Matgalen mamma som är grundare av fenomenet mat för små munnar

Annons

Toblerone Cheesecake med salt karamellsås

Vi har firat Helmers 2 årsdag i förskott, Vi skippade den traditionella tårtan och bjöd på Cheesecake.

IMG_0240

 

IMG_0246

Toblerone Cheesecake med Salt karamellsås

Botten

300 gram Digvestive

100 gram smör

Fyllning

200 gram smält toblerone

300 gram Färskost

1 liten burk créme fraiche

Topping

1 burk kondenserad mjölk dulche leche

1 msk flingsalt

100 gram toblerone

Gör så här:

Krossa digvestive och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut fyllningen i en form, Låt stå i frysen under tiden du gör fyllningen.

Smält tobleronet över ett vattenbad under tiden vispar du ihop Färskost & creme fraiche vänd sedan i den smälta tobleronen och smeta ut över digvestivebotten.

Låt stå i frysen i minst 3 timmar.

Den salta karamellsåsen går utmärkt att göra precis innan servering. Blanda den kondenserade mjölken med flingsaltet.

Dekorera med krossad toblerone & den salta karamellsåsen.

IMG_0245

 

Annons

Pizza buffé gjord på Liba bröd

Lördagskvällens mat bestod av Pizza Buffé gjord på Liba bröd. Går att variera in i det oändliga och min härlig tomatsås är svårslagen.

Du behöver:

Liba bröd

Valfritt pålägg

1 frp Passerade tomater

1 msk olivolja

2 vitlöks klyftor

2 tsk oregano

Riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Förbered gärna tomatsåsen några timmar innan för att förhöja smaken.

Koka de passerade tomaterna tillsammans med pressad vitlök,oregano och olivolja.

 

Sprid ut tomatsåsen på x antal bottnar och lägg på pålägget och osten.

Låt stå i ugnen ca 5 min eller tills osten smält.

Servera!

17141584_10155100468768708_629578124_n

 

Annons

Färsfylld bulle

Fredags myset är i fullgång och i kväll serverades det Färsfylld bulle till familjen.

Färsfyllda franskbröd bullar

Till 6 st bullar behöver du

500 gram färs

6 Franskbröd bullar

Lök

Vitlök

Svartpeppar

Cayenepeppar

1 msk tomatpuré

Eller krydda efter just ditt favorit recept på färs.

Riven ost

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Stek färsen tillsammans med kryddorna.

Gröp ur bullarna och skåra dem nästan hela vägen så de fortfarande ”sitter” ihop.

Häll i färsen i hålan och lägg på riven ost sätt in i ugnen ca 5-10 min eller tills osten är smält.

Till er som ska servera detta till mindre barn, Servera färsen med det mjuka innehållet från bullen vid sidan av.

17105388_10155097624093708_1678505574_n

Servera gärna med en grönsallad och en Tzatsikisås

 

Annons

Kanelbullar

Blev så sugen på kanelbullar nu ikväll, Allt hemma så det var bara att köra igång. Perfekta att frysa in och bjuda på när det är dags för mamma fika!
Kanelbullar

250 g torrjäst

3 dl mjölk uppvärmd till fingervarmt

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk kardemumma

75 g smör, rumsvarmt

7 dl vetemjöl 

Fyllning

ca 75 g smör

1 tsk kardemumma

0,5 tsk vaniljpulver

2–3 tsk malen kanel 

Pensling

1 ägg

1 nypa kanel

Kokos (Jag rekommenderar att garnera med kokos efter bullarna kommit ut från ugnen)

Gör så här:

Blanda de torra indgredienserna i en bunke.

Smält smöret i mjölken tills det uppnår fingertemperatur.

Blanda ihop till en smidig deg.

Låt jäsa ca 45-60 min

Förbered fyllningen under tiden.

Sätt ugnen på 250 grader.

När degen jäst klart , kavla ut och bred på fyllningen.

Låt jäsa ytterligare 20 min under bakduk.

Blanda i hop ägget och ha i en nypa kanel. Pensla.

Låt stå i ugnen ca 8 min eller tills de fått fin färg. Tid kan variera.

Strössla över kokos.

Låt svalna och servera!

Annons

Djungel smör


Jag älskar detta! Detta är ett typiskt kylskåpsätar recept. Ni vet när man tar ut en sked och står och tjuväter direkt från burken.

Perfekt att ha på mackan eller på pannkakorna.

Djungel smör

5 mogna bananer

3 msk citron juice

1/2 dl kokosflingor

Mosa eller mixa sönder bananerna.

Häll i en kastrull tillsätt de övriga indgredienserna och koka ihop.

Låt svalna och häll upp på t.ex barnmatsburkar.