VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Är mina krav orimliga?

Efter att jag fick ensam vårdnad så har jag försökt att få saker att fungera så smidigt som möjligt för alla inblandade.

Jag är inte så dum så jag trodde att det skulle gå helt smärtfritt. Visst förstod jag att Naomis pappa skulle vara arg och bitter efter att domen kom, men det har han ju varit ända sedan vi gick isär för drygt 8 år sedan så det kan jag leva med.

Ända sedan domen kom och fram tills nu så har ju han varit i USA, vilket inneburit att vi inte behövt ta tag i några diskussioner, men nu är det vardag igen och verkligheten börjar hinna ifatt.

Jag har sagt till Naomi hela tiden att hon ska få träffa sin pappa så mycket hon vill, men det under förutsättning att allt skitsnack upphör. Tycker det känns som ett rimligt krav. Varför skulle jag skicka henne till honom om han spenderar tiden till att förpesta henne med skitsnack om mig?

Jag sa även till Naomi att hon gärna får åka till USA under höstlovet och spendera Halloween där om hon och hennes pappa vill. Det känns ju tryggare att skicka iväg henne nu när jag har vårdnaden, samt att hon blivit äldre också. Tänkte även att detta kunde vara ett sätt att visa hennes pappa att jag inte är ute efter att hålla honom utanför hennes liv, vilket han verkar ha trott.

Jag har dock ställt ett krav även på resan till USA, och det är att kommunikationen måste fungera mellan mig och hennes pappa när hon är med honom. Även det ett rimligt krav kan tyckas. Reser de till andra sidan jorden så vill jag veta att allt går bra, och inte bara ha en kommunikation med Naomi utan även från honom, då han ska föreställa den vuxna.

Efter att Naomi varit i USA nu 5 veckor under sommaren och jag inte hört ett enda ord ifrån honom, inte ens när flyget var försenat då hon skulle komma hem och jag inte lyckades få tag på någon av dem, så skrev jag ett mail till honom. Inget otrevligt, utan endast att jag tyckte det var dåligt att han inte hört av sig, och att jag hoppades han förstod att jag var orolig när jag inte hade hört från dem. Jag skrev att jag tyckte kommunikationen behövde förbättras avsevärt från hans sida, och inte bara låta Naomi skicka ett meddelande via facebook och sen tro att allt är bra. Ska hon få följa med till USA under hösten så vill jag kunna lita på att det fungerar med kommunikationen.

Detta såg han som ett hot och fick totalt spel.

Han skrev ett argt mail till mig där han förklarar att han inte tänker spela mitt spel och att jag inte ska tro att jag kan få honom att dansa efter min pipa typ.  Enligt honom hade han inte hört av sig om en tid hon skulle komma hem, eftersom flyget var försenat? Detta kunde han ju knappast ha vetat innan? Och desto bättre anledning att höra av sig kan tyckas?

Han avslutar sitt mail så här, ordagrant:

”Do not try to make me kowtow to you. If I do this then Naomi can do that, and if I don’t then Naomi cant. Im not playing your STUPID, CONTROLLING, ALWAYS GET YOUR WAY, GAMES. If you want to discuss something PERTINENT to Naomi then we can communicate. If not then COMPLAIN AND WHINE to someone else, IM NOT LISTENING ” 

 

Jag är så glad, att han inte längre kan använda sitt hat och sin bitterhet till att förstöra för mig. Tyvärr blir ju Naomi fortfarande drabbad. Men jag tänker inte ge upp, jag har sagt till honom att hon fortfarande får följa med till hösten om han ändrar sig och vill kommunicera. Jag tänker göra allt, för att det ska bli så bra för henne som möjligt. Om han sen inte vill få det att fungera på grund av att han är bitter, så finns det inte mycket jag kan göra.

Så har det ju alltid varit, och det är därför vi är där vi är idag.

Skulle ni skicka iväg ert barn till andra sidan jorden utan att veta att ni har en vuxen kontakt med som ni kan lita på?

 

 


Kommentarer


 1. elin augusti 25, 2013 on 1:10 e m Svara

  Hej bli gärna medlem i våran facebook grupp och gör din blogg större!
  https://www.facebook.com/groups/133907096818517/

 2. Annika augusti 25, 2013 on 2:20 e m Svara

  Din krav är inte orimliga.
  Jisses, självklart att man vill veta var, när och hur
  en resa sker. Och var man är osv.

  Ååå vad jag känner igen det där :/
  Med ex som beter sig som en djävla idiot.

  Suck!!

  Massor med kramar till er

 3. Madde augusti 25, 2013 on 5:24 e m Svara

  Tycker du ställer högst rimliga krav. Se till att spara ALLA kommuniceringar: både dina mejl o hans ev svar. Samt anteckna sådant som händer typ: han hörde aldrig av sig under USA resan osv..
  OM det är så att det blir ngt tjafs som måste dras högre upp ( advokat, soc osv…)
  DU har rätten på din sida, men se till att ha ryggen fri. Personligen mår jag illa av det spel din fd kör med….. Hoppas att Naomi inte tar allt för stor skada. ( Inte ditt fel!)
  Ha det bra!

 4. Jenny augusti 25, 2013 on 7:18 e m Svara

  Det är ju ingen LOGIK i det han skriver! Hur kan den typen av kommunikation du efterfrågar inte vara ”pertinent to Naomi”?
  Och nej jag hade inte skickat iväg henne om han fortarande inte klarar detta. Det är för riskfyllt och orättvist att han lägger allt ansvar på barnet. Han hade ju behövt en rejäl omgång terapi!

 5. Annelie Hedman augusti 25, 2013 on 7:57 e m Svara

  Skulle aldrig skickat iväg henne igen. Fråga Naomi hur hon haft det och hur hon tycker det varit. (vet inte hur gammal hon är, minns inte). Om hon inte haft ont av det så är det bara han som ska lugna sig mot dig.

 6. Britt augusti 25, 2013 on 9:34 e m Svara

  Gullegris blir supersvin?

  Jag bara måste vända på det! Oavsett vem som har vårdnaden.
  Du lämnar bort henne 5 veckor till honom och sen lämnar han bort henne typ 47 veckor till dig? Håller du kontakten med honom med veckorapporter om Naomi? Översatt: Dödar du honom med vänlighet? Överös med vänlighet!!!! Ju mindre han förtjänar, desto mer ska han ha!
  Ber du din dotter att censurera sitt prat med pappan? Hur ska hon veta vad hon inte får berätta för att vi vuxna anser det vara skitprat? Hon kan knappast bestämma över honom ifråga om vad han får prata med henne om. Pratar han dumt om dig med henne så är hon däremot så pass gammal att hon kan besluta själv hur mycket sanning det ligger i hans påståenden alternativt hur elakt sagt det är. Håller hon inte med kommer hon att känna sig olustig till mods i hans sällskap och välja bort umgänge med honom.

  Har jag missuppfattat något?

  • Jenny augusti 26, 2013 on 3:55 e m Svara

   Barn väljer inte automatiskt bort umgänge med sina föräldrar på grund av olust. Känslolivet är långt mer komplext än så, inte minst hos barn och tonåringar. Det förstår vilken normalbegåvad person som helst. Och givetvis meddelar Åsa Naomis pappa om tider etc, annars hade hon väl knappast anmärkt på att han inte gör det? Och eftersom Åsa är den som är vårdnaden ÄR det hon som lämnar bort sitt barn, inte han. I övrigt bor Naomi halva tiden hos vardera föräldern. Har du ens läst de andra inläggen som rör vårdnadstvisten? Det där med att det inte är ens fel att två träter är en klyscha serru, som det finns gott om undantag till!

 7. Josef K. augusti 27, 2013 on 12:42 f m Svara

  Tycker du bör låta Naomi åka oavsett, hon har ju inte farit illa av att vara hitils i USA. Att inte låta henne åka för att ni inte kan vara sams tycker jag är hårt.

  Vidare kan jag iofs förstå honom då han nog ser det som att du ställer krav ”annars får du inte med naomi…” Båda bestämmer över Naomi således borde du inte ställa ultimatum på det sättet.

  • Jenny augusti 28, 2013 on 10:59 f m Svara

   Läs inlägget igen, du har nämligen missat poängen. Anledningen till att hon inte vill låta henne åka är ju att kommunikationen inte funkar från pappans sida och att han lämpar över det ansvaret på barnet (osäker tillvaro). Att vara osams har ju inte ens nämnts som anledning!

  • madamehoffa september 18, 2013 on 10:29 f m Svara

   Det handlar ju inte om att inte låta Naomi åka, eller om hon farit illa av det. Det handlar om att jag som mamma vill ha någon vuxen kontakt som jag kan lita på ifall något skulle hända under vistelsen. Jag har ju aldrig nekat henne att åka, tvärtom! Jag erbjuder honom ju att ta med Naomi PÅ MIN VECKA. Bara för att visa att jag vill att det ska funka. Då tycker jag att jag borde kunna ställa ett så enkelt krav som att vi ska kunna kommunicera under den tiden de är borta.
   Jag ser faktiskt inte någon anledning till varför jag ska ställa upp och vara snäll och ge bort MIN lediga vecka med henne, om inte han kan visa någon slags välvilja tillbaka? Skulle du låta ditt barn åka iväg till andra sidan jordklotet utan någon vuxen? För det är precis så det är i detta fallet. Jag har ingen vuxen kontakt att få information ifrån, inte en enda gång har han hört av sig till mig eller jag lyckats få tag i honom.

 8. LILITH - boktokig mamma med Borderline augusti 28, 2013 on 8:24 f m Svara

  Det där låter precis som mitt ex. Jag kan ju tycka att nu när han gått vidare med ny sambo och ett till barn borde han sluta lägga energi på att vara arg och bitter på mig, men icke. Kommunikation skulle han inte kunna stava till om så livet hängde på det. Inte en enda gång som Leo varit där har han hört av sig om det har varit något utan det har Leo berättat när han kommit hem, och han kommer ju knappt ihåg att huvudet sitter på halsen typ :) Sen Maja slutade att åka dit har han inte ens frågat om henne, utan bara kapat all kontakt med henne. Allt är hennes fel, istället för att han funderar på varför hon inte vill åka till henne, eller hur han ska kunna göra det bra mellan dem igen. Hade han inte stämt mig i tingsrätten hade jag fortfarande inte fått veta hans adress för det vägrade han att berätta för mig med motiveringen ”Du har mitt nummer om det är något, min adress har du ingen nytta av”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna