VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Advokatens kostnader

För någon vecka sedan fick jag en faktura från min advokat.

Efter drygt 2 år så är ju ärendet avslutat, och då är det dags att betala. Jag var införstådd med att den skulle bli saftig, och blev inte så förvånad när den efter rättsskyddet hamnade på ca 24 000:-

Vad som däremot gjorde mig chockad, var när jag några dagar senare får ett nytt brev från advokaten, där det står att mitt försäkringsbolag ej har godkänt hela beloppet, utan att jag därför blir skyldig ytterligare 13 000:-!!!

De har inte lämnat någon förklaring till varför de inte godkänner det, och det finns inga konstigheter med fakturan. De ska ersätta belopp upp till 200 000:- och där ska jag ha en självrisk på 20%. Denna fakturan hamnade inte ens i närheten av den höga kostnaden, ändå blir jag skyldig att betala närmare 30% av summan? Varför???

En annan sak som jag reagerade starkt på angående fakturan, det var den inställda huvudförhandlingen som var i februari. (ni som följt mig minns det kanske, ni andra kan läsa det här). Motpartens ombud ställde in förhandlingen i allra sista sekunden, ett beslut som kostade mig dryga 11 000:- vilket jag hade sluppit om hon hade ringt bara en timme tidigare och ställt in. Detta borde inte vara en kostnad som jag ska behöva stå för enligt mig. Timkostnad, tågresa och hotellövernattning helt i onödan, enligt mig borde antingen motparten eller dess ombud få stå för detta, men hur går man till väga för att göra en sån sak???

Nog för att det är värt varenda krona att ha kommit dit vi är idag, men rätt ska väl ändå vara rätt?

naomi


Kommentarer


  1. LILITH - boktokig mamma med Borderline augusti 5, 2013 on 8:54 e m Svara

    Min advokat föreslog redan ifrån början att jag skulle betala en månadskostnad för att inte behöva ta hela kostnaden när allt var över. Och när försäkringsbolaget hade tagit sin del av kostnaden fick jag till och med tillbaka en liten summa eftersom att jag tack vare månadsinbetalningen betalat lite för mycket.

  2. Men fy fan! Usch, kämpa på! vad orättvist!

  3. Kerstin augusti 5, 2013 on 10:25 e m Svara

    Går det att bestrida försäkringsbolagets beslut? Verkar ju helt tokigt och att dessutom betala ör den inställda.. Ä.. Rätt ska vara rätt.. Båka lite och ta rda på varför de nekat tycker jag.. Heja heja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna