En mix av föräldraskap, fotografering och livet som utlandssvensk. Jag är född och uppvuxen i värmland men flyttade för många år sedan till Oslo där jag bor tillsammans med min nyblivna man och våra två barn Lova och Lion, födda 2010 och 2013. Ni finner mig även på mefotografi.se och är det något ni undrar över blir jag alltid glad för en kommentar eller ett mail till kontakt@madeleines.se – ha en fin dag!

Annons

Fredagstävling – Boktävling

Läser ni med era barn? Vi försöker alltid att läsa åtminstone en liten bok varje kväll och Lova älskar att kika igenom och välja. Ofta är det samma som går igen och igen men det gör liksom ingenting, jag tänker att det viktigaste är att få den där stunden tillsammans och att skapa läsintresse så tidigt som möjligt, och inte minst få en genväg i svenska språket.

Bokmealet

För att öka läsarintresset mellan föräldrar och barn har Läsrörelsen tillsammans med McDonald´s startat bokmealet. Så fint initiativ tycker jag och vi har faktiskt ett par böcker på hyllan ur detta samarbete från tidigare år. Denna höst har jag dessutom fått äran att lyfta vikten av att läsa för barnen ytterligare genom att tävla ut två bokpaket med 8 böcker vardera.

Vilket stort internationellt barn och ungdomslitteraturpris har författaren till Happy Meal boken ”Julia vill ha ett djur” fått i år?  Svaret finner du här.

Tävlingen pågår till och med 30/10 och för att vara med vill vi att ni svarar på frågan över, samt motiverar varför just ni ska vinna ett bokpaket – lycka till!

76 reaktioner på ”Fredagstävling – Boktävling

 1. Svaret är: ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  ”Lääätaaa” säger Selma gång på gång om dagarna när hon kommer och går med en bok i sin hand. Dom plockar hon fram ständigt och att sitta och läsa för henne i famnen är något både jag och hennes pappa uppskattar. För att inte tala om lilla fröken själv. Men.. Det blir ju lite lätt enformigt med samma böcker efter ett tag så att vinna ett bokpaket likt det ovan vore rena drömmen. Ja faktiskt för alla 5 i vår familj, för vovarna ligger gärna tätt intill när vi sitter i soffan och läser bok, efter bok.. Efter bok.. Efter bok.

  ”Lääääätaaa” säger hon som sagt.
  ”Vill du läsa bok?” frågar vi.
  ”Aaaaah” säger hon glatt och ögonen fullkomligt lyser av glädje medans hon ihärdigt nickar så hon nästan studsar, så glad att vi förstått vad hon vill. Vår älskade lilla bokmal.

 2. Priset var ALMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren :)

  Jag skulle gärna vilja vinna böckerna då vi har en son, vårt första barn, som snart är 7 månader gammal. Vi vill tidigt börja läsa för honom så dessa vore roligt att få läsa för honom!

  Kram Heidi

 3. Astrid Lindgren Memorial Award är svaret på frågan. Att läsa är mitt största intresse, och helt ärligt kan jag säga att barnböcker är grymt roligt! Jag arbetar som förskollärare och vet betydelsen av att läsa för även de riktigt små barnen, och frågar man min treåring vad han gillar att göra så nämner han antagligen att läsa.. Vi läser mellan 5-10 böcker per dag, och den tiden är värd mycket för oss båda! Nu har vi även en liten lillebror i familjen, på tre mån, och jag har lite smått introducerat böcker även för honom – barnen blir aldrig för små eller stora för att tycka om att lyssna på sina föräldrars berättande röst, jag lovar! Och varför jag skulle vilja vinna bokpaketet? För att det skulle glädja min son så oerhört! Numera, som de bokmalar vi är, lånar vi mest på biblioteket så ett par nya i våra bokhyllor vore såå kul! Tack för mig!

 4. Svar: ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Jag tänkte köra boktema i årets paketkalender till min Mejja på 3,5 år. Försökte hitta billiga böcker på loppisar i somras men utbudet av det var väldigt dåligt. Om man ska köpa 24 nya böcker blir det ju en liten slant, känner att jag inte riktigt har råd med det nu då ett lillsyskon är i antågande och är i behov av diverse saker. Så detta bokpaket skulle ju vara alldeles perfekt och en bit på vägen till att få ihop nån paketkalender i år. 😀

 5. Svar:
  Det stora litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne

  Åh! Jag skulle bli SÅ glad för vinsten av flera anledningar!
  Jag har en 7 åring här hemma som precis börjat upptäcka bokstäver och jag är fast besluten om att vi ska läsa MYCKET! :-) hon är duktig och intresserad och känner att detta skulle pigga upp i höstmörkret!

  Dessutom så har jag en 3åring som gärna också kryper upp i famnen och läser bok.

  Den största anledningen är egentligen att vi alla behöver en paus från mobiler, iPad och tv för att bara sitta ner och mysa och läsa tillsammans ❤️

  Hoppas på vinst!!

 6. Svaret är Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, ALMA.

  Vi läser för vår dotter Matilda varje kväll innan läggdags. Ett bra sätt att varva ner efter dagens stoj och lek. Så lite nya böcker är välkommet :)

 7. Hej!
  Vilken underbar tävling att få möjlighet att vinna ett bokpaket!

  Svaret på frågan är: ALMA, ett litteraturpris till minne av Astrid Lindgren.

  Vi vill vinna ett bokpaket då vi, hela familjen fullkomligt älskar att läsa och förtrollas av sagornas värld.
  Nu har några av favoritböckerna här hemma lästs så flitigt att vår stora tjej Matilda 2.5 år ”läser” för oss, blir häpen över deras iakttagelse och förmåga att leva sig in i berättelsen! Underbart!

  Hoppas på att vinna nya bokfavoriter!

  Kram

 8. Svaret på frågan är Astrid Lindgren Memorial Award, ALMA och är ett litteraturpris till minne av Astrid Lindgren.

  Det här är en fantastisk tävling och vill självklart vara med o tävla om böcker till min skrutt här hemma som älskar att läsa och titta i böcker.
  Läser gärna flera böcker dagligen, vissa om och om igen. Vilket bara är kul o se vilket intresse som finns i böcker och alla fina bilder. Och det skall självklart uppmuntras.
  Därför skulle det vara så kul att vinna nya böcker som kan läsas under våra stunder i myshörnan och i sängen innan sovdags.
  De skulle vara en fantastisk födelsedagspresent och skrutten skulle bli så superglad. Och jag lika glad. Vi håller våra tummar och tår för en kalasfin vinst.
  :)

 9. ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Jag skulle gärna vilja vinna bokpriset till min son, han har en hörselskada och har just upptäckt glädjen i att vi läser böcker för honom. Han behöver verkligen mycket läsning för att komma ikapp med språk och tal. Det hade varit toppen att vinna detta priset, det hade han älskat!

 10. Svar: ALMA, stora litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Motivering: Läsestunden varje kväll med vår 9 månader gamla Olle är nåt magiskt för inte bara honom utan också för oss föräldrar. Ett bokpaket skulle ta oss med på ännu fler sagoresor, och såna vi kanske inte hade valt själva.

 11. Svar: ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Jag har två barn på 5 och 9 år som älskar böcker, den stora läser mer och mer själv och vill gärna ha nya böcker att läsa för sin lillebror som nog snart kommer att knäcka läskoden om de fortsätter i det här tempot :)

  Håller båda tummarna, skulle vara så roligt att överraska barnen med massor av härliga och genomtänkta böcker!

  Kram Jenny T

 12. ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är världens största internationella barn- och ungdomslitteraturpris.

  Att läsa för sina barn har så otroligt många positiva effekter. Man hjälper dem att utveckla språk och fantasi.
  När som helst under dygnet kan man ta fram en bok och bara pausa vardagen lite, varva ner, som tröst, trygghet, gemenskap, kvällsrutin mm. De finns inga dåliga stunder för en bra bok och de gör gott för både stora som små! Barn förtjänar att vi läser för dem! Skulle gärna vilja vinna ett bokpaket till mina två små på 3 år och 5 månader.. Håller tummarna!

 13. Svaret på frågan är ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award), och är ett litteraturpris till minne av Astrid Lindgren.

  Lite nya böcker att läsa för barnen skulle inte vara fel. Vi har läst några böcker så många gånger nu att dottern kan ”läsa” dem för oss.
  jag tror att det är tack vara allt vårt läsande och sjungande som vår dotter har ett väldigt brett ordförråd och kunde prata väldigt bra tidigt. Vill att lillebror ska få samma föredettningar så nu får vi hoppas på vinst och lite nya böcker.

 14. Alma- Litteraturpris till Astrid Linsgrens minne.
  Vilket barn är inte sugen på att få ta en resa in i bokens värld? Jag vill bjud in min dotter i sagornas värld och vidga hennes vyer med än fler böcker än vi presenterar i vår hylla.. Böcker bjuder till att vidga barnens vyer och berika deras fantasivärld. Därför vill jag vinna..

 15. Alma, Astrid Lindgrens Memorial Award.
  Här hemma läser vi jätte mycket, har två döttrar som älskar sagostunden. Å vi föräldrar med. Min minsta heter Julia och det skulle vara så kul att få vinna nya böcker att läsa, speciellt boken om Julia.

 16. ALMA-priset.
  Vi gillar böcker i vår familj. 5-åringen har just börjat läsa och slänger sig över allt med bokstäver. 2,5-åringen vill höra samma saga om och om igen på kvällarna. Vi har skrivit upp i almanackan när bokbilen ska komma ut till oss på landet. Att få lite nya egna böcker vore toppen!!!

 17. ALMA

  För att jag och dottern älskar att ligga i hennes säng på kvällen och läsa böcker. Man får så bra fantasi när man läser och min dotter älskar att leka samma som i böckerna när vi har läst dom.

 18. Hej!

  Svaret är ALMA, Astrid Lindgrens pris. Denna fantastiska människa och författare.

  Jag har en 3-åring som alltid har älskat böcker och att läsa. Nu har han själv börjat upptäcka bokstäver. När vi var på promenad i veckan pekade han på en 30-skylt och sa:
  – Mitt namn börjar på O som Oliver. Där står nog mitt namn.
  Inte är det lätt att se skillnad på ett O och en 0:a heller.

  Vi läser alltid en saga innan sovdags för Oliver. Men jag har ständigt dåligt samvete för att jag inte läser mer med honom på dagarna. Lillebror på 10 månader tar nämligen väldigt mycket fokus just nu när han håller på att lära sig gå.

  Ett paket med nya härliga böcker skulle vara bra för hela familjen då vi skulle få något nytt att samlas omkring. Storebror skulle få nya sagor att höra och bokstäver att se. Lillebror skulle få nya bilder att titta på och förhoppningsvis kunna pausa gåträningen för en stund. Jag och min man skulle få tillfredsställelsen av att se våra barn glada och tillsammans!

  Tack för en underbar blogg och fantastiska bilder! Du är en inspiration.

 19. Svar: Astrid Lindgren Memorial Award,( ALMA-priset). Ett litteraturpris till minne av Astrid Lindgren.

  Mina två sjövilda barn (3.5 år och 1.5år) lever rövare mest hela dagen. Underbara på alla sätt och vis men ibland tröttsamt inte minst för mamma. Det kivas, springs, klättras, nakendansas listan är lång – dagarna går fort =)

  Till vår stora lycka älskar båda barnen när vi läser för dem, det blir en mysig stund flera gånger om dagen. Vi varvar ner, läser och pratar om sagan. Välbehövliga stunder för hela familjen!

  Jag köper böcker på loppisar och dylikt då det är det ekonomin tillåter. Utbudet är inte alltid så bra, inte heller så bra innehåll på de barnböcker som finns. Så en sån här fantastisk vinst hade lyft våra sagostunder både i innehåll och variation !
  Håller tummar och tår!

  Tack för en mysig blogg som jag halkade in på när jag väntade min äldsta och har följt sen dess!

 20. Svar: Alma, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.
  Detta paket vore jätte roligt att vinna. Har en lite son som är glad för böcker. Det är dem ända stunderna som
  Han sitter stilla. Annars är han en livlig liten buse men älskar att sitta och lyssna när jag eller hans pappa läser så lite variation hade varit super :))

 21. Priset är/var ALMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren

  Detta kunde bli en nystart i sagoläsandet. Vi har kommit av oss med läsandet för yngste sonen och istället lyssnat/läst med våra tre äldre barn. Nu är det Lillemans tur. Skulle vara mysigt att få tiden tillsammans och läsa prata om böcker.

 22. Astrid Lindgren Memorial Award, ALMA, litteraturpris till minne av Astrid Lindgren

  precis som er är det svårt att hålla uppe språket när vi bor utomlands. Store L pratar mer och mer norska och det är fantastiskt, men jag vill gärna upprätthålla svenskan i tillägg ich då är böcker perfekt! Tillgången på svenska barnböcker är lika dålig i Djällbacka som i Oslo skall tilläggas!

 23. Svar: Priset fick ALMA litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren.

  Min dotter 2,5år älskar verkligen böcker, att läsa för henne är det bästa hon vet och hon sitter även och titta själv.
  Detta intresse har hon haft ända sen hon var liten och det är så kul att se lyckan i ögonen när det kommer hem nya böcker, så detta är en perfekt tävling för henne.

 24. ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Ett gäng böcker till mina små grodor där hemma skulle uppskattas enormt! Jag skulle bli så glad av att göra dom glada! Mysigaste som finns är att krypa upp i soffan allesammans med en bra barnbok!
  Håller tummarna! / Tommy

 25. Priset hon fått är: ALMA – Astrid Lindgren Memorial Award, ett litteraturpris till minne av Astrid Lindgren.

  Jag älskar att läsa. Har läst sedan jag var fyra år och nu ser jag samma intresse växa hos min dotter. Hon började visa intresse i att läsa redan innan hon fyllde ett och nu när hon om några dagar fyller tre är intresset större än nånsin. Vi läser en bok varje kväll och däremellan kan det bli att antingen vi eller hon läser någon bok. Man kan aldrig få för mycket böcker och jag hoppas på en vinst som kan bli en något försenad födelsedagspresent till våran lilla bokslukerska :)

 26. Svar: ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är världens största internationella barn- och ungdomslitteraturpris.

  Detta underbara paket jag skulle vilja vinna till en liten tjej,
  jag är säker på att hon skulle tycka det är en helt fantastisk grej.
  Tillsammans med henne jag upp i soffan skulle vilja sitta,
  och vi sedan tillsammans i dessa böcker skulle titta.
  Ha det mysigt och läsa på,
  jag är säker på att jag och böckerna all hennes uppmärksamhet då skulle få.
  Mitt älskade lite gudbarn hon är,
  ja, en liten tjej som jag håller så kär.

 27. ALMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren.

  Det här skulle verkligen vara toppen att vinna då jag har en systerdotter som fyller två år strax efter jul. Då jag studerar är inte ekonomin på topp och det vore så underbart roligt att få skämma bort henne med ett fint bokpaket. Hon som älskar böcker av alla dess slag, oavsett om det är en pekbok eller den tjockaste pocketbok, så ska det bläddras och ”läsas”. Så nu håller jag tummarna att jag vinner, får skämma bort henne och sen kan läsa en massa bra böcker för henne!

 28. Svaret är ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne :)

  Eftersom vi varje kväll innan läggdags läser saga samt regniga dagar när vi myser inne så hade det varit roligt med lite nya böcker då Emma numera berättar historierna själv i böckerna med hjälp av bilderna 😀

 29. Författaren till boken har vunnit priset Alma, Astrid Lindgrens Memorial Award.

  Min dotter på snart 19 månader älskar böcker och bläddrar gärna själv eller sitter stilla som ett ljus och lyssnar. Just nu är favoriten en bok om Pettsson & Findus. :)
  Vi bor i Norge och hon får väldigt mycket norska språket via barnehagen, tv og vänner, så jag läser alltid svenska böcker för henne och därför skulle jag mer än gärna vinna detta paketet till min härliga lilla tjej. :-)

  Önskar er en mysig söndagskväll!

 30. Svaret är ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  I vår familj är det jag som är boknörden medan min sambo inte läser. Alls. Vill gärna att vår lille kille ska älska böcker som jag gör. Om någon månad flyttar han till eget rum och stor säng och dååååå, då har jag tänkt att jag ska ta tag i läsandet innan läggdags. Han blir dessutom storebror efter nyår och då har jag tänkt mig sagostunden som vår egen mysstund, bara han och jag…

 31. Barbro Lindgren som skrivit Julia vill ha ett djur är årets vinnare av det stora Litteraturpriset till Astrid Lindgrens Minne (ALMA).
  Min lilla tjej växer upp i Finland med mig som enda svenskspråkig nära vuxen. För mig är det så otroligt viktigt att få ge vidare det svenska språket till henne, eftersom tvåspråkighet är något jag själv fått genom mina föräldrar. Som förberedelse inför dagisstarten på ett svenskspråkigt dagis och för mysstunder tillsammans skulle bokpaketet vara med och bidra till en bra start!

 32. Svar: ALMA, ett litteraturpris till minne av Astrid Lindgren.

  Vi har en liten kille på drygt 1 år där hemma som helst far omkring och upptäcker världen. De gånger han självmant kryper upp i knät och slår sig till ro en lite längre stund är när han kommer med en bok eller tar med mamma eller pappa till bokhörnan! Mysiga stunder som är otroligt viktiga och uppskattas av oss alla. Nu är jag gravid igen och har pga foglossningar svårt att bära honom så när närhetsbehovet ska stillas hos oss båda passar det bäst med en sittande aktivitet; läsning, påfyllning i läshörnan skulle sitta som en smäck!

 33. Svaret är ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.
  Jag skulle ta med böckerna till Förskolan där jag jobbar om dagarna.
  Uppskattat tror jag,

 34. Svaret är: ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Håller tummarna hårt för att vinna ett bokpaket! Min dotter älskar att mysa ner sig under en filt i soffan och läsa och titta i böcker på mornarna. Perfekt sätt att börja dagen på då vi är ledig tillsammans ganska mycket. Skulle så gärna vilja ha några nya böcker att läsa för henne :)

 35. Svar: Alma, litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Detta bokpaket skulle jag vilja vinna till min son! Världens mest busigaste Ludvig med världens största hjärta och stor passion för att läsa böcker. Den mysigaste stunden är verkligen när vi förflyttar oss till sagans värld.

 36. ALMA – till minne av Astrid Lindgren

  Tänk så många gånger man läst Lindgrens böcker, om och om igen. Jag har nog läst Ronja Rövardotter ett 30-tal gånger. Lästokig? Något. Mitt läsintresse kommer från barndomen med mamma och pappa som läste för mig varje kväll från det att jag var riktigt liten tills jag kunde läsa själv. Det är något jag vill ge mina syskonbarn och mina egna barn.

 37. Svar, ALMA ett litteraturpris till minne av Astrid Lindgren

  Jag skulle faktiskt ge detta paket till mina förskoleklassbarn(6åringarna) de älskar böcker och vi är en härlig blandning av barn från olika kulturer och alla har olika bakgrunder till läsning. Att kunna ge dessa barn ett bokpaket skulle betyda så mycket för deras vardag i skolan

 38. Barbro Lindgren är årets ALMA pristagare. Ett pris till minne av Astrid Lindgren

  Mina två små skulle uppskatta det här bokpaketet så otroligt mycket då vi bor i canada och tyvärr inte har så stor tillgång till svenska böcker. De älskar att lyssna på sagor och är otroligt intresserade av böcker. Speciellt storasyster Alice 3år. Lillebror tycker nog mest det är mysigt att sitta med. Men ack så viktigt för bådas språkutveckling då de är tvåspråkiga och svenska böcker är en jätte stor del av hur de lär sej sitt andra språk!
  Kram

 39. Svar: ALMA-priset

  Jag skulle vilja vinna detta paket så att jag kan skänka det till Familjens Hus här i stan som delar ut julklappar till behövande familjer!

 40. Hej och tack för att man får delta i en sån viktig tävling.

  Svar: ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Min son äääälskar böcker, han älskar när vi läser för honom och det är det enda som får honom att varva ner när han annars är väldigt aktiv. Både jag om min man har vuxit upp utan böcker och vi vill därför att det ska vara en stor del av vår sons uppväxt, det är otroligt viktigt för oss att hans intresse för böcker fortsätter och ökar med tiden. Vi har alltid tv:n avstängd och vi vill genom böckerna få bort vanan med tv, spel, Iphone, ipad som idag har blivit för stort i samhället. Vinner vi dessa böcker har vi världens gladaste pojke 😀 Hans syskon finns nu i magen och om vi vinner kommer vi ha något nytt och roligt att introducera för honom innan han har vant sig vid den nya familjemedlem :)

  Tack!

 41. – Vilket stort internationellt barn och ungdomslitteraturpris har författaren till Happy Meal boken ”Julia vill ha ett djur” fått i år? Svar: ALMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren.
  – Motivering: Min familj bestående av mig, min sambo och vår underbara son har som tradition att dagligen läsa en stund på kvällen. Det är ett sätt för oss att samla familjen och få en gemensam mysstund som vi alla uppskattar. Vi märker att vår son uppskattar det och att han dels tycker att det är roligt och mysigt, men även att han lär sig saker då vi läser för honom. Att få fortsätta den här gemensamma stunden med bokpaketet från Läsrörelsen och McDonald’s hade betytt oerhört mycket för oss nu och i framtiden.

 42. Priset var ALMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren.

  Jag skulle vilja vinna till min dotter Sanna 3 år. I somras blev hon storasyste och hon har varit så grymt duktig. Hon hjälper mig med allt möjligt. T.ex säger hon mamma gå du på toa jag finns ju här. Och när jag blir ledsen för att lillebror gråter (han har kolik) så kommer hon och tröstar mig, ger mig tips och säger det löser sig mamma, jag finns här.

  Jag är så stolt över min dotter, därför vill jag ge hon dessa fina böcker.

 43. Priset var ALMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren :)

  Varför jag vill vinna är för att jag bär vårt första barn i magen efter många år försök och nu i nov ska vi flytta och då blir de inreda barnrummet och att få ha 8 st böcker i barn hyllan vore underbart att sedan få ta fram dessa böcker när vårt älskade mirakel blir äldre och förstår vore så kul och få mysiga stunder tillsammans

 44. Svar: Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, ALMA.

  Jag ska få mitt första barn och vistas väldigt mycket i Turkiet. Min man är född i Tyskland med rötter från Turkiet. Jag vill dock lära mitt barn Svenska språket och då är det viktigt med många böcker som jag kan läsa för min son.
  Jag hoppas innerligt att det blir jag som vinner böckerna då jag inte har möjlighet att köpa böcker på Svenska i Turkiet :)

 45. Svaret på frågan är ALMA förkortning för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Hej, min dotter Alva som är 13 månader älskar böcker. När jag hämtar henne på dagis står hon ofta med en bok i handen, springer fram till mig, viftar med boken och ber mig att läsa. Hon backar bakåt och sätter sig i mitt knä. Vi läser några sidor och sen är det dags för nästa bok som hon hämtar med gott humör. När vi går på biblioteket å stannar hon alltid vid böckerna på nedre hyllan och tar försiktigt ut den ena efter den andra och bläddrar i dem. Hon har inte börjat prata än men jag tror att läsning stimulerar hennes ordförståelse även om vi inte hör det. Därför är den litterära världen viktig för att hennes fantasi, ordförståelse och tal stimuleras.
  Mycket tack! //Emelie

 46. Svar på frågan : ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Och jag skulle vara mer än glad om jag vann dessa böcker till min son. Vi bor i England och har bara tillgång till engelska böcker, vilket är tråkigt, med tanke på att jag gärna vill att han lär sig mitt språk (svenska) också. Så att vinna dessa böcker hade verkligen varit guldvärt så att vi kan bläddra och läsa svenska böcker varje kväll, istället för engelska.
  åhhh det hade varit roligt med lite svenska böcker här hemma också :)

 47. 1) ALMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren
  2) Min älskade mormor var alldeles full av sagor och överraskningar och jag älskade att sitta i hennes knä då jag var sjuk och hemma från dagis eller skolan och bara lyssna I timmar. Hon hade egentligen inga böcker men en berättarröst och fantasi som kunde göra en gråsten till en smaragd på några sekunder. Att läsa böcker ger en liknande känsla och jag vill förmedla ett rikt språk och mysa tillsammans med mina barn så att de ska komma ihåg stunden med mamma och pappa i läsfåtöljen. Detta bokpaketet hade varit guld värt för oss och vi skulle se det som en drömstart på en ny och underbar läsrutin!

 48. ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne är svaret.

  Det skulle vara otroligt kul att få vinna och ge till mina syskonbarn i födelsedagspresent. Min storebror har två barn som båda två fyller år i slutet på november. Den ena fyller ett och den andra blir fem! :)

 49. Priset var ALMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren

  Vill att min son ska få uppleva böckernas fantastiska magi, läser en bok varje kväll, så kul att se hur roligt han tycker det är att lyssna och följa med i sagan.

 50. ALMA priset.

  Jag skulle vilja vinna en bok till min lille son på 1 år. Han älskar böcker och vill gärna komma och sitta i knät och titta. Men storebror tar alla böcker så det skulle vara kul att lillebror fick sin egna bok.

  Jag håller tummarna!

 51. Jag vill vinna paketet till min 2,5-åriga son som älskar böcker. Vi läser alltid varje kväll och han hämtar gärna en bok för en mysig stund i soffan. Jag är utbildad lärare och vet verkligen hur viktig läsningen är för barns språk, stimulerar språk, ordförråd och fantasin. Det är vår skyldighet som föräldrar att läsa för våra barn och ger oss även en lugn stund tillsammans.

  LMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren.

 52. Svaret: ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Här hemma är tiden innan John Blund,
  byggd på rutiner och sagostund.
  Vi läser olika sagor varje gång,
  och växlar avslutningsvis till en godnattsång.
  En viss pojkes önskan är alltid densamma,
  ”-Läs en ny saga ikväll, snälla mamma!!”
  Berättelser fyllda av äventyr och skratt,
  perfekt avslut på dagen och början på en God Natt…

 53. Svar: ALMA, litteraturpirs t minne av Astrid Lindgren

  Vill vinna för att min lille älskar böcker, bläddra i, högläsning ur och 8 nya böcker vore toppen till hans lilla bibliotek!

 54. Hej!

  Svar: ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Min dotter älskar att läsa böcker och även jag, min dotter vill gärna läsa böckerna om och om igen, men själv så tröttnar jag rätt snabbt därför vill jag gärna några nya bra böcker vinna! Perfekt julklapp till min dotter!

  Ha en bra kväll!

  /Emma

 55. ALMA, litteraturpriset till minne av Astrid Lindgren.

  Efter tio år på Östermalm och hundra barnvagnsvarv runt Djurgården
  flyttade vi till villa och gräsmatta och ett barnvänligt Skärgården.
  Här finns inget Mc Donalds och när nästa besök blir av är det ingen som vet
  så vi vore sååå tacksamma om vi ändå kunde få ett bokpaket!

  Hälsningar mamma Catarina och pappa Henkan och Nicholas, Cornelia och Luddis

 56. svaret är: ALMA.

  Jag vill vinna för min son älskar böcker. Vi läser varje kväll och det behövs fyllas på med lite nya böcker då och då, så detta hade ju varit perfekt. Min son, Leon är dessutom väldigt intresserad av bokstäver och har precis börjat ljuda fram små ord. Älskar att försöka själv och blir så stolt när han kan. Jag tycker det är superviktigt att läsa för barnen då det främjar ordförrådet och intresset för språket :)

 57. Hej!

  Priset är : det stora Litteraturpriset till Astrid Lindgrens Minne (ALMA)

  Motivering: På lucia är vårt första barn planerat och som inbiten bokälskare vore ett bokpaket en underbar första julklapp till den lilla.

 58. ALMA, litteraturpriset till minne Astrid Lindgren.

  Ett få vinna ett bokpaket till mina små troll vore verkligen härligt! Vi läser ofta här och barnen älskar att krypa upp i säng/fåtölj/soffa och bläddra i böcker för sig själva. Molly (fyller 5 i januari) ”läser” gärna sagor för storebror och lillasyster. Hon tittar på bilderna och hittar på egna sagor utefter dom. Så underbart att lyssna på :)
  Vi försöker läsa för barnen minst varje kväll, det är ett jättebra sätt att varva ner på efter en dag full med aktivitet. (Ja, det händer att jag somnar medan jag läser..hihi) Men nu känner vi att det har blivit väldigt mycket samma sagor hela tiden så det vore kul att kanske hitta nya favoriter bland dessa böcker istället. Om inte annat för att mamman kan få somna under nya äventyr 😉

 59. Svaret är ALMA, litterarutpriset till minne av Astrid Lindgren (Astrid Lindgren Memorial Award).

  Vår sexåring har öppnat ögonen för läsandets underbara värld och upptäckte Lasse-Majas detektivbyrå via Happy Meal förra omgången. Att vinna bokpaketet skulle ge oss en kanonhöst, då båda barnen skulle få läsa och bli lästa för i höstmörkret!

 60. Svaret på frågan är: ALMA, ett litteraturpris till minne av Astrid Lindgren.

  Jag läser för min fyra åring och sexåring varje kväll. Det är en helig stund som vi alla ser fram emot. Lyxen är att hinna gå och lägga sig riktigt tidigt och läsa så många böcker det bara går. Att få gå in i sagans värld och bara koppla av en stund.
  Vi skulle bli överlyckliga över att vinna ett sånt fint bokpaket och det skulle vara en lyx för oss alla tre. Bara att vinna skulle vara en sak vi skulle prata om i timmar och dagar.

 61. Svar: ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne :)

  Min son har precis blivit ett halvår gammal och nu är det snart dags att börja läsa mysiga, spännande och roliga böcker tillsammans. Jag minns alla kvällar när mamma läste för mig och min syster, dessa fina minnen vill jag också ge till min lilla kille.

 62. Alma litteratur priset. Till minne av Astrid Lindgren.
  Oliver är en tuff, snäll, empatisk kille. Han har aldrig velat läsa bok och aldrig sova. Nu har vi fått honom att älska det. Han har aldrig somnat innan 23 de senaste två åren men nu läser vi bok och han somnar . Tack alla författare till underbara barnböcker. Så han förtjänar lite nya böcker.

 63. Svar: Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne; ALMA!

  Skulle sa garna vilja vinna detta bokpaket da jag bor med min tvaariga dotter i Brasilien och kampar for fullt for att svenskan ska komma sa naturligt som mojligt for henne. Hon har precis upptackt bocker och vara fa Ludde- och Tottebocker borjar bli valdigt utslitna trots att jag gor vad jag kan for att de ska halla i sa lange som bara mojligt! Att fortsatta in i sagornas varld pa svenska ar en sjalvkarhet for mig och oss sa darfor skulle detta vara en fantastisk skatt om det kom i vara agor!

 64. ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.
  Har velat fram å tillbaka om jag skulle delta i tävlingen. Men varje kväll när jag stått och valt böcker för kvällsläsning men vår äldsta bokmal (3,5år) så ser jag alla tidigare av oss köpta/ärvda/ köpta på second hand böcker från tidigare happy meal utgåvor. Har så många kvällar nu insett att dessa böcker passas oss så bra så nu slår jag till. VI VILL GÄRNA VINNA

 65. ALMA, litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.
  har precis börjat jobba igen efter senaste mammaledigheten och på vardagarna hinner jag knappt träffa sönerna på kvällen. Därför är nattningen med tillhörande bokläsning en helig stund. Det vore jätteskoj att få överraska sönerna med lite nya böcker vars handling vi kan njuta av tillsammans.

 66. ALMA, litteraturpriset till Astrids Lindgrens minne.
  Vi skulle verkligen vilja vinna detta bokpaket! Min mamma och pappa läste mycket sagor för oss när vi var små och det vill jag även göra för mina barn. Böcker är något som alltid står på önskelistan för det är något man aldrig kan ha för mycket av.

 67. Svar: ALMA, litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Det vore helt fantastiskt kul att vinna lite nya böcker till dottern. Hon fyllde 7 år för två veckor sedan och kämpar stenhårt i skolan (där hon går i första klass) med att lära sig läsa. För mig som ensamstående förälder känner jag ofta att jag har extra krav på mig att hjälpa, stötta och finnas där för henne i hennes utveckling. Det vore därför riktigt bra att vinna hem ett gäng nya böcker att läsa tillsammans så hon får chansen att öva, för är det något jag vill är det att finnas där för henne så mycket det bara går.

  Kram Sanna

 68. Svar: ALMA

  Jag hoppas att bokpaketet ger min livliga Mr Bus, lust att varva ner och bli en läslus!

 69. ALMA; Astrid Lindgren Memorial Award

  Hemma är det slagsmål om vem som ska få välja bok till godnattstunden, oftast vinner storebror över lillasyster. Hon kompenserar genom att gå och välja bok på dagen och sitta och titta i. Det vore kul om de kunde hitta några nya favoritböcker!

 70. Svar: ALMA.
  Min 1,5-åring har länge varit helt ointresserad av böcker men nu har det plötsligt vänt och har vill inte göra annat än läsa! Lustigt det där. Så nu går böckerna hemma varma, både för hans räkning och också för storasyster förstås. Med tanke på hur mycket vi läser så behöver vi mycket nytt. Perfekt att det är någon annan som har plockat ihop böckerna också, nya influenser.

 71. ALMA, ett litteraturpris till minne av Astrid Lindgren.

  Jag är väldigt trött på min sons favoritböcker som han envisas om att vi ska läsa varje kväll. Skulle behöva lite ny inspiration och nya böcker så vi kan hitta flera favoritböcker.

 72. ALMA, litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

  Jag läser massvis för mina barn och nu börjar alla böcker trilla sönder av all bläddring, både av stora och små. Så lite nytt i hyllan skulle inte skada.

 73. Svar: Alma. Jag har en son på fem månader som jag brukar läsa för då jag själv minns hur mysigt de va o ligga bredvid min mor när hon läste när vi va små. Jag vill visa han glädjen med böcker i detta film/spel/ipad samhälle o visa hur kul de e o själv hitta på hur figurerna i en bok ska se ut o låta. Håller tummarna!

 74. Svaret är ALMA priset som är till minne för Astrid Lindgren. Min snart 4-åriga tjej älskar när vi läser böcker och det blir minst en varje kväll. Hon skulle utan tvekan bli jätte glad att få lite nytt i bokhyllan. Att få välja en ny bok till kvällsläsningen är en av dagens höjdpunkter så lite variation på böcker skulle vara alldeles utmärkt. Och snart är även lillasyster så stor så hon kan vara med på våra lässtunder och då har vi två tjejer som kan glädjas av böckerna.

Kommentarer inaktiverade.

Annons