VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Bära slöja FÖR kvinnors rättigheter???

slöja protest

 

Jag är inte säker på vad jag tycker om detta??

 

Jag är helt och hållet för att stötta muslimska kvinnor och försöka hjälpa till att stoppa detta onödiga våld som de utsätts för, men samtidigt är jag emot bärandet av slöja överlag.

Visst är jag medveten om att många kvinnor bär dem helt frivilligt, men de allra flesta gör det för att de inte har något val. Jag ser slöjan som ett tecken på den kvinnodiskriminering som försiggår runt om i världen och då särskilt inom den muslimska kulturen. Jag har därför svårt för att tänka mig att stötta det genom att själv sätta på mig en. Men jag gillar ide’n om att uppmärksamma våldet mot kvinnorna.

Om nu dessa människor som misshandlar slöjbärande kvinnor gör det för att de är ”rädda”, så bör det väl vara männen de ger sig på och inte kvinnorna? Kvinnorna är ju redan styrda av männen, ska de då även behöva stå ut med hat ifrån de som istället borde hjälpa till? Det blir ju som att sparka på den som redan ligger.

Nej, jag är gärna med och stöttar muslimska kvinnor i deras rättigheter, men inte genom att bära slöja som är det största tecknet på kvinnoförakt som jag kan tänka mig. Hitta på något annat så är jag med!


Annons

Kommentarer


 1. bexollila. augusti 19, 2013 on 1:25 e m Svara

  vill du synas på min blogg? man kan ju alltid ge det en chans, du har ingenting att förlora på det. du behöver endast skriva ”jag är med” så är det klart! – http://www.nattstad.se/bexollila?id=9637657

 2. Peter augusti 19, 2013 on 4:23 e m Svara

  Hej.
  Är lite frågande till detta med att bära slöja för att visa sitt stöd för Muslimska kvinnor som blir misshandlade.
  Vill först bara säga att det finns inget försvar för att misshandla en kvinna oavsett om hon är Muslimsk eller kristen. Eller överhuvudtaget.
  Många människor inom den kristna världen ser slöjan som ett kvinnoförtryck. Varför då spä på fördomarna genom att uppmana kvinnor att bära slöja ? Ställer mig också frågande till varför ni inte uppmärksammar de ca. 2.000 kvinnor i Sverige, som ej är Muslimska, som misshandlas varje år ? Är de inte lika viktiga ?
  Läste om en Svensk, ung, kvinna i Oskarshamn. Hon fick förfrågan av 3 ” nysvenska ” killar, om hon var svensk ? När hon svarade ja ! på den frågan, blev hon nedslagen med följande budskap: ” Välkommen till Sverige, det är vi som bestämmer här nu. ”
  Så min fråga till er är följande : Varför tar ni inte upp detta med att utländska män/killar som misshandlar Svenska kvinnor ? Är inte Svenska kvinnor lika mycket värda ?
  MVH PETER.

  • Leon augusti 19, 2013 on 7:36 e m Svara

   Eller det förhållande att Svenska män misshandlar Svenska kvinnor. Och att dessa mäns våld mot ”sina” kvinnor och att detta våld medfört 212 kvinnors död de senaste åren.

 3. Nilsanders augusti 19, 2013 on 4:58 e m Svara

  hej alla…. Här är en länk som visar till hur det ser ut från andra sidan så att säga…. Kanske inte ens Svensk gärningsman…

 4. stina augusti 19, 2013 on 6:24 e m Svara

  Tycker det är dåligt att dom misshandlas! Det är hemskt!

 5. bloggare på icedaniel.se augusti 19, 2013 on 11:10 e m Svara

  Tycker det är en skön tid vi lever i nu. Alla som vill va på rätt sida PK, skall nu bära slöja för att visa sitt stöd. Bara för ett par dagar sen var det att måla naglar som Emma. ”Bli kompis med ett grässtrå ” för att visa att man värnar om miljön ?

 6. Fredrik augusti 20, 2013 on 3:13 e m Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna