Familjen består av mig, mamma Madeleine 34 år, som driver en av Sveriges absolut största, mest besökta mammabloggar. I mitt liv finns också pappa Micke 38 år, Victor 18år, Oliver 16 år, William 12 år, Engla-Freja 9 år, Adam 8 år samt tvillingarna Charlie, Colin 6 år och Tuva-Li 4 år och EmmyLou snart 2 år. Hundarna Devil och Buster samt ragdollkatterna Trasan och Elsa. Här kan ni följa mitt liv fullt med toppar och dalar. Alla barnen, min vardag & fest. På den här bloggen hittar du mamman som alltid har många bollar i luften.

Pappa gästbloggar!

Jaha, här är jag. Vad ska jag kalla mig? Lite rund om magen känner mig för närvarande lite rosa och är ganska snäll. Barbapappa får det bli.

Nu har Madde börjat jobba och jag är pappaledig. Det var blandade känslor inför det här med att vara pappaledig. Jag har haft ångest, ångest för hur det här med ammningen skulle funka. Tanken på söndertuttade bröstvårtor och mjölkstockning känns skrämmande. Ångest för att bli instängd. Jag är en rastlös person som gärna vill göra så mycket som möjligt. Sitta och mysa på en filt på golvet, eller ligga på mage och köra samma bil runt runt i flera timmar får det att krypa i kroppen på mig. Men det är klart visst kan vi gå ut, men inte hela tiden. Och handen på hjärtat man hinner inte att göra allt man tänkt.

Men jag har haft maten klar och jag har tvättat. Madde har underlättat en hel del då hon jobbar hemifrån, men antagligen är det bäst att hon inte är hemma.

Alternativet är att jag smörjer in mig med bröstmjölk?

Nej vi fick lösa det med att sparka ut morsan. Barnen måste vänja sig, snart reser Madde jorden runt och då vill vi vara förberedda.

Förutom att vara med barnen så måste jag säga att det är förjäkla gott med en kopp kaffe på morgonen när man är pappaledig.

Och en kopp kaffe på morgonen är ett måste om jag överhuvudtaget ska komma igång. Natten till idag vaknade Adam runt 23.30. Jag låg i soffan och njöt av tysnaden och knäppte lite mellan kanalerna. Då var det hockeytime tyckte Adam. Jaha ja? Tröttheten visade sig på maxi idag när killen somnade på golvet två gånger.

adam sover maxi.jpg

Tror nästan att alla ”känner” mig på maxi!? Jag måste vara ica maxi Motalas mest trogna och återkommande kund. Trevligt. Men något som irriterar mig är alla människor som tar familjeparkeringarna fast dom inte har en ända unge i bilen. Varför gör man så? Är man så jävla rädd om bilen så man måste ta en familjeparkering för att undvika dörrmärken? Eller är man så lat att man inte orkar att parkera bilen två rutor bort?

Har man sju barn så kan det vara ganska trångt när man ska ut med alla.

Efter lite utflykt här och där så kan jag bjuda på lite eftermiddagsbilder. Det är rätt gött att vara pappaledig!

pappaledig2.jpeg

pappaledig3.jpeg

pappaledig1.jpeg

pappaledig4.jpeg

pappaledig5.jpeg

pappaledig6.jpeg

pappaledig7.jpeg

pappaledig10.jpeg

 

 

0 reaktioner på ”Pappa gästbloggar!

  1. Underbart inlägg! Men kan inte låta bli att nyfikna mig om Vad Madde jobbar med?? Verkar som hon har ett riktigt bra jobb och att hon trivs. Vilka mysiga bilder du bjuder på!Kram en 8-barns mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *