda!Kan du hälsa Viktor att han är sjukt söt?! Är han 98:a elr 97:a? :))

  Väldigt taksam för svar!
  Kram Rebecca! ;D

 34. till harriet: det finns en salva som heter ficortril som hjälper såriga bröstvårtor att läka. Lycka till!

 35. Hej!!
  Ni är bäst i familjen annorlunda. Att ni orkar. Jag har 4 barn och jag tycker att det är jobbigt.
  Sitter bänkad på Mån för att se eran härliga familj.

  Kram på er alla Jessica

 36. Jag älskar verkligen att titta på familjen annorlunda och följa din blogg, beundrar dig högt. Du verkar vara så stark. Ni är fantastiska. Hoppas man får se mer av er i framtiden. Ha det gott!

 37. Hej!
  Jag är en aktiv kamratstödjare på min skola. Jag blev intagen i gruppen av kuratorn och skolsyster av olika anledningar. Det värsta ja vet är mobbning och jag har genom mitt engagemang fått många nya vänner. De finns en incident jag vill berätta om som ändrade hela min syn på vilka som var dem coola kidsen. Jag och några vänner satt i matsalen på skolan när jag inser hur fega lärarna är, det var nämligen några killar som satt och kastade ris och kalla en yngre kille en massa taskiga saker.När inte lärarna gjorde något ställde jag mig upp och sa¨: va fan gör ni han har ju inte gjort er något… Killarna spärrade upp ögonen och varade att riset bara hade hoppat iväg från deras gafflar. Jag sa då rakt upp och ner: fy fan va ni är dumma. När killen som blev utsatt gick ifrån sitt bord gick jag och mina kompisar också. Jag va säkert röd som en tomat och kände att jag gjort bort mig, ända tills en lärare som kommit mitt i tjafset sa: Det var starkt gjort av dig att agera. Ända sen dess har mitt självförtroende skjutit i höjden men jag anser mig inte vara högst rankad på något sätt utan jag ligger nog nära botten av listan om inte sist :) (måste berätta att de killarna som kasta ris var några jag innan hade respekt för men den respekten försvann på bara några sekunder)

 38. Hej Madde!
  Gud vad jag gillar dig, du är en sån stark härlig glad sprallig mamma!
  JAg hoppas att vi kommer få se mer av er i rutan nästa säsong.
  Har varit hur kul att följa er och er familj,.

  Kram på er.

 39. Hej Madde!
  jag har set en sårlig film om mobling på you tube den heter Älska mig titta på den, jag tycker den är sorlig

 40. Hej!
  Har Victor e-postadress?
  I så fall vad heter den?
  Jag läser din blogg varje dag och tycker den är jätte bra! :)
  Kram på er alla i familjen!

 41. Vilka barn är det som inte har Micke som pappa? och hur gamla är alla barnen ps ja älskar er , är ert största fan!! <33

 42. Såg inte heller programmet, men efter femtonårs arbete med barn och ungdomar i olika åldrar och alla möjliga sammanhag så är jag tyvärr inte förvånad. Det går lägre ner i åldrarna och det finns många pedagoger och föräldrar som väljer att inte se – vilket skrämmer mig.
  Att det sedan investeras massa pengar i program som inte fungerar kan också anses skrämmande, jag tror att den enklaste lösningen är sunt förnuft, civilkurage och att ha drama från förskolan och uppåt. I drama jobbar man nämligen med självkänsla, samarbete, empati,fantasi och aktiva värderingar.

 43. Vilket bra och tänkvärt inlägg. Mobbning och utanförskap är så absurt. Jag själv har varit mobbad en gång i tiden på högstadiet och gymnasiet. Inte har jag haft världens bästa skoltider inte. Till alla som blir mobbade, stå på er och låt ingen kränka er.

  Mvh
  hanan
  http://www.bodybazar.blogspot.com

 44. Hej madde var in kolla din blogg får lov säga den är jätte bra :) ,
  såg dig på tv4 tyckeer ni är cool när fick ni lilla tjejen ?? Själv har jag två små tjejer den ena är 4 år och den andra är 4 ½ månad :) . Hoppas ni får en trevlig tisdags kväll

  mvh Lena

 45. Hej!
  Jag ramlade in på din blogg av en ren slump och hittade det här inlägget. Jag är själv 24 år och blev mobbad större delen av skolgången, för mig ledde detta till psykisk ohälsa som anorexia, depression, stark ångest, men även självmordsförsök. Ända sedan jag lärt mig hantera min problematik och bli frisk från anorexian har jag försökt göra vad jag kan för att ändra på mobbningstrenden, men det är svårt när man inte vet vart man ska vända sig. Det jag tror är att om folk som har varit utsatta själva, som vågar prata öppet om det, och visa sina ärr, visa sina känslor, berätta ocensurerat om hur det känns att drivas till randen av självmord, börjar prata med elever kommer det ge resultat. Om man sätter en människa som jag i ”talarstolen” nån som är hyfsat nära dem i ålder, som de kan relatera till, som kan få de att nästan få lite ångest över hur de beter sig, då kommer de att lyssna.
  Nu blev det här en väldigt lång kommentar, men jag blev så glad över att se någon annan som är så engagerad i frågan så jag kunde inte låta bli 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *