Matgalen mamma som är grundare av fenomenet mat för små munnar

Vaniljbullar

Vanilj bullar eller också mer kända som Solskensbullar.Totalt bebis & barnvänliga.

Solskens/vanilj bullar

6,5 dl vetemjöl
1 tsk  kardemumma
75 g rumsvarmt smör
50 g jäst
2,5 dl mjölk

Vaniljkräm

2 dl mjölk
2 äggulor
1 msk majsstärkelse
Ca 0,5 msk vaniljpulver avgör själva mängd beroende på smak

Vispa ihop mjölk,gulor,vanilj & stärkelse tills det tjocknar.

Pensling
1 ägg

Bullar

Häll det mesta av mjölet samt & kardemumma i en stor bunke. Klicka i smöret.

Smula jästen över ingredienserna samt uppvärmd mjölk, ca 37 grader.

Få ihop det  till en smidig deg som. Sedan ska degen jäsa under duk till i ca 30 min.

När degen jäst så ta upp den på ett mjölat bakbord och knåda den lätt.

Forma degen till ca 20 bullar & låt de sedan jäsa under bakduk på plåt i ca 30 min.

Under tiden kan du börja med vaniljkrämen.Sätt även ugnen på 250 grader.

När degen jäst klart trycker du ett lätt håll i varje bulle med fingret och klickar i vaniljkrämen.Lät jäsa ytterligare 10 min.

Nu är det dags att pensla bullarna med ett  uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 5-10 min beroende på ugn.Håll koll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *